Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Παλιές και νέες αξιώσεις των καπιταλιστών προς τους εργαζόμενους ανέπτυξε στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ο νέος πρόεδρός του, Θ.Φέσσας.




Βασικό θέμα ήταν η ενίσχυση των ντόπιων ομίλων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Κοινώς, να υπάρξει ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό με στόχο το υπερκέρδος. Επιχειρώντας ο ίδιος να παραπλανήσει τους εργαζομένους ισχυρίστηκε πως οι χαμένες θέσεις εργασίας θα κερδηθούν εκ νέου και τα εισοδήματα των εργαζομένων θα αυξηθούν όταν οι επιχειρήσεις γίνουν πιο ανταγωνιστικές σε διεθνή κλίμακα.Δηλαδή, προκειμένου να έχουμε ένα κουτσό μεροκάματο θα πρέπει να δώσουμε γη και ύδωρ στους μεγαλοβιομήχανους. Αυτον τον ποταπό και στυγνό εκβιασμό κάνει ο ΣΕΒ. Είπε, ακόμα, ότι πρέπει να υπάρξει κι άλλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους γιατι οι αμοιβές βαρύνονται με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και φόρους εισοδήματος οδηγώντας σε μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

'Εχουν το απύθμενο θράσος να λένε όλα αυτά, την ίδια ώρα που νομοθετήθηκε, από τον Σεπτέμβριο του 2012, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Συγκεκριμένα η μείωση είναι : 1,1 μονάδες από τον Ιούλιο του 2014,  2,9 μονάδες και άλλη μια μονάδα θα μειωθεί ως τον Ιανουάριο του 2016.
Έτσι το ΙΚΑ χάνει από τους καπιταλιστές κάπου 1,3 δις ευρώ ετησίως. Αυτό, ουδόλλως, απασχολεί τους μεγαλοκαρχαρίες αφού έχουν στο συρτάρι τους τη λύση που εξυπηρετεί τα δόλια σχέδια και συμφεροντά τους.Σύμφωνα με τα λεγόμενα  του προέδρου του ΣΕΒ θα ιδρυθεί 2ος και 3ος πυλώνας ασφαλίσεως.
Τι σημαίνει, όμως,  αυτό? Στη θέση της δημόσιας ασφάλισης να εισχωρεί σταδιακά η ιδιωτική καθώς "έτσι γίνεται στις ανεπτυγμένες οικονομίες", όπως ισχυρίζονται. Μ΄αυτό το πρότυπο, σταδιακά οι συντάξεις θα μειωθούν και αφού, υποχρεωτικά, ο κόσμος θα στραφεί στην ιδιωτική ασφάλιση οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διάφοροι χρηματιστηριακοί όμιλοι θα δούν στα ταμεία τους άφθονο χρήμα, το οποίο φυσικά δεν θα διαχειρίζονται προς όφελος των εργαζομένων αλλα προς όφελος των καπιταλιστών μεγαλοεπιχειρηματιών.
Όσο για την "αμοιβή παραγωγικότητας" που διαλαλούν, ο στόχος είναι  οι εργαζομένοι να δουλέουν σαν σκλάβοι με την ελπίδα ότι τα αφεντικά θα φιλοτιμηθούν να  τους πετάξουν κανα ψίχουλο από τα γιγαντιαία υπερκέρδη τους.

Μοναδικό όπλο και μόνη απάντηση των εργαζομένων σ΄αυτές τις τρισάθλιες τακτικές και σ΄αυτές τις χυδαίες μεθοδέυσεις δεν μπορεί να είναι παρα η αυτοοργανωσή τους σε Ανεξάρτητα Κέντρα Αγωνα, μακρυά από τις πουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, που θα οδηγησει σε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την Εργατική Εξουσία, που θα στείλει στον αγύριστο όλα αυτά τα παράσιτα που κερδοσκοπούν είς βάρος των υπάρξεων μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑ.
ΒΟΛΟΣ 30-05-2014

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση τύπου του Πολιτικού Γραφείου του ΕΕΚ για τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 25/05/2014




Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν μπορεί να κάνει το μαύρο-άσπρο στις τηλεοπτικές οθόνες του αστικού συστήματος χωρίς να ρεζιλεύεται στα μάτια του λαού.


Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η μνημονιακή κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα και μαυρίστηκε από την λαϊκή οργή στις τριπλές κάλπες της 25ης Μαΐου, χάνοντας την μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, χάνοντας σε πανελλαδικό εκλογικό ποσοστό και προπαντός χάνοντας την πρώτη θέση που κρατούσε με χίλια ζόρια από τις εκλογές του 2012 και την οποία καταλαμβάνει πια ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απόσταση μάλιστα 3,87 ποσοστιαίων μονάδων.    

Καμιά χοντροκομμένη αριθμητική δεν μπορεί να αθροίσει το ποσοστό της ΝΔ και το ποσοστό της μαδημένης καχεκτικής πασοκικής “Ελιάς” ή και του τηλεοπτικού παρα-πόταμου για να βγάλει μιαν ανύπαρκτη κυβερνητική πλειοψηφία. Αν μπορούσαν πολιτικά να αθροιστούν θα το κάνανε ήδη προεκλογικά σχηματίζοντας κοινό ή συμμαχικό ψηφοδέλτιο. Αν το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ και το σταυροθεοδωρακικό Ποτάμι μπορούσαν να συναθροιστούν δεν θα χρειάζονταν η μηντιοκρατία των καναλαρχών μεγαλοκαπιταλιστών να ανοίξει στα γρήγορα νέα κοίτη και να φτιάξει Ποτάμι. 


Ουσιαστικά, όμως, την ανυπαρξία μιας Κεντροαριστεράς ικανής και πρόθυμης να συμπράξει στα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού της τρόικας την απέδειξε περίτρανα η δίκαιη εκλογική συντριβή της ΔΗΜΑΡ. Κανείς δεν της συγχώρησε την συμμετοχή της στην μνημονιακή κυβέρνηση κι όχι την αποχώρησή της, όπως τσιρίζουν οι Βενιζελοσαμαράδες κι όσοι Ψαριανοί βιάζονται να πάρουν μια εφήμερη υπουργική καρέκλα χωρίς πόδια στον επόμενο ανασχηματισμό του Σαμαρά.


Η ραγδαία φθορά του κυβερνητικού ανεμομαζώματος, της φθαρμένης ΝΔ και του διαλυόμενου ΠΑΣΟΚ, τους κάνει να ψάχνουν να κατασκευάσουν εφεδρείες. Ακόμα κι η εκλογική μαγειρική επιστρατεύτηκε για να σταθεροποιήσει τους κυβερνώντες. Μήπως η αυθαίρετη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των περιφερειακών-δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου και μάλιστα με καλυμμένη την πολιτική ταυτότητα των φιλοκυβερνητικών υποψηφίων δεν χρησιμοποιήθηκε για να φανεί ότι η μαδημένη Δεξιά κρατάει ακόμα κι ότι το ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ δεν πέθανε οριστικά ώστε να πάνε κι οι δυο καλύτερα και στις ευρωεκλογές;


Είναι μεθοδολογικό λάθος να συγκρίνονται τα αποτελέσματα του 2014 με εκείνα των ευρωεκλογών του 2009 ή και των εθνικών εκλογών του Ιουνίου 2012.


Το 2009, την επαύριο της εξέγερσης του Δεκέμβρη που έφερε στο προσκήνιο αντικειμενικά την κρίση της πολιτικής εξουσίας σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης,  υπήρχαν ακόμα ολέθριες αυταπάτες στον λαό για μια διέξοδο μέσα στα πλαίσια του πολιτικού συστήματος με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Το 2012, πάλι, αντίθετα, ο λαϊκός ξεσηκωμός κατά των μνημονίων οδήγησε στην κατάρρευση του αστικού δικομματισμού της Μεταπολίτευσης, αφήνοντας, στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, να αναδυθεί μια ασταθής πόλωση ανάμεσα στις μνημονιακές δυνάμεις, με κέντρο την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στις λαϊκές προσδοκίες κατάργησης των μνημονίων που εκτίναξαν τον αριστερό ρεφορμιστικό ΣΥΡΙΖΑ στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στο διάστημα 2012-14, δεν ξεπεράστηκε ούτε η οικονομική κρίση ούτε η πολιτική κρίση εξουσίας, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά έχανε τα υποστυλώματά της, η τρικομματική γίνονταν δικομματική, το ΠΑΣΟΚ διαλυόταν και η ίδια η ΝΔ φυλλοροούσε. Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες ήταν διάσπαρτοι, χωρίς να πάρουν τις διαστάσεις του γενικευμένου ξεσηκωμού όπως στην προηγούμενη διετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένοντας πόλος έλξης των λαϊκών προσδοκιών, έσπειρε αμφιβολίες στον λαό και προχωρούσε σημειωτόν, καθώς ταλαντευόταν και μετατοπιζόταν δεξιότερα, προσαρμοζόμενος στο καπιταλιστικό περιβάλλον, στο ΔΝΤ, την ΕΕ, ακόμα και το ΝΑΤΟ.  


Έτσι, εάν το 2012 ο παλιός δικομματισμός κατέρρευσε, το 2014 κανένας νέος διπολισμός δεν αποκρυσταλλώθηκε. Η Δεξιά του Σαμαρά χάνει διαρκώς έδαφος και συμμάχους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει αργά έδαφος, χωρίς να σταθεροποιεί ηγεμονία και χωρίς αξιόπιστους συμμάχους (αντίθετα, όπως δείξανε τα αυτοδιοικητικά του σχήματα, επικράτησαν σάπιοι συμβιβασμοί με στροφή προς τα δεξιά).


Παρόλα αυτά οι λαϊκές δυσαρέσκειες και προσδοκίες συνεχίζουν να προσανατολίζονται κυριαρχικά προς τα αριστερά, προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και συμπιέστηκαν τα άλλα αριστερότερα ψηφοδέλτια, πχ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή και του ΕΕΚ. Η ηγεσία του ΚΚΕ πάλι, δεν κρύβει την δυσφορία της για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, προτιμάει να εθελοτυφλεί και να λέει ότι τίποτα δεν άλλαξε, να μιλάει αυτάρεσκα για “τάσεις επανασυσπείρωσης” γύρω του, χωρίς να βλέπει ότι απέχει πια έτη φωτός από την πάλαι ποτέ ηγεμονία του, χωρίς να παλεύει άμεσα με πρόταση εξουσίας.


Κι όμως, η κρίση εξουσίας εντείνεται. Η αποσύνθεση του αστικού πολιτικού συστήματος συνεχίζεται, κλιμακώνοντας την κοινωνική διάλυση και την απόγνωση, που τροφοδοτούν την απειλητική άνοδο της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” -παράλληλη με ανάλογα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη- που η καθεστωτική Αριστερά, στοχοπροσηλωμένη στον αστικό κοινοβουλευτισμό, στην νομιμότητα απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό αδυνατεί να αντιμετωπίσει, όταν δεν ρίχνει και η ίδια λάδι στην φωτιά.


Η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος κλιμακώνεται σε αποσύνθεση της ίδιας της πολιτικής σφαίρας, όπως δείχνουν τα συμπτώματα εκβαρβάρωσης, με τις εκλογικές “επιτυχίες” Μπέου και Μαρινάκη σε Βόλο και Πειραιά.


Σε δύσκολες συνθήκες πόλωσης, το ΕΕΚ έδωσε τολμηρά το παρόν και σ’ αυτήν την μάχη, χωρίς υλικά μέσα, αποκομμένο από τα ΜΜΕ, με μόνη δύναμη την κομμουνιστική αυταπάρνηση και το πολιτικό πάθος των μελών και υποστηρικτών του. Χωρίς αυταπάτες και μόλις στο όριο των 4,5 χιλιάδων ψήφων και του 0,08%, σπείραμε για το μέλλον. Προωθήσαμε πανελλαδικά το ασυμβίβαστο επαναστατικό μήνυμά μας: στην καταστροφική κρίση του συστήματος και σε μιαν ΕΕ φυλακή των λαών, χρεοκοπημένη κι όπου ο φασισμός σηκώνει κεφάλι, η μόνη διέξοδος είναι η εργατική εξουσία και οι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.




Το ΠΓ της ΚΕ του ΕΕΚ-Τροτσκιστές

26 Μαΐου 2014

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σύντροφοι, φίλοι και συναγωνιστές,

Το ΕΕΚ έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη πολιτική του θέση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πριν από τον πρώτο γύρο.

Χτυπήστε τους όσο πιο δυνατά μπορείτε // http://www.eek.gr/index.php/g-articles/2595-xtypiste-tous-oso-pio-dynata-boreite

Όπου δεν συμμετείχαμε σε αυτοδιοικητικά σχήματα, καλέσαμε για το πρώτο γύρο, με διαφορετικά κριτήρια σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σε υπερψήφιση των αριστερών ψηφοδελτίων, ενώ για το δεύτερο γύρο καλούμε και πάλι σε υπερψήφιση των αριστερών ψηφοδελτίων.

Τριπλές εκλογές : να δώσουμε γροθιά στο χρεοκοπημένο σύστημα του κεφαλαίου // http://eekmag.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2614.html

Επσημαίνουμε ότι στο δήμο Βόλου, όσοι διοίκησαν το δήμο και τη χώρα δεκαετίες, αφήνουν στην εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους μια ανοικτή κοινωνική πληγή που πυορροεί.
Καλούμε, ιδιαίτερα τους αριστερούς ψηφοφόρους, να γίνουν φραγμός και να μην επιτρέψουν η πληγή να μετατραπεί από το Μπέο και τους "φίλους" του σε γάγγραινα.

Το ΕΕΚ καλεί να μαυριστεί ο Μπέος κι η φουσκωτή παρέα του και να υπερψηφιστεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιο τον Μ. Πατσιαντά.

Στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία όπου αναμετρώνται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλούμε σε άκυρο και όπως είπε ένας φίλος "στο φάκελο των περιφερειακών εκλογών να βάλουμε μισό μηφοδέλτιο ΝΔ και μισό ΠΑΣΟΚ, όπως ακριβώς κυβερνάνε σήμερα, αγκαζέ".

Στις ευρωεκλογές το ΕΕΚ κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο, με υποψήφιους από τη Θεσσαλία τους Μανώλη Σπύρο, βιομηχανικό εργάτη από το Βόλο και τον Καμπόζη Παράσχο, λογιστή από τη Λάρισα. 

Καλούμε να υπερψηφιστεί όχι απλώς μια αριστερή αλλά μια κομμουνιστική, επαναστατική και διεθνιστική πολιτική γραμμή.

ΕΕΚ

23/05/2014

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΖΩΗ




Με αφορμή τη μαζική δολοφονία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα της Τουρκίας ,τo Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα και η εργατική τάξη της Eλλάδας ενώνουμε την θλίψη μας με τη θλίψη των οικογενειών των Tούρκων αδελφών μας. Eνώνουμε μαζί τους την οργή μας για τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες.


Αυτό που συνέβη στο ανθρακωρυχείο της Σόμα ήταν μια πραγματική σφαγή. Να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι των ανθρακωρύχων! Δεν πρόκειται για ατύχημα! Είναι η λογική κατάληξη των πολιτικών που ακολουθούνται με τον πιο συστηματικό και συνειδητό τρόπο από το καπιταλιστικό αδηφάγο τέρας και τους πολιτικούς διαχειριστές του, σε Ελλάδα, Τουρκία και παγκόσμια. Είναι εργατική δολοφονία, όχι πεπρωμένο!


Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι φτωχοί των πόλεων, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία, όλοι οι καταπιεσμένοι, όλοι πρέπει να κινηθούμε, προκειμένου να απαλλαγούμε από κάθε καπιταλιστική κυβέρνηση.


Συγχρόνως καταγγέλουμε  την ελληνική κυβέρνηση των μνημονίων, τη διορισμένη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία) για το θάνατο του 47χρονου εργολαβικού εργάτη από τη Μαλεσίνα, πατέρα 4 παιδιών, που έπεσε νεκρός στο εργοστάσιο της Λάρυμνας τη προηγούμενη εβδομάδα, στον αγώνα για το μεροκάματο.


Άλλος ένας εργάτης προστίθεται στην ατελείωτη λίστα των εργατικών δολοφονιών. Το success story των σαμαροβενιζέλων είναι στρωμένο με πτώματα. Όπως είπε και ο Ερντογάν, ο φίλος του Σαμαρά, για τους 300 και πλέον νεκρούς ανθρακωρύχους στη Σόμα…αυτά συμβαίνουν! 


Συμβαίνουν όντως στην εποχή των μνημονίων, της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων, στην ανάγκη να αντισταθμιστούν τα κέρδη και οι ζημιές με αντίτιμο τις ανθρώπινες ζωές. 
Τα εγκλήματα δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα και η αλήθεια πρέπει να λάμψει. 


Η εργατική τάξη θρηνεί σε Ελλάδα, Τουρκία και παγκόσμια για τα θύματά της από την κεφαλαιοκρατική δολοφονική μηχανή. Απαιτούμε να τιμωρηθούν ένοχοι και συνένοχοι όλων των εργατικών ατυχημάτων – δολοφονιών.



Συμμετέχουμε και καλούμε σε παρέμβαση στη πλατεία Πανεπιστημίου Βόλου ,τη Πέμπτη 22/05/2014 στις 18:30, ενάντια στα ατυχήματα - δολοφονίες εργατών στη Σόμα και σε κάθε χώρο εργασίας.




Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΜΕ ΤΟ ΕΕΚ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΚΑΤΩ Η  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

Τέσσερα χρόνια Μνημόνια, πείνα, ανεργία, μια ζωή χωρίς ζωή - 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Τέσσερα χρόνια κάτω από τον ζυγό της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ!



Τέσσερα χρόνια  γαλάζιοι, πράσινοι, μαύροι και κατάμαυροι πολιτικάντηδες απατεώνες και υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος μας τυραννούν

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!

Πληρώνουν μέχρι τώρα τη χρεωκοπία των καπιταλιστών και του συστήματός τους με το αίμα τους ο λαός, οι εργάτες, η νέα γενιά, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, οι φτωχοί και οι νεόπτωχοι.  Την ίδια στιγμή μια χούφτα εκμεταλλευτές, τραπεζίτες τοκογλύφοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τηλεκαναλάρχες και τα τσιράκια τους, στενά διαπλεκόμενοι με τους κυβερνώντες και το Κράτος του κεφαλαίου συνεχίζουν να πλουτίζουν  ασύστολα και να βγάζουν στους off shore “παραδείσους” τα πλούτη που παράγονται με το μόχθο του λαού. 

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ  ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΚΑΙΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉ, ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ!



Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Να δώσουμε γροθιά στο χρεοκοπημένο σύστημα του κεφαλαίου


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη και το λαό να δώσει,  στις επικείμενες τριπλές εκλογές, το μεγαλύτερο δυνατό χτύπημα στις κάλπες στη παραπαίουσα κυβέρνηση των σαμαρο-βενιζέλων.

Μπορεί ο κόσμος να μην αλλάζει με τις εκλογές- αλλιώς θα είχαν απαγορευτεί- αλλά η εκλογική διαδικασία αλληλεπιδρά με την εξωκοινοβουλευτική πάλη που αποτελεί πάντα το κυρίαρχο παράγοντα αλλαγής του κόσμου.

Να μαυρίσουμε τα κόμματα εξουσίας, φασίστες κι εθνοπατριώτες, φρέσκους «ανεξάρτητους» οχήματα σύγχυσης του μαχόμενου λαού. Να τσακίσουμε στους δρόμους τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννάει, τον ίδιο το καπιταλισμό.
Όσο περισσότερο «σταθεροποιείται» η οικονομία πάνω στα κοινωνικά ερείπια με το περίφημο success story, τόσο περισσότερο αποσταθεροποιείται η κυβέρνηση και η αστική πολιτική εξουσία.

Καιρός να τελειώνουμε με όλους τους, όχι με μια αριστερούτσικη παρδαλή κυβέρνηση αλλά με μια εργατική κυβέρνηση στηριγμένη στα δικά της όργανα εξουσίας.

Το ΕΕΚ κατέρχεται στις ευρωεκλογές με μια σαφή επαναστατική και διεθνιστική θέση προτείνοντας μια πολιτική εξόδου από το καπιταλιστικό σύστημα, τη μόνη εφικτή λύση για το λαό από ένα σύστημα μπλοκαρισμένο που σπέρνει τη κοινωνική καταστροφή.
Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΕΚ συμμετέχουν δυο σύντροφοι από τη Θεσσαλία, ο Μανώλης Σπύρος, βιομηχανικός εργάτης από το Βόλο και ο Καμπόζης Παράσχος,  λογιστής από τη Λάρισα.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο Θεσσαλίας το ΕΕΚ δεν παραμένει απαθές κι ανεξάρτητα από τις πολιτικές του διαφορές με άλλες αριστερές πολιτικές οργανώσεις καλεί να ενισχυθούν τα αριστερά ψηφοδέλτια και να μαυριστούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής.

Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην περιφέρεια καλούμε σε στήριξη του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εφόσον αναμετράται αριστερός υποψήφιος, στηρίζουμε το αριστερό ψηφοδέλτιο.

Με την κάθοδό του στις Eυρωεκλογές το ΕΕΚ καλεί:  
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕOΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΓIA NA TΣAKIΣTOYN OI ΦAΣIΣTEΣ
ΚΑΤΩ Η  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!


Τέσσερα χρόνια Μνημόνια, πείνα, ανεργία, μια ζωή χωρίς ζωή - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Τέσσερα χρόνια κάτω από τον ζυγό της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ! Τέσσερα χρόνια  γαλάζιοι, πράσινοι, μαύροι και κατάμαυροι πολιτικάντηδες απατεώνες και υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος μας τυραννούν- ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!


15/5/2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΩΝ


Eνώνουμε τη θλίψη μας με τη θλίψη των Tούρκων εργατών αδελφών μας

Mε απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε το εργατικό δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο Soma όπου πάνω από 205 εργάτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ενώ εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι.


To Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα και η εργατική τάξη της Eλλάδας ενώνουμε την θλίψη μας με τη θλίψη των οικογενειών των Tούρκων αδελφών μας και όλης της εργατικής τάξης της Tουρκίας.

Παρακαλούμε τους συντρόφους μας του DIP να εκφράσουν την βαθειά μας οδύνη στις οικογένειες των νεκρών ανθρακωρύχων. Eνώνουμε μαζί σας την οργή μας για τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες.

Δυστυχώς, η εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης από το κεφάλαιο είναι τέτοια που για χάρη του καπιταλιστικού κέρδους αδιαφορούν για τη ζωή των εργατών που παράγουν τα πάντα αλλά στερούνται των πάντων.

Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να διαμορφώσουμε όρους που να εμποδίζουν τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες, παλεύοντας για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
 

14/5/2014

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κ.Ο. Μαγνησίας 10/05/2014



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος ΕΕΚ – Τροτσκιστές το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Βόλο.

Μέσα σε συνθήκες όξυνσης της ήδη υπάρχουσας καπιταλιστικής κρίσης και με μια άρχουσα τάξη στα πρόθυρα της πολιτικής κατάρρευσης γίνεται ολοένα πιο φανερό ότι το ζήτημα της περιόδου δεν είναι άλλο πέρα από αυτό της πολιτικής εξουσίας. 


Δεν θα υπάρξει κανείς κυβερνητικός σχηματισμός, αστικός ή μη, που να μπορέσει να δώσει ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από τη κρίση. Αν δεν εφαρμοστεί ένα Εργατικό – Επαναστατικό – Διεθνιστικό πρόγραμμα δεν θα υπάρξει διέξοδος και για να γίνει αυτό θα πρέπει η εργατική τάξη, η μόνη κοινωνική τάξη που μπορεί να εξασφαλίσει τη πρόοδο της κοινωνίας, να δημιουργήσει τη δική της εξουσία. Την εργατική εξουσία.

Αυτά και πολλά άλλα ήταν τα θέματα συζήτησηςτο Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στη παραλία τουΒόλου στη προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ.Ο. Μαγνησίας του ΕΕΚ.

Κύριοι ομιλητές ήτανε ο Θόδωρος Κουτσουμπός, μέλος της Κ.Ε. του ΕΕΚ και ο Σπύρος Μανώλης, μέλος του ΕΕΚ και υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους. Δίνουμε ένα προσωρινό ραντεβού στις κάλπες της 25  Μαΐου και ένα μόνιμο στους δρόμους !

ΕΕΚ Κ.Ο. Μαγνησίας





Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Με συντονισμένες ενέργειες κράτους-παρακράτους επιχειρείται να φιμωθεί η ΕΡΑ Βόλου.

Στις 7 Μάη κι αμέσως μετά από παρουσίαση στο σταθμό της ΕΡΑ των θέσεων αριστερών πολιτικών οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις περιφερειακές εκλογές, ΕΕΚ για τις ευρωεκλογές),  ο πομπός του σταθμού από τη περιοχή του Σωρού (100.7) έπαψε να λειτουργεί για μερικά λεπτά. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 8 Μαΐου, έπαψε ολοκληρωτικά να λειτουργεί ο αντίστοιχος πομπός του Πηλίου (94.8). Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Σε κλειστό φάκελο, βρέθηκε από τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Βόλου, εθνικιστικό, ναζιστικό «ποίημα»  που κατηγορεί τους  εργαζόμενους, αλλά προφανώς και τους αριστερούς προσκεκλημένους ως πληρωμένους του Πούτιν, φιλορώσους και πουλημένους ενώ απαιτεί να εκδιωχθεί η αριστερά «από τη χώρα, εδώ και τώρα».

Οι όχι και τόσο ανώνυμοι ντόπιοι εθνικιστές και φασίστες, ενοχλημένοι από τις καταγγελίες για το φρικτό έγκλημα των ναζιστών στην Οδησσό αλλά και τη δυνατότητα, μεταξύ όλων των άλλων υποψηφίων όλων των κομμάτων, να μιλήσουν και εκπρόσωποι αριστερών πολιτικών οργανώσεων από την ελεύθερη ραδιοφωνία, νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα τρομοκρατηθούν, οι αριστεροί θα εγκαταλείψουν και το έγκλημα της Οδησσού μπορεί να επαναληφθεί και να μείνει ατιμώρητο.

Σήμερα, ημέρα εορτασμού της νίκης κατά του φασισμού, η μόνη απάντηση προς τους ανώνυμους «ποιητές» είναι ότι τα αισθήματά μας για το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας παραμένουν αμοιβαία.

Οποιαδήποτε απειλή εναντίον των εργαζομένων ή οργανώσεων της εργατικής τάξης  θα αντιμετωπιστεί συλλογικά και αποφασιστικά. 

Βόλος, 9/05/2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)


Το επίμαχο εθνικιστικό-ναζιστικό "ποίημα"



Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ




ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΕΚ – Τροτσκιστές // Σάββατο 10 Μαΐου 2014, παραλία Βόλου – μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου, 18:00

Στην Ουκρανία, την επαύριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς που «γιορτάστηκε» με την κάθοδο εκατομμυρίων προλεταρίων στους δρόμους όλου του πλανήτη, η αμερικανοκίνητη «κυβέρνηση» του Κιέβου, με εμπροσθοφυλακή τους Ναζί του Δεξιού Τομέα, επέλεξε, να αιματοκυλίσει την εκεί εξελισσόμενη προλεταριακή εξέγερση. Πάνω από 40 άνθρωποι, κάηκαν ζωντανοί, πέθαναν από ασφυξία, ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, όταν οι Ναζί επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το «Σπίτι των Συνδικάτων» στο οποίο βρισκόντουσαν. Οι Ουκρανοί φασίστες είναι το δεξί χέρι της αντεπανάστασης που προσπαθεί να καταπνίξει την επαναστατική εξέγερση της εργατικής τάξης στην Ουκρανία. Οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ μαζί με τη ψευτο-κυβέρνηση του Κιέβου, ενώ στην Ελλάδα η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που προεδρεύει στην Ιμπεριαλιστική Ε.Ε. αναγνωρίζει τους εγκληματίες και συνομιλεί μαζί τους.


Στο Βόλο λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 10 Μαϊου 2014, μέσα σε κλίμα οργής για τους χαμένους συντρόφους μας, αλλά και με τη πεποίθηση ότι θα εκδικηθούμε με την ίδια τη παγκόσμια επανάσταση, θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος ΕΕΚ – Τροτσκιστές ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 25 Μάη. Για να συζητήσουμε την επαναστατική πρόταση του ΕΕΚ για έξοδο από τη κόλαση που έχει ρίξει το λαό η μνημονιακή κυβέρνση Σαμαρά – Βενιζέλου κι όλοι οι συναυτουργοί της καθώς και όλα όσα προετοιμάζει για τους λαούς ολόκληρης της υφηλίου η παγκόσμια άρχουσα τάξη.

Ομιλητές θα είναι ο Θόδωρος Κουτσουμπός, μέλος της Κ.Ε. του ΕΕΚ κι ο Σπύρος Μανώλης, υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΕΕΚ.

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ 40 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ!



 
Πένθος για τα θύματα
της Οδησσού, του Κραματόρσκ, του Σλαβιάνσκ και του Ντονέτσκ...
μιας άνισης μάχης
ενάντια στον μπαντερικό Ναζισμό που κατευθύνεται από τη χούντα του Κιέβου κάτω από τις οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Ο φασισμός, και η νεοφιλελεύθερη ουσία του, πρέπει να καταστραφούν!"



Από το site του ΕΕΚ