Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

9ο Μαρξιστικό - Διεθνιστικό κάμπινγκ ΕΕΚ και ΟΕΝ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας διοργανώνουνε το 

9ο Μαρξιστικό - Διεθνιστικό κάμπινγκ στον Αγιόκαμπο Λάρισας


Οι ημέρες διεξαγωγής του θα είναι από την Δευτέρα 21 Ιουλίου έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου.

Οι θεματικές του κάμπινγκ είναι :

  • Η παγκόσμια οικονομική κρίση σήμερα
  • Εθνικισμός - Φασισμός - Διεθνισμός
  • Αγώνες και προοπτικές του εργατικού κινήματος
  • Η κρίση του ιμπεριαλισμού από το Σεράγεβο στο Κίεβο - 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου


Επίσης θα υπάρχουνε :

Προβολές
Συζητήσεις
Μουσικές
Παιχνίδια


Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα :


Για όλη την Ελλάδα : 6942466795 και 2117252376, για τη Θεσσαλία : 6970967338

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ…

8ο  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ  Βόλου

28 & 29 Ιουνίου 2014 (Παραλία Βόλου-Ηρώο)


‘’ Οι ξένοι είναι βρώμικοι, γεμάτοι αρρώστιες, κλέβουν, σκοτώνουν, βιάζουν και φταίνε για την ανεργία. Είναι υπαίτιοι για όλα τα δεινά που ζει ο ελληνικός λαός.’’


Η παραπάνω «επιχειρηματολογία», τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, της χρεοκοπίας, της ανεργίας, «ξέφυγε» από τα ιδεολογικά κιτάπια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κι από τις ακροδεξιές φυλλάδες. Έγινε κοινός τόπος σε mainstream ΜΜΕ, στον κυβερνητικό λόγο, στη «φιλελεύθερη» Δεξιά και στο «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, σε υπουργικές αποφάσεις. Βρήκε τη «δικαίωση» του στις εκστρατείες διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών, στα αστυνομικά πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και εξαρτημένους, στα «κέντρα κράτησης», στην έξαρση των φασιστικών επιθέσεων με τις πλάτες του κράτους. Στην πάταξη του «περιθωρίου» και στο κυνηγητό του Άλλου. 

Όσο η καπιταλιστική παρακμή βαθαίνει, τόσο η άρχουσα τάξη θα στρέφει τα βέλη της στους πιο αδύναμους, δείχνοντας τους με το δάχτυλο ως «ενόχους» για το δικό της ιστορικό αδιέξοδο.

Ο ρατσισμός δεν γεννιέται απλά από κάποια «αρρωστημένα μυαλά». Τα ρατσιστικά «αρρωστημένα μυαλά» είναι που γεννιούνται μέσα στις συνθήκες σήψης του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που φτάνει στο τέλος του, καταρρέοντας οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά, ηθικά. Οι δεκαετίες του «νεοφιλελευθερισμού», συνδέθηκαν με τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα από τις υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής, της Ασίας, του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, προς τις «χώρες υποδοχής» της Ευρώπης. Αυτές προσέφεραν το πλαίσιο υπαγωγής των «ξένων» στα Ευρωπαϊκά κράτη, ως τα αντικείμενα της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης μέσα στις Μανωλάδες ολόκληρης της ηπείρου. Όμως, η σημερινή παγκόσμια κρίση δεν επιδεινώνει απλά τις συνθήκες στα υπανάπτυκτα τμήματα του πλανήτη, γεννώντας κι άλλη φτώχεια, πολέμους κι επαναστάσεις, αιτίες μετανάστευσης.

Είναι η κατάρρευση του ίδιου του υποδοχέα της μετανάστευσης, του «πρώτου κόσμου», η διάλυση της Ε.Ε. και όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, που αλλάζουν ριζικά τους όρους του «παιχνιδιού»: Αφού οι μετανάστες επί δεκαετίες μετατράπηκαν σε «υποζύγια» που πάνω στις πλάτες τους φορτώσανε τις ονειρώξεις μιας κάλπικης καπιταλιστικής «ευημερίας», τώρα θεωρούνται περιττοί, το «ξένο σώμα» στον εθνικό κορμό. Πρέπει να εξαφανιστούν ως απορρίμματα δίχως αξία ζωής.

Το χτύπημα στους μετανάστες είναι μόνο η πρόβα τζενεράλε για το χτύπημα προς την υπόλοιπη εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, για τους συνδικαλιστές, τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, για κάθε μαχητικό προλετάριο.

Γι’ αυτή τη βρώμικη δουλειά ενισχύουν φασίστες όπως της Χρυσής Αυγής, που σκοτώνουν ανενόχλητοι με την «τρυφερή» προστασία της «αδελφής» ΕΛΑΣ. Αλλά ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζονται με περισσότερη «δημοκρατία». Η αστική «δημοκρατία» είναι αυτή που στήνει τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας-φυλακές κολαστήρια τύπου Γκουαντάναμο , που φυλακίζει και βασανίζει αντιφασίστες επειδή αντιστέκονται στις «Νύχτες των Κρυστάλλων» που στήνονται στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων, που στέλνει επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας -μιας νέας αντιδραστικής μνημονιακής κυβέρνησης, συρρικνωμένης, αποσαρθρωμένης, επιπλέον κλονισμένης από τη συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια  από το 2010 μέχρι σήμερα ένα πατενταρισμένο φασιστοειδές σαν τον Μάκη Βορίδη, που δίνει κοινοβουλευτικό βήμα και υλική στήριξη στα ανδρίκελα της Χρυσής Αυγής. Η αστική δημοκρατία αποτιμά ως έγκλημα προς διερεύνηση την «διέγερση σε βιαιοπραγίες» της αντιφασιστικής προπαγάνδας, και όχι τις ίδιες τις φασιστικές βιαιοπραγίες, τους εμπρησμούς τζαμιών, τις νυχτερινές εφόδους σε σπίτια, τους φόνους.

Όλη η Ευρώπη είναι «παγιδευμένη» με δυναμίτιδα: από την μια, το καταρρέον «Ευρωπαϊκό όραμα» δίνει τη θέση του στην άνοδο των εθνικισμών, του ρατσισμού και φασισμού, όπως αποδείχτηκε μέσα από τις πρόσφατες ευρωεκλογές σε Γαλλία, Αγγλία και φυσικά εδώ στην Ελλάδα. Από την άλλη, μια ιστορική περίοδος επαναστατικών ευκαιριών ανοίγεται μπροστά μας. Η πάλη ενάντια στον φασισμό και στο ρατσισμό, θα κριθεί από τη σύγκρουση Επανάστασης και Αντεπανάστασης.

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα που στις μέρες μας επανακτά όλη του τη σημασία κι επικαιρότητα.

Με την ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, χτίζοντας ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο πάλης για την Εργατική Εξουσία, με ανεξάρτητα όργανα μάχης και με εργατικές πολιτοφυλακές, ενάντια σε Κράτος και Παρακράτος, με μια Διεθνή εργατικών επαναστατικών Κομμάτων σε όλη την Ευρώπη: έτσι θα εξαλείψουμε τον φασισμό και ρατσισμό από προσώπου γης!
Δεν μας φταίνε τα ταξικά αδέλφια μας για τα δεινά του κόσμου, μας φταίνε το κεφάλαιο και το κράτος του, που έχουν φτάσει στο ιστορικό τους τέλος.

Ας τους συντρίψουμε κι ας βαδίσουμε προς τη πανανθρώπινη Κομμουνιστική κοινωνία!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει και καλεί στο 8ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Βόλου, 28 και 29 Ιουνίου 2014, παραλία Βόλου



ΕΕΚ    //    ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
www.eekmag.blogspot.gr    //    www.eek.gr    //    τηλ. 6970967338

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΨΗΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ




Η προ μερικών ημερών κινητοποίηση εργαζομένων στο κατάστημα Φούρνος του Λάμπρου στη Θεσσαλονίκη έφερε εκ νεου στο φως τις συνθήκες σκλαβιάς που δουλεύει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο όλων αυτών των φούρνων-τυροπιτάδικων-έτοιμου καφε για το δρόμο κλπ.

Απλήρωτες υπερωρίες,ανασφάλιστη εργασία,δεν υπάρχουν γιορτές-Κυριακές ενώ η καταβολή δώρων και επιδομάτων μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.Οι εργαζόμενοι αυτοί, στην πλειοψηφία τους νέα κορίτσια, υποχρεώνονται να δουλεύουν ώρες ατελείωτες με πενιχρά μεροκάματα.
 
Το τραγελαφικό και συνάμα λίαν εξοργιστικό της όλης υποθέσεως είναι οτι τα αφεντικά θησαυρίζουν εις βάρος των εργαζομένων πουλώντας, με θηριώδη υπερκέρδη, ενα προιόν που κοστίζει πάμφθηνα.Καμία σοβαρή προστασία δεν υπάρχει απο την συνδικαλιστική γραφειοκρατία ενώ και διάφορα κατά τόπους σωματεία εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους, δεν κάνουν τίποτα αλλο παρά συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι με τα αφεντικά αδιαφορώντας παντελώς για το γενικότερο συμφέρον.
 
Οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης και διαμαρτυρίας πνίγεται αυτόματα κάτω απο την απειλή της απόλυσης και τη φρίκη της ανεργίας. Η χαρακτηριστική ατάκα του εργοδότη είναι       ''έχεις και παράπονο?? 100 βιογραφικά έχω στο συρτάρι μου!! Με παρακαλάνε για δουλειά" 
προσπαθώντας να κάνει τον εργαζόμενο να νιώσει και άσχημα απο πάνω που άκουσον άκουσον συμφωνα με την εργοδοτικη άνανδρη και χυδαία λογική τόλμησε να ζητήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα του!!

Έχουν αναφερθεί περιστατικά που κάποιες κοπέλες δούλευαν απο τις 7 το πρωι ως τις 9 το βράδυ για 15-20 ευρω!!!! Πόσες φορές άραγε όταν αγοράζουμε έναν απο τους ετοιματζίδικους καφέδες απο αυτά τα μαγαζιά σκεφτόμαστε οτι πίσω απο το αμήχανο χαμόγελο της υπαλλήλου ενδεχομένως κρύβονται ατέλειωτες κακοπληρωμένες και ανασφάλιστες ώρες ορθοστασίας ;

Σε αυτή την κινητοποίηση των συγκεκριμένων-όπως και άλλων-εργαζομένων του κλάδου έχουμε όλοι ιερό χρέος να σταθούμε εμπράκτως στο πλευρό τους. Μαχητικα εναντίον όλων αυτων των καθαρμάτων που θέλουν να τους προσφέρουμε σχεδόν δωρεάν την εργασία μας την ίδια στιγμή που θησαυρίζουν απο αυτή. 
 
Ενάντια στον εργασιακό και κατ΄επέκταση ανθρώπινο εξευτελισμό που θέλουν να μας επιβληθεί.
 
Κόντρα σε όλα αυτα τα γρανάζια του συστήματος εμείς παρατάσουμε την συλλογική αντισταση των εργαζομένων και την συμπαράσταση-συμπαράταξη των ανέργων. 
 
Αλληλεγγύη απο όλους πρός όλους για μια πιο δίκαιη κοινωνία.Για να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.Την ίδια μας την ζωη!!
 
Γιαννης Σαϊμπής
Βόλος Τρίτη 17-06-2014

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ






ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει και στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων της Ε.Ρ.Τ., όλων όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν ξεπούλησαν την αξιοπρέπειά τους για τα ψεύτικα όνειρα τύπου ΝΕΡΙΤ, (μισθών 700 και 800 ευρώ, ελαστικών εργασιακών σχέσεων, φορέα παραδομένου στο ιδιωτικό κεφάλαιο), που εδώ και ένα χρόνο όχι μόνο απέκρουσαν το μαύρο που επέβαλε η κυβέρνηση πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό μέσο, ανοιχτό στους εργατικούς και ευρύτερα κοινωνικούς αγώνες, με ιδιαίτερο πολιτισμικό βάθος και επιρροή σε εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους.
Αποδεικνύουν τις αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις που φέρει η εργατική τάξη και ευρύτερα οι εργαζόμενοι, τη δυνατότητα και αναγκαιότητα της εργατικής εξουσίας. Η λειτουργία και διαχείριση του ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. από τις 11 Ιούνη του 2013 έως και το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, είναι μια μικρή απεικόνιση της δυνατότητάς μας να οργανώσουμε την κοινωνία σε νέες βάσεις, με εργατική κυβέρνηση και εξουσία.

Ένα χρόνο μετά το μαύρο, η απουσία οποιωνδήποτε εναλλακτικών επιλογών, βρίσκεται σταθερά στην πλευρά της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι εργατικοί αγώνες ενός χρόνου, ανέδειξαν τα νέα στοιχεία της δύναμής μας, από τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς των πανεπιστημίων, μέχρι τις καθαρίστριες που υψώνουν τη σημαία της περηφάνιας εργατικής τάξης, ενάντια σε όλα τα λευκά κολάρα της εξουσίας. Αλλά και από την προχωρημένη αποσύνθεσή τους, που αποτύπωσαν οι ευρωεκλογές της 25ης Μάη, δείχνοντας ένα πολιτικό σύστημα γυμνό, χωρίς ορίζοντα, χωρίς εφεδρείες, όπως απέδειξε και ο ανασχηματισμός τους, ένα βήμα πριν την πτώση τους. Άλλη μια κυβέρνησή τους μετράει μέρες.

Ένα χρόνο όμως μετά, τόσο οι αγωνιστές εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ., όπως και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε σοφότεροι. Γιατί καταλαβαίνουμε πως η ανατροπή της κυβέρνησης, η τελευταία σπρωξιά της εκπαραθύρωσής τους από την εξουσία, πρέπει να δοθεί από εμάς. Να γίνει στοιχείο των αποφάσεών μας, στις συνελεύσεις αγώνα της επόμενης περιόδου.
  • Η δημιουργία Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα, σε κάθε αγωνιζόμενο χώρο δουλειάς, είναι η μόνη επιλογή που προωθεί την ανεξάρτητη δράση της εργατικής τάξης, βαθαίνει και αναπτύσσει την αναγκαία πολιτικοποίηση των αγώνων μας. 
  • Παρά και ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που συνεχίζει την εκκωφαντική σιωπή του. Με πορείες αγγαρείας και υποχρέωσης ή 24ωρες απεργιακές ντουφεκιές, δεν ανοίγουν οι ορίζοντες της πάλης μας, αλλά σπέρνουν απογοήτευση στους εργαζόμενους. 
  • Είναι όλο και περισσότερο κοινή μας εμπειρία η ανάγκη για την προετοιμασία της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που θα θέσει σε κοινή θέση μάχης όλα τα αγωνιστικά ρυάκια των εργαζομένων. 
  • Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στο δημόσιο, να τσακίσουμε τα μνημόνια. Με έναν συντονισμό των γενικών μας συνελεύσεων και των αγωνιστικών αποφάσεών μας.

Κυρίως όμως, να μην εναποθέσουμε τις ελπίδες μας, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων μας, στην  αναμονή νέων εκλογών. Το πολιτικό τους σύστημα, δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση, σταθερή, είτε δεξιά είτε αριστερή. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κοινωνικά σύμφωνα με το Σ.Ε.Β., στους όρκους πίστης σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που και η ίδια αγκομαχά υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αδιεξόδων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ένας χρόνος του «μαύρου» στην Ε.Ρ.Τ. πρέπει να γίνει η αφορμή, για κάθε εργαζόμενο, στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, για κάθε άνεργο, να ξαναθέσει την αφετηρία νέων αγώνων.  
Είναι μια ημερομηνία επανεκκίνησης για όλους μας. 



ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ε.Ρ.Τ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ