Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Οι πολιτες του Βολου εναντια στα Διοδια


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Υπέρογκο είναι το ποσό που πρέπει να ξοδέψει ένας Βολιώτης που εργάζεται στη Λάρισα και πρέπει καθημερινά να περνά από τα διόδια του Μοσχοχωρίου. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ενάντια στα Διόδια το κόστος αυτό αγγίζει τα 1.000 ευρώ το χρόνο!
Μάλιστα το κόστος αυτό υπολογίστηκε από τον κ. Γιάννη Χατζηγιάννη, μέλος του Πανελληνίου Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια, όταν μειώθηκε το κόστος στα διόδια του Μοσχοχωρίου, από 2,50 ευρώ (5 ευρώ πήγαινε – έλα) στο 1.90 ευρώ.
«Το οικονομικό κόστος αποφεύγεται για πολλούς Βολιώτες, επιχειρώντας να κινηθούν από τις παράπλευρες οδούς της παλιάς εθνικής οδού. Εκεί υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία σε μεγάλα οχήματα και από τύχη δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει θύματα», σχολίασε ο κ. Χατζηγιάννης.
Χθες λοιπόν στο Στέκι Μεταναστών Βόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της τοπικής Επιτροπής Ενάντια στα Διόδια με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση του Συντονιστικού για τις 24 του μήνα, όπου θα καταλάβουν όλα τα διόδια της χώρας.
Μιλώντας για το θέμα των διοδίων ο Νίκος Γεωργιάδης, φοιτητής και μέλος της Επιτροπής Ενάντια στα Διόδια, σημείωσε πως αυτή η κίνηση ξεκίνησε λίγο καθυστερημένα στη Θεσσαλία, η οποία δεν πλήττεται όπως άλλες περιοχές.
Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος αρχίζει και ανταποκρίνεται, γιατί το κόστος είναι τεράστιο.
Αναφορικά τώρα με την κινητοποίηση στις 24 Ιανουαρίου, τα μέλη της τοπικής Επιτροπής αποφάσισαν να μη μετακινηθούν προς το Μοσχοχώρι κι αυτό γιατί εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων -ο δρόμος προς τα διόδια είναι ελεύθερος- γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, με αποτέλεσμα από μόνα τους τα διόδια να είναι αποκλεισμένα.
Το ίδιο αποφάσισαν και τα μέλη της Επιτροπής Λάρισας, τα οποία θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μέσα στην πόλη.
Πάντως η Επιτροπή στο Βόλο θα σχεδιάσει κάποια κινητοποίηση και ενημέρωση, γιατί το θέμα ενδιαφέρει άμεσα χιλιάδες πολίτες.
Τέλος, κύριο αίτημα των πολιτών που συμμετέχουν στις Επιτροπές ανά την Ελλάδα δεν είναι η μείωση των διοδίων, αλλά η κατάργησή τους.