Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΟΛΟΥ: Σε διατεταγμένη υπηρεσία των εργολάβων και των τραπεζιτών


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΟΛΟΥ: Σε διατεταγμένη υπηρεσία των εργολάβων και των τραπεζιτών

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ» καταγγέλλει την Ασφάλεια Βόλου για τη παρακολούθηση και «αναγνώριση» ενεργών και δραστήριων μελών του κινήματός μας.
Σε δικογραφία που ήδη παραλαμβάνεται από συναγωνιστές της Λάρισας, περιλαμβάνεται και έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα αστυνομικού (Οικονόμου Βασίλειος του Νικολάου και της Τριανταφυλλιάς, που υπηρετεί στην ΥΑ Βόλου), ο οποίος στις 9 Γενάρη 2011, ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στα ληστρικά διόδια, ευρισκόμενος «σε διατιθέμενη υπηρεσία» μετέβη στα διόδια Μοσχοχωρίου «με εντολή της υπηρεσίας προκειμένου να αναγνωρίσω κάποια άτομα από τους διαδηλωτές»!!!
Από τους 60 διαδηλωτές σύμφωνα με τη δική του καταμέτρηση ή από τα 100 άτομα περίπου σύμφωνα με το σημείωμα του γενικού διευθυντή των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου ΑΕ (Ι. Νασούλης), ο ευσυνείδητος αστυνομικός αναγνώρισε (!) τρεις συναγωνιστές του κινήματός μας.
Επίσης, ο διατεταγμένος αστυνομικός αν και «αναγνωρίζει» τρεις συναγωνιστές σε πλήθος κόσμου αδυνατεί να καταγράψει τα συνθήματα στα μεγάλα αναρτημένα πανό μας στα διόδια Μοσχοχωρίου και αναφέρει λανθασμένα ότι έγραφαν «ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ».

Η δοθείσα διαταγή, γραπτή ή προφορική, από ιεραρχικά ανώτερο αστυνομικό αλλά και η διαδικασία «αναγνώρισης» από την ασφάλεια Βόλου συναγωνιστών και συναγωνιστριών, μας παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές καταγραφής κοινωνικών φρονημάτων πολιτών.
Η αστυνομική εικόνα της υπεράσπισης των κατάπτυστων εργολαβικών συμβάσεων παραχώρησης με τη καταγραφή των πινακίδων των οχημάτων μας σε κάθε κινητοποίηση, τις κλήσεις σε απολογία στα αστυνομικά τμήματα, τη τροπολογία Ρέππα που έκανε παράβαση του ΚΟΚ τη μη καταβολή των διοδίων και τις κλήσεις της τροχαίας, συμπληρώνεται με αγωγές, μηνύσεις, απειλές κατασχέσεων και τέλος την κυνική ομολογία του κυβερνητικού πολιτικού προσωπικού ότι τα έσοδα από τα διόδια θα εξυπηρετήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και τη χρεοκοπία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου!!!

Οι διεθυντάδες της Αιγαίον ΑΕ ζητούν τη προστασία της αστυνομίας για την «ομαλή χρηματοδότηση των υπό κατασκευή τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου και στην ομαλή εκτέλεση ενός Έργου μείζονος εθνικής σημασίας», οι αστοί μερκελοσαρκοζί πολιτικάντηδες αναζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, οι τραπεζίτες μια χώρα ευκαιρίας και οι ασφαλίτες διατεταγμένης υπηρεσίας αναζητούν και καταγράφουν αγωνιστές διαρκείας.
Η Επιτροπής μας αντιτάσσει την μαζική της δράση και την αλληλεγγύη της με το μαχόμενο εργατικό κίνημα ενάντια σε όλους όσους καταστρέφουν και καταγράφουν τη ζωή μας.

Να φύγουν όλοι!
Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, διατεταγμένες υπηρεσίες και χρεοκοπημένες ζωές.

9 Νοέμβρη 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»