Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18.3. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Αντιφασιστική συγκέντρωση


«…Ο φασισμός δεν έρχεται απ΄ το μέλλον καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει…… οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν μα όχι και το μίσος του για μένα….»
Το 1920 ο Μουσολίνι απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της "Il Mondo" για το πρόγραμμα του, δήλωσε: «Οι φασίστες δεν αισθάνονται δεμένοι με κάποια συγκεκριμένη δογματική φόρμα….ε λοιπόν το πρόγραμμά μας είναι να σπάσουμε τα κόκαλα των δημοκρατικών του Il Mondo, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Η γροθιά αποτελεί τη σύνθεση της θεωρίας μας» Στα ίδια πρότυπα, οι συμμορίες των ντόπιων φασιστών έχουν ξεχυθεί οργανώνοντας δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους μετανάστες και σε αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες, στα πλαίσια εκστρατείας ελέγχου γειτονιών και δημιουργίας «καθαρών χώρων». Στην πόλη μας, οι φασίστες του Πατριωτικού Συνδέσμου με στελέχη του ΛΑΟΣ, παρελαύνουν συχνά-πυκνά, με σιδερολοστούς και μαχαίρια, για τον Γρίβα, ή για την Β. Ήπειρο και με απειλητικά δημοσιεύματα, όπως: «…Προσέξτε, γιατί πολύ απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται... ο εθνικισμός και τα εμβατήρια θα κάνουν τα κορμιά σας να παραλύσουν από φόβο … η πορεία της γενναίας φάλαγγας των Λαρισαίων μελανοχιτώνων έκανε τους αστούς προοδευτικούς να κρυφτούν στα σπίτια τους.. », δείχνουν το μίσος τους απέναντι στη κοινωνία.
Σήμερα η κυρίαρχη τάξη εξαγνίζει στην «κολυμβήθρα» του κοινοβουλευτισμού, ένα μεγάλο μέρος της φασιστικής πτέρυγάς. Οι «τσεκουροφόροι» τύπου Βορίδη μεταλλάσσονται σε «ακτιβιστές», οι χαμερπείς και γελοίοι τύπου Γεωργιάδη γίνονται υπουργοί, ο Καρατσαφύρερ θέλει να αναβιώσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, το συγκροτήματα των ΜΜΕ προωθούν ανοιχτά τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως δύναμη κοινοβουλευτική, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν προσπάθειες δημιουργίας ταγμάτων ασφαλείας.
Ιστορικά αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, στην
Ελλάδα του μεσοπολέμου ήταν πάλι ο αστικός πολιτικός κόσμος που οικειοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό τα περισσότερα από τα μοτίβα του φασισμού, ώστε τότε να μην υπάρξει πολιτικός χώρος για την ανάπτυξη αυτόνομου φασιστικού κινήματος.
Κοινός παρανομαστής όλων των φασιστικών κινημάτων είναι η στερέωση του καπιταλιστικού συστήματος. Εμφανίζονται σε περιόδους κρίσης και κοινωνικής ανασφάλειας, για να προβάλουν μια αντισταθμιστική λατρεία της ενότητας του έθνους, με τη βία ως αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης και της ύπαρξής τους. Πάντα βέβαια η εθνική αφήγηση σκόπευε να καλύψει τον ταξικό ανταγωνισμό. Όμως πίσω από τη συσκοτιστική προπαγάνδα περί "εθνικής σωτηρίας" ή "αναγέννησης του έθνους" με την οποία οι φασίστες θέλουν να ταϊσουν τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, στήνουν τις πλέον κερδοφόρες μπίζνες με τις πιο μαφιόζικες μερίδες του κεφάλαιου, επιδιώκοντας να αναπτυχθούν ώστε να γίνουν άξιοι στήριξης από το μεγάλο κεφάλαιο .
Η αναβίωση του φόβου είναι αυτή που απομένει σήμερα, στο καπιταλιστικό σύστημα που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του, γιατί είναι προτιμότερο να στραφεί ο ένας απέναντι στον άλλον παρά όλοι μαζί ενάντια του.
Ο σπόρος του εθνικισμού και αλυτρωτισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, στο γόνιμο έδαφος της οικονομικής κρίσης, της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, στοχεύει να εδραιώσει την κοινωνική ευθανασία και κανιβαλισμό… που είναι η πεμπτουσία του καπιταλισμού. Όμως τα φυτά και τους καρπούς αυτού του σπόρου τους, έχει γευτεί η ανθρωπότητα, είναι φυτά σαρκοβόρα και καρποί με δηλητήριο. Για να μην ξαναζήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης, απαρτχάϊντ και κρεματόρια και επειδή δεν μπορούμε ούτε να φοβόμαστε και να κρυβόμαστε, μα ούτε να κρατάμε ίσες αποστάσεις, γιατί μας χωρίζει άπειρη απόσταση από τον φασισμό, την ρατσιστική υστερία, τον μισανθρωπισμό, είναι ώρα να πάρουμε θέσεις μάχης.
Άλλωστε όπως έχει ειπωθεί «ο κίνδυνος δεν είναι ότι μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να βρεθούμε σ' ένα φασιστικό κόσμο. Ο κίνδυνος είναι ότι πέσαμε στο κρεβάτι την προηγούμενη νύχτα, σ' έναν κόσμο που είχε γίνει φασιστικός, χωρίς να το πάρουμε είδηση»
Αν δεν πάρουμε θέση τώρα που η «δημοκρατία» λευτερώνει τους εφιάλτες της, η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί με ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις και τότε δεν θα έχουμε κανένα δικαίωμα να λέμε ότι δεν ξέραμε. Γιαυτό
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΗ 12μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΟΣ
κάλεσμα : 
Φοιτητικός σύλλογος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, ΕΕΚ, ΚΟΕ, Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες