Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μια πρωτη ανακοινωση του Πολιτκου Γραφειου του ΕΕΚ

Εκλογές 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ
Η οργή του λαού ξέσπασε και στις κάλπες, σαρώνοντας το παλιό αστικό πολιτικό σκηνικό του «δικομματισμού», μαυρίζοντας  άγρια την τρόϊκα ΕΕ/ ΔΝΤ/ Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας, τα μνημόνια της, τα κόμματά της, τις κυβερνήσεις της, προκαλώντας σεισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της ΕΕ και της ευρωζώνης κι  επιδεινώνοντας την  πολιτική και οικονομική της κρίση.
Το λαϊκό τσουνάμι εκτίναξε στα ύψη ένα κόμμα της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, στην δεύτερη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην χώρα, στην πρώτη θέση στην πρωτεύουσα και τις εργατικές συνοικίες της, στο Λεκανοπέδιο, στην Θεσσαλονίκη, σε μια σειρά από πόλεις, ενώ δυνάμωσε συνάμα, σε μικρότερο βαθμό,  τα άλλα αριστερά κόμματα, μαζί και το ΕΕΚ.  Το τσουνάμι, όμως, αυτό έφερε στον αφρό και στην Βουλή και τα σκουπίδια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το φίδι που ζεσταίνει στον κόρφο του το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα.
Η μαζική υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνει την στροφή προς τα αριστερά ενός μεγάλου τμήματος του  βυθισμένου στην κοινωνική δυστυχία κι αγανακτισμένου λαού που προσελκύστηκε ιδιαίτερα από τα καλέσματα για ενότητα της Αριστεράς και μια εναλλακτική πρόταση αριστερής κυβερνητικής εξουσίας.
Αντίθετα, το σταλινικό ΚΚΕ, έδιωξε λαϊκό κόσμο με την γραφειοκρατική του αλαζονεία και την εχθρότητά του σε ό,τι αριστερό δεν μπορεί να ελέγξει, ενώ η πρότασή του για εργατική-λαϊκή εξουσία παρέπεμπε τον πεινασμένο κι εξαθλιωμένο λαό στο μακρινό κι αόριστο μέλλον, όταν οι περιβόητοι ( εκλογικοί κατά κύριο λόγο) «συσχετισμοί» θα γίνουν ευνοϊκοί για το μοναστήρι του Περισσού. Ήταν, αναπόφευκτο, έτσι, να «κολλήσουν» και εκλογικά, να χάσουν ακόμα και την παραδοσιακή τους τρίτη θέση ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, να κατρακυλήσουν στην πέμπτη θέση, πίσω και από τον ακροδεξιό Καμμένο, κατηγορώντας συνάμα τον ίδιο τον λαό για τις «αυταπάτες» που είναι ανίκανοι να του διαλύσουν.
Η καθεστωτική κρίση, η κρίση πολιτικής εξουσίας κορυφώνεται την ίδια στιγμή που η οικονομική κρίση  κλιμακώνεται στην χώρα μας, στην Ευρώπη και διεθνώς. Το ζήτημα της εξουσίας έχει τεθεί μπροστά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Δεν μπορεί να αφεθεί στο αόριστο μέλλον, όπως κάνει το ΚΚΕ ή, με την μεσοβέζικη στάση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Δεν μπορεί να λυθεί με μια «αριστερή» κυβέρνηση  α λα ΣΥΡΙΖΑ που θα παραμένει μέσα στο αστικό καθεστώς και στην αρπάγη της ΕΕ αλλά μόνο με την ανατροπή του κλυδωνιζόμενου καθεστώτος του κεφαλαίου από τις λαϊκές μάζες, αυτο-οργανωμένες στα δικά τους όργανα πάλης και εξουσίας, με την εργατική εξουσία και μια επαναστατική εργατική κυβέρνηση, με την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων της Ευρώπης ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, για μια κόκκινη σοσιαλιστική Ελλάδα σε μια κόκκινη σοσιαλιστική Ευρώπη.
Η ώρα της κοινωνικής επανάστασης πλησιάζει. Για να την πνίξει στο λίκνο της, ο καπιταλισμός  κινητοποιεί  την κοινωνική σκόνη που δημιουργεί η κρίση και φτιάχνει τις συμμορίες των νεοναζί. Δεν θα αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν τα κλούβια  «χρυσά αυγά» του συστήματος. Ο φασισμός δεν θα περάσει! Το οργανωμένο και συνειδητοποιημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μπορεί και πρέπει να συγκροτήσει ένα ισχυρό Ενιαίο Μέτωπο και να τους συντρίψει, εξαλείφοντας συνάμα τα κοινωνικά αίτια που γενούν το φασιστικό τέρας.

Το ΕΕΚ ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές του που δώσανε την δύσκολη και σημαντική αυτή μάχη. Ήταν ένα επαναστατικό σχολείο για τις επερχόμενες μάχες και προπαντός για  την επερχόμενη ιστορική αναμέτρηση. Στηρίξτε, οργανωθείτε, παλέψετε με το ΕΕΚ-Τροτσκιστές!

7 Μαΐου 2012