Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα για 6 Δεκέμβρη: Πέμπτη, 6/12, 5μ.μ, Πανεπιστήμιο Παπαστράτος (Θόλος)



ΚΑΛΕΣΜΑ
Συγκέντρωση-διαδήλωση

Βόλος, Πέμπτη, 6/12, 5μ.μ, Πανεπιστήμιο Παπαστράτος (Θόλος)

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ…

Λίγες ημέρες μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 3, οι χρεοκοπημένοι τάζουν ξανά τη σωτηρία σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα στην καρδιά της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης,  με τους κεφαλαιοκράτες να βάζουν τους καταπιεσμένους να πληρώνουν για την δικιά τους κρίση  με  μνημόνια επί μνημονίων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με πρωτοφανή ανεργία, κούρεμα διαρκές μισθών και συντάξεων, με βάρβαρες συνθήκες δουλείας  για όσους έχουν κάποια  επισφαλή δουλειά, με απολύσεις στο δημόσιο και νέα (δήθεν τα τελευταία!) χαράτσια. Έτσι   συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα και τον συνεργό του να σουλατσάρει ελεύθερος. Το κρατικό αυτό έγκλημα που πυροδότησε  το ξέσπασμα της μεγαλύτερης εξέγερσης στη μεταπολιτευτική Ελλάδα συγκλόνισε τη χώρα, την Ευρώπη τον κόσμο όλο, σαν προανάκρουσμα  μιας νέας περιόδου εξεγέρσεων σε όλο τον πλανήτη.

Η σπίθα που άναψε από το όπλο του δολοφόνου, έβαλε φωτιά στην κοινωνία, η οποία με μπροστάρη τη νεολαία
της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας, απείλησε να κάψει τα ιερά και όσια  της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του κράτους, της άθλιας πολιτικής και του βάρβαρου « πολιτισμού» μιας άρχουσας τάξης  βουτηγμένης στη διαφθορά και τα συνεχή σκάνδαλα.

Τα μνημόνια που καταδικάζουν βίαια μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού στη φτώχεια, η ανεργία που ξεπερνά το 1.500.000, η τρομοκρατία των βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ, οι συλλήψεις νεολαίων στην πορεία της 17 Νοέμβρη και στο Βόλο, αλλά και η αντίσταση των εργαζομένων με τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις, έχουν βαθύνει το αγεφύρωτο ρήγμα που άνοιξε ο Δεκέμβρης.

 Η εξέγερση  δεν  προκάλεσε τρόμο μόνο στα αστικά επιτελεία, έδειξε τα όρια του αντεξουσιαστικού χώρου κι έστρεψε ένα σημαντικό τμήμα της αριστεράς, είτε να καταδικάζει την εξέγερση, είτε να αναζητά τη τύχη της στη «κεντρική πολιτική σκηνή». Καθώς η καπιταλιστική κρίση επιταχύνεται, η μη βιωσιμότητα του χρέους σημαίνει τη μη βιωσιμότητα οποιασδήποτε αστικής κοινοβουλευτικής κυβέρνησης με ή χωρίς «αριστερό» πρόσημο κι ένας νέος Δεκέμβρης προετοιμάζεται σιωπηρά χωρίς την άδεια των αρχών ή της αριστεράς.

Το ΕΕΚ χωρίς να παραγνωρίζει τις συνωμοσίες του αστικού κράτους, τη καταστολή των σωμάτων ασφαλείας, τη στενή τους συνεργασία με τις ναζιστικές συμμορίες, απορρίπτει κατηγορηματικά πλήρως τα φοβικά σύνδρομα που εκφράζονται με ανιστόρητες φράσεις ότι έχουμε «χούντα, κατοχή, εκφασισμό της κοινωνίας» ή ακόμα χειρότερα ότι «ο Δεκέμβρης άνοιξε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή» και ότι το μέλλον μας είναι μια επιστροφή σε ένα έτσι κι αλλιώς χαμένο παρελθόν του χρεοκοπημένου αστικού κράτους.

Τα καθήκοντα που έθεσε η εξέγερση παραμένουν ανολοκλήρωτα. Η οργάνωση της πάλης για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τις τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού  για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι  τις τύχες της ζωής τους και την οργάνωση της κοινωνίας χωρίς εκμεταλλευτές, γραφειοκράτες και καταπιεστές κάθε λογής,  είναι μονόδρομος για την επιβίωση της εργατικής τάξης. Από τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εργατικές μάζες μέσα από την εμπειρία τους φτάνουν στο συμπέρασμα ότι η οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι το μόνο μέσο για να φθάσουμε στον επιθυμητό στόχο. Η οργάνωσή της είναι το συνώνυμο μιας νέας εξέγερσης με σχέδιο και επαναστατική προοπτική.

Ο δρόμος του Δεκέμβρη δείχνει επιτακτικά τη μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση για τις μάζες:  Την ανατροπή του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, της καταστροφή του παλιού καπιταλιστικού κόσμου και την ανάδειξη μιας νέας οργάνωσης της κοινωνίας από τα εργατικά συμβούλια, τα μόνα όργανα εξουσίας που μπορούν να επιβάλλουν τη χρεοκοπία να πληρώσουν οι καπιταλιστές κι όχι τα εκατομμύρια της εργατικής τάξης.

Καλούμε κάθε συνειδητό αγωνιστή να οργανωθεί στο ΕΕΚ ενισχύοντας το δρόμο του Δεκέμβρη.



3/12/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)