Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το EEK καταγγέλλει το λουκέτο στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Όλοι την Πέμπτη 14/3/2013, 11πμ, έξω από το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας!




ΟΥΤΕ ΛΟΥΚΕΤΑ – ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Κάτω η τρόικα, τα μνημόνια και οι αστικές κυβερνήσεις

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) καταγγέλλει το λουκέτο στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας και δεκάδων άλλων καταστημάτων που έχει αποφασιστεί από τη τρόικα για λογαριασμό του χρηματιστικού κεφαλαίου και αφορά τη διάλυση των μισθών, των συντάξεων, της υγείας, της πρόνοιας. 


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τους φοιτητες που παλεύουν ενάντια στη διάλυση της ζωής και των εκπαίδευσης, όλη την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του καταστήματος, να εμποδίσουμε τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και να συμμετάσχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας (Πέμπτη 14/3/2013, 11πμ, έξω από το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας). 

Η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να βάλει λουκέτο στο 30% των δημοσίων οργανισμών, να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τις ΔΕΚΟ, να βάλει λουκέτο σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία, μαζί με τις επικείμενες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τις νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων δεν πρόκειται να εμποδίσουν την επιδείνωση της καπιταλιστικής χρεοκοπίας που λαμβάνει νέες ανεξέλεγκτες μορφές με την αποσταθεροποίηση της Ιταλίας και της Ισπανίας αλλά είναι καταστροφικές για την εργατική τάξη.



Η ενοποίηση των εργατικών αντιστάσεων και αγώνων γίνεται ήδη σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για «ανάπτυξη», συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο. Η ευρωπαϊκή οικονομία (μαζί και η Ελλάδα) βουλιάζει στην ύφεση. Κάθε απόπειρα των διεθνών κύκλων του κεφαλαίου να επιλύσουν τη κρίση, επιδεινώνει όλα τα δεδομένα και η οικονομική κρίση μετατρέπεται ραγδαία σε πολιτική και καθεστωτική κρίση της αστικής τάξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο με επίκεντρο τώρα την πολιτική κρίση στην Ιταλία.

Αν και η εργατική τάξη δείχνει αποφασισμένη να αγωνιστεί, όπως δείχνει και η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, τα μεγαλύτερα εμπόδια παρουσιάζονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τους εκπροσωπούν που έχουν ανοικτά προσχωρήσει στο «αναπόφευκτο» των μνημονίων και των δικαστικών αποφάσεων (όπως έγινε και με τις απολύσεις της 9Κ στη περίπτωση του ΙΚΑ) αλλά και την αριστερά που είτε βλέπει πολύ μακριά την κοινωνική επανάσταση, είτε θέλει να κυβερνήσει μέσα στον καπιταλισμό.
Το ΕΕΚ υποστηρίζει την από τα κάτω αυτό-οργάνωση των καταπιεσμένων, μαχητικά και ταξικά συνδικάτα, σωματεία βάσης, πρωτοβουλίες, επιτροπές αγώνα και οτιδήποτε μπορεί να προωθήσει την ενότητα των εργαζόμενων και άνεργων μαζών στη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο. Η ενότητα δεν χτίζεται με απλές συγκολλήσεις ή οργανωτίστικες μεθόδους αλλά στη βάση μιας και μόνο πολιτικής στρατηγικής, της πάλης για την ανατροπή της κυβέρνησης των τοκογλύφων και του καπιταλισμού που μας έφερε ως την άβυσσο της χρεοκοπίας, για μια επαναστατική κυβέρνηση των εργατικών σωματείων, επιτροπών και εργατικών συμβουλίων που θα απαλλοτριώσει το κεφάλαιο και όχι για μια κυβέρνηση της αριστεράς διαχειριστή της καπιταλιστικής κρίσης μέσα στον καπιταλισμό.
Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, μετά από αλλεπάλληλες 24ωρες απεργιακές τουφεκιές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και κλαδικών απεργιακών αγώνων διαφόρων Ομοσπονδιών είναι αυτό που ακούστηκε (και που απορρίπτεται από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία αλλά και την υπόλοιπη αριστερά) στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, το σύνθημα για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Για να λυθεί η καπιταλιστική κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης και να κοπεί ο γόρδιος δεσμός του καπιταλιστικού χρέους, για να φραχτεί ο δρόμος του κράτους έκτακτης ανάγκης και των φασιστών, πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο της προλεταριακής επανάστασης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, δηλ. της εξουσίας της εργατικής τάξης και των εργατικών της συμβουλίων.

13-3-2013
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ