Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Όλοι στις συνελεύσεις των καθηγητών σε όλη την Ελλάδα! Νίκη στην απεργία των καθηγητών ! Να την μετατρέψουμε σε κοινωνική πυρκαγιά Βάρκιζα τέλος!

Συνέλευση ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:Τρίτη, 14/5, 7μμ, Εργατικό Κέντρο Βόλου
Συνέλευση ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ:Τρίτη, 14/5, 7.30μμ, 6ο Λύκειο Λάρισας.« Εκείνοι που μας κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι,  μας ρωτάνε γιατί είμαστε νηστικοί. Εκείνοι που μας έκλεψαν τα βιβλία, μας ρωτάνε γιατί είμαστε αδιάβαστοι ».
(Μπ.Μπρέχτ).
Νίκη στην απεργία των καθηγητών !

Να την μετατρέψουμε σε κοινωνική πυρκαγιά!

Βάρκιζα τέλος!
Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα υποστηρίζει τον απεργιακό αγώνα διαρκείας των καθηγητών ενάντια στα μέτρα διάλυσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της ίδιας της δημόσιας δωρεάν παιδείας που αποφάσισε η κυβέρνηση Σαμαρά.
Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει εξαπολύσει ένα πόλεμο λάσπης μέσω των ΜΜΕ για να συκοφαντήσει τον δίκαιο αγώνα των καθηγητών. Η κυβέρνηση αυτή που διαλύει τα σχολεία μετατρέποντάς τα σε αποθήκες παιδιών και σε σύγχρονες φυλακές, αυτή που με την πολιτική της εκτίναξε την ανεργία των νέων στο 64%, τώρα υποκριτικά κόπτεται για το μέλλον και τα όνειρα της μαθητιώσας νεολαίας.


Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις διακοπές του Πάσχα περιλαμβάνει υποχρεωτικές μεταθέσεις καθηγητών σε όλη την χώρα, αύξηση του ωραρίου εργασίας και απολύσεις 10.000 τουλάχιστον αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι νέοι καθηγητές είναι πλέον αδύνατον να βρουν δουλειά στο μέλλον, η μόνη δυνατότητα, μέσω του ΕΣΠΑ, είναι για ελάχιστους, για όσο καιρό υπάρχει αυτό το πρόγραμμα, για απασχόληση σε «πρόσθετη διδακτική στήριξη» με μισθό 300 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα, με την συγχώνευση των σχολείων, στοιβάζουν πάνω από 30 μαθητές στην τάξη, ενώ με την αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων θέτουν έναν αριθμό μονίμων καθηγητών χωρίς αντικείμενο, βάζοντάς τους στην λίστα των προς απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων. Αυτά τα μέτρα προκαλούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, προωθούν τις απολύσεις καθηγητών, αποδιοργανώνουν και διαλύουν την Παιδεία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ποδοπατώντας τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενεργοποιεί το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» -μετά τις πρόσφατες επιστρατεύσεις στις συγκοινωνίες και στους ναυτεργάτες-,  κι επιστρατεύει εργαζόμενους που δεν έχουν… ακόμα αποφασίσει αν θα απεργήσουν! Mε επίκληση του δήθεν «εθνικού συμφέροντος» επιχειρεί να καταργήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία. Φυσικά, το λεγόμενο εθνικό συμφέρον που επικαλείται δεν είναι παρά το συμφέρον του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των δανειστών  της χώρας που θέλουν να συντρίψουν κάθε μορφή αντίστασης και να υπαγάγουν την εργατική τάξη σε καθεστώς δουλείας.
Η κυβέρνηση που προετοίμασε τα μηχανογραφικά των φετινών πανελληνίων εξετάσεων με το κλείσιμο  τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που ευθύνεται για την εκτίναξη της ανεργίας της νεολαίας στο πανευρωπαϊκό ρεκόρ του 64,2%, ανησυχεί τώρα για το μέλλον των νέων. Για το μόνο που ανησυχεί η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα είναι για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Η υποκρισία και τα ψέματα των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού πρέπει να πέσουν στο κενό. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει κανένα δίλημμα και ενδοιασμό, θα συνεχίσει να κατακρεουργεί μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές, για να πληρώνει στους ντόπιους και διεθνείς δυνάστες το χρέος και τα ελλείμματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, και ιδιαίτερα της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας. Είναι μέρος του πανευρωπαϊκού αγώνα που πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε στην Ισπανία με κινητοποίηση χιλιάδων καθηγητών και μαθητών ενάντια στις περικοπές στην εκπαίδευση που επιβάλλει η δεξιά κυβέρνηση Ραχόι. Είναι αγώνας για ζωή για αξιοπρέπεια!
Η εργατική τάξη σαν όλο, εργαζόμενοι, άνεργοι ημιαπασχολούμενοι και κυρίως η νεολαία, πρέπει να σταθούν στο πλάι των απεργών καθηγητών, να μπλοκαριστούν τα εξεταστικά κέντρα με διαδηλώσεις και καταλήψεις καταργώντας στην πράξη το μέτρο της επιστράτευσης. Ο αγώνας και οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, δεν είναι απλά ένας αγώνας συμπαράστασης σε κάποιο κομμάτι των εργαζομένων, είναι αγώνας εδώ και τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την μόνη λύση, την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και την εργατική εξουσία.

Η συνδικαλιστική και πολιτική γραφειοκρατία όχι μόνο δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτόν τον αγώνα αλλά θα σταθούν εμπόδιο στην κινητοποίηση των εργαζομένων. Οι γραφειοκράτες της ΓΣΣΕ/ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν έχουν καμμιά διάθεση να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα αλλά είναι οργανικά ανίκανοι να το κάνουν. Η γραφειοκρατία του Περισσού με το ΠΑΜΕ, για άλλη μια φορά όταν ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας, ψήφισε κατά της απεργίας. Οι Συριζαίοι με αντικρούμενες τοποθετήσεις, χωρίς να παίρνουν ξεκάθαρη στάση, θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον αγώνα για να προετοιμάσουν μια εναλλακτική κατάσταση διαχείρησης του καπιταλισμού σε ένα αδιέξοδο δρόμο καταστροφικό για τους εργαζόμενους.

Αυτό που απαιτείται είναι η άμεση πάλη για την οργάνωση από τα κάτω, με μαχητικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές και Κέντρα αγώνα, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε μορφής αυτο-οργάνωσης, για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, οι άνεργοι και οι μετανάστες σε κάθε γειτονιά, όλοι οι καταπεσμένοι, όλος ο λαός, πρέπει να πάρουν την απεργία των καθηγητών στα χέρια τους, να οργανωθούν και να οργανώσουν ένα γενικευμένο απεργιακό black out στην καπιταλιστική παραγωγή. Είναι ο μόνος δρόμος για να τσακίσουμε την κυβέρνηση και την Τρόικα. Είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας από την κοινωνική καταστροφή που προκαλεί η καπιταλιστική κρίση και τα επαχθή μνημόνια!

Εργατικο Επαναστατικό Κόμμα


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα προετοιμάζει για τις 9 και 10 Ιουνίου μια ανοιχτή Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη με επαναστατικές δυνάμεις από οργανώσεις από την Συντονιστική Επιτροπή για την Επανίδρυση της 4ης Διεθνούς και μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος από κάθε γωνιά της Ευρώπης για την κοινή πάλη της διάλυσης της Ε.Ε των μονοπωλίων και την άμεση πάλη για την επαναστατική κινητοποίηση των εργαζομένων με προοπτική της Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης. Η προετοιμασία και η επιτυχία αυτής της συνδιάσκεψης περνάει μέσα από τους  αγώνες της εργατικής τάξης σε διεθνή και εθνική κλίμακα.

Γιατί μόνη μας Ελπίδα είναι η οργάνωση και η νίκη της Προλεταριακής Επανάστασης.

      ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ
           (κλικ και save)

Προσθήκη λεζάντας