Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΕΚ για την επίσκεψη Σόϊμπλε την Πέμπτη 18 Ιούλη 2013



Πέμπτη 18 Ιούλη, στην πλ. Ελευθερίας στις 19:00,  ''καλωσορίζουμε'' τον εκπρόσωπο του γερμανικού και διεθνούς κεφαλαίου


   Μέσα στη θύελλα των απολύσεων και των νομοθετικών διαταγμάτων ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, επισκέπτεται την δεξιά δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σκοπός του είναι να προσφέρει την αναγκαία πολιτική στήριξη μετά τους πολιτικούς τριγμούς που προέκυψαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο αλλά και τη γενικευμένη δυσφορία εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων.


   Η πολιτική στήριξη προς τη σημερινή κυβέρνηση συνοδεύεται και από τις απαραίτητες business σε μια χώρα, που όπως ολόκληρος ο ευρωπαϊκός νότος αλλά και πολλές βαλκανικές χώρες, έχει ήδη υποστεί τη κοινωνική καταστροφή από τη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Τουλάχιστον πέντε χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, ολόκληρος ο εργαζόμενος πληθυσμός αλλά και τα μικροαστικά στρώματα που καταστρέφονται, είναι σε διαρκή αναβρασμό, καθιστώντας τον όχι απλά στον ευάλωτο οικονομικό αλλά ταυτόχρονα κρίσιμο πολιτικό κρίκο για την ευρωπαϊκή εξέγερση κι επανάσταση. Αυτό πλέον δεν το λένε "ακραιφνείς" επαναστάτες αλλά το ομολογούν οι επίσημοι κύκλοι του κεφαλαίου εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης (έκτη συνεχή χρονιά, με 5% για το 2013) και της μαζικής ανεργίας των νέων σε ποσοστό 60% στο επίσημο συνολικό 28% ανεργίας στη χώρα.

   Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, μαζί με άλλες αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες,  συμμετέχει και καλεί στη "τελετή υποδοχής" του Σόιμπλε την
Πέμπτη 18 Ιούλη, στις 7μμ, στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος.

17/7/2013
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)