Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΟΜΑ







Αντίθετα, είναι ακόμη ζωντανό!


Είναι εδώ, σε κάθε αγώνα και κάθε στιγμή της πάλης για κοινωνική απελευθέρωση. Η 17η Νοεμβρη δεν είναι απλά μέρα ανάμνησης, μια επετειακή μέρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολοζώντανη μάχη ενάντια στη λήθη. Είναι ένας αγώνας μεταξύ όσων καλούνται να συνεχίσουνε τον αγώνα που ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄60, το Μάη του ΄68 κι όλο το υπόλοιπο επαναστατικό κύμα  και αυτών που θέλουνε να καθυποτάξουνε τη συνείδηση των λαών. Πρόκειται για την μάχη για την ύπαρξη της ίδιας της Ιστορίας.

Σαράντα χρόνια πριν, τη 17η Νοέμβρη 1973, εκείνο το επαναστατικό κύμα βρήκε την έκφρασή του στην Ελλάδα στην ανάγκη για ανατροπή της χούντας. Σήμερα, 17 Νοέμβρη 2013, δόθηκε πάλι ο αγώνας στους δρόμους και σε διάφορες εκδηλώσεις – συζητήσεις.

Στο Βόλο είχανε διοργανωθεί δυο πορείες. Η μία στη Πλ. Ελευθερίας απαρίθμησε περίπου 1000 άτομα και αποτελούταν, εκτός από το ΕΕΚ, τη Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου και άλλες αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, την τοπική ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Βόλου και  τον α/α χώρο. Μετά από μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για κατάθεση στεφάνων. Εκεί διαχωρίστηκε ένα μεγάλο μέρος για να καταλήξει μετά από μια αντίστροφη πορεία στη Πλ. Πανεπιστημίου θέλοντας να δώσει  ένα σαφές μήνυμα ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν χωρά πουθενά. Ιδιαίτερα στις ημέρες μνήμης μιας πραγματικής εξέγερσης δεν έχουνε χώρο για κατάθεση στεφάνων εκείνοι που σήμερα αντιδρούνε με τουφεκιές ενάντια στη καταστροφή ενός ολόκληρου λαού.

Πρέπει να αναφέρουμε πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν στη πλ.Πανεπιστημίου κατάφεραν, για άλλη μια φορά, να τραβήξουν σαφή διαχωριστική γραμμή από όλο το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Συγκεκριμένα η δεύτερη συγκέντρωση απέκτησε μια δυναμική περίπου 200 ατόμων στη πλατεία που κατέληξε σε μια πορεία που τερματίστηκε άδοξα στο τέρμα της οδού Ιωλκού χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο από όπου ξεκίνησε λόγω των αποδοκιμασιών για την εντονότατη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη πρώτη πορεία. 
                                                                                                                                                   ΕΕΚ
ΚΟ Θεσσαλίας
17/11/2013