Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΡΑ !



Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 16/12/2013 φασιστικά στοιχεία δρώντας στο σκοτάδι, επιτέθηκαν στο φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βόλου και μέλους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Θωμά Κλημόπουλου, γράφοντας με σπρέϋ στη τζαμαρία και πυροβολώντας τέσσερις φορές. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το αστικό κράτος δεν θα κόψει το φασιστικό δεξί του χέρι, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης νιώθοντας απειλητική την ανάσα του προλεταριάτου στο σβέρκο του. Όσο κι αν η αστική εξουσία «αφοπλίζει» τους φασίστες δεν έχει καμιά διάθεση να τους πάρει τα όπλα.




Τη Τετάρτη 18/12 διοργανώθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Βόλο με τη συμμετοχή 100 ανθρώπων περίπου που κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης χωρίς ουσιαστικά να δώσει κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους απειλούν την ύπαρξη της εργατικής τάξης. Γι΄ αυτό λέμε «ούτε στο Βόλο ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» αλλά κυρίως ότι χωρίς την οργάνωση του ενιαίου μετώπου των εργατικών οργανώσεων δεν μπορεί να νιώθει κανείς ασφαλής εκτός αν είναι αφελής.

Ουσιαστικά το δίλημα είναι : σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Το κείμενο που μοιράστηκε στη πορεία :

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ

Οι πρόσφατες συλλήψεις βουλευτών, μελών της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» καθώς και του γελοίου «Φύρερ» της Νίκου Μιχαλολιάκου δεν αρκούνε για να σταματήσει η δράση των φασιστικών και ναζιστικών συμμοριών. Έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που η Ιστορία της πάλης των τάξεων έχει αποδείξει περίτρανα : ότι το αστικό κράτος δεν θα κόψει το φασιστικό δεξί του χέρι, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης νιώθοντας απειλητική την ανάσα του προλεταριάτου στο σβέρκο του.
Η επίθεση στο φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βόλου και μέλους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Θ. Κλημόπουλου δείχνει ξεκάθαρα πως όσο κι αν η αστική εξουσία «αφοπλίζει» τους φασίστες εντούτοις δεν έχει καμιά διάθεση να τους πάρει τα όπλα. Αντίθετα μπορεί κάλλιστα να στοχοποιεί και να σέρνει στην ασφάλεια μαθητές γιατί καταλάβανε το σχολείο τους  ή γιατί συμμετείχανε σε διαδήλωση μνήμης, για τη δολοφονία από αστυνομικό όπλο, ενός συμμαθητή τους.
Η επίθεση σε στέκια, καταλήψεις, συλλογικούς χώρους, οι συστηματικές προσαγωγές, συλλήψεις, δικαστικές διώξεις αλλά και η κλήση των απεργών του ΕΚΠΑ από το συνδικαλιστικό της ασφάλειας  που έχει εξαπολυθεί από το κεφάλαιο, στρέφεται ενάντια σε όλους όσους αγωνίζονται για την αλλαγή της κοινωνίας  των μνημονίων και της εξαθλίωσης και θα παίρνει ολοένα και πιο απειλητικές διαθέσεις όσο η εργατική τάξη δεν δίνει τη δικιά της λύση με επαναστατικούς όρους στο ζήτημα της χρεοκοπίας του καπιταλισμού.  Αιχμή του δόρατος του κεφαλαίου είναι οι φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες με τις δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών και την εξάπλωση του φόβου και του τρόμου της κοινωνικής καταστροφής.
Οι προεπαναστατικές συνθήκες στην Ελλάδα ωριμάζουν ραγδαία. Όσο η εργατική τάξη αφυπνίζεται και παλεύει για τη ριζική αναδιοργάνωση της κοινωνίας τόσο τα ναζιστικά τάγματα εφόδου θα πυροβολούνε θρασύδειλα τζαμαρίες για να τρομοκρατήσουνε. Δεν θα τους περάσει!
Καμία αυταπάτη δε μπορεί να καλλιεργηθεί για τις διαθέσεις της κυβέρνησης να αφοπλίσει ή να αποδυναμώσει πραγματικά τους υμνητές του Χίτλερ και των χουντικών. Δεν το κάνει επειδή τους χρειάζεται. Οι ηγετικοί, στενοί κύκλοι των «συμβούλων» γύρω από τον πρωθυπουργό αποτελούνται από γνωστούς ακροδεξιούς εθνικιστές, και φανατικούς αντισημίτες καθώς και από πρώην ηγετικά μέλη του ελληνικού ναζισμού.
Την ίδια στιγμή η αστυνομία, δήθεν υπερασπιστής της κοινωνικής ειρήνης και των συμφερόντων του απλού πολίτη, «αγνοεί» επιδεικτικά τους ναζί τραμπούκους. Κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής ή αφελής γνωρίζοντας ότι φασίστες και ναζιστές κατέχουν σημαντικές θέσεις στο εσωτερικό της αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στη περιοχή μας μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του φασίστα ταγματάρχη Κατάκη.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να διαχωριστεί από την αδιάλλακτη πάλη κατά της κοινωνικής καταστροφής. Για να φύγουν η τρόικα και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και να συντριβεί το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα που δημιουργεί την πείνα, τη μαζική ανεργία και τη φασιστική απειλή, απαιτείται η οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και η οικοδόμηση του ενιαίου μετώπου των εργατικών οργανώσεων. Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση και την ανάληψη της εξουσίας από τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους είναι αναγκαία η ίδρυση εργατικών ομάδων αυτοάμυνας κατά των φασιστικών συμμοριών και των συνεργατών τους.

Το δίλημα είναι: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα!


Τ