Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ & ΔΙΚΩΝ





Υπό καθεστώς καπιταλιστικής χρεοκοπίας και κοινωνικής καταστροφής


Η μόνη ανάπτυξη που εγγυάται η αστική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι η διαρκής αύξηση άνεργων, νεόπτωχων, κοινωνικά αποκλεισμένων, εισβολών σε κοινωνικούς και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, συλλήψεων, διώξεων και δικών με σκοπό την απέραντη σιωπή των αμνών επί σφαγή. Με τη χώρα να φιγουράρει στη πρώτη εξάδα των χωρών υπό την απειλή κοινωνικής εξέγερσης, ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας συνιστά στη τρόικα επιείκεια γιατί το πολιτικό σκηνικό θα καταρρεύσει. Ταυτόχρονα το πολιτικό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου υπόσχεται …έξοδο από τη κρίση.


Το κράτος έκτακτης ανάγκης που κυβερνά με νομοθετικά τερατουργήματα και διαλύει σε μια νύκτα πανεπιστήμια και δομές υγείας, απαγορεύει διαδηλώσεις για τη δημόσια ασφάλεια, δείχνει ότι χρειάζεται  το γκλομπ των δυνάμεων καταστολής και φρονηματικές δίκες για να συμμαζέψει κάθε κοινωνική αντίσταση. Χρειάζεται τους φασίστες για τις βρώμικες δουλειές για την εξάπλωση του φόβου σε ολόκληρη την εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους, έλληνες και μετανάστες. 


Οι πολλαπλές δίκες δεκάδων αγωνιστών που αγωνίστηκαν κατά των διοδίων και της εκχώρησης των δρόμων στο εργολαβικό και τραπεζικό κεφάλαιο, με ανυπόστατες κατηγορίες για κοινωνικές και πολιτικές διαμαρτυρίες, δείχνουν τη συνεχιζόμενη πολιτική ανασφάλεια του αστικού κόσμου. Όμως κανένα κοινωνικό καθεστώς δεν μπορεί να νικήσει σε ένα απόλυτα εχθρικό κοινωνικό περιβάλλον, με ένα πληθυσμό χωρίς παρόν και μέλλον, με μια νεολαία χωρίς όνειρα κι επιδιώξεις.


Όσο ταχύτερα ανατρέψουμε τη δεξιά δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δημιουργήσουμε τα δικά μας όργανα εξουσίας με μια κυβέρνηση εργατών που θα εκφράζει τις ελπίδες και τους πόθους των καταπιεσμένων, τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψουμε με αυτούς που καταδυναστεύουνε τη ζωής μας.



Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και διώξεις εναντίον όλων των αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων.  Πλήρης αθώωση για όλους.



Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα με το όπλο της προλεταριακής επανάστασης.



14 Γενάρη 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

(ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)