Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΟΛΟΣ : ΜΑΖΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο, με τη συμμετοχή 1000 περίπου ανθρώπων, η διαδήλωση για την επέτειο ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το φασιστικό μαχαίρι.

Αριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί καθώς και ανένταχτοι έδωσαν το παρόν δηλώνοντας ότι δεν ανέχονται το φασισμό και τους φασίστες, ούτε στο Βόλο ούτε πουθενά. Το μακρύ χέρι του κράτους και το οποίο το ίδιο χρησιμοποιεί όταν υπάρχει ανάγκη να χτυπηθεί ο λαός που ξεσηκώνεται ενάντια στους καταπιεστές του δεν έχει θέση ούτε στη χώρα μας ούτε πουθενά στο κόσμο.

Από την Ελλάδα, με τα χτυπήματα σε ντόπιους εργάτες και μετανάστες, μέχρι την Ουκρανία και τα χτυπήματα ενάντια στους εξεγερμένους εργάτες της Ανατολικής Ουκρανίας, έχει γίνει φανερό ότι μόνο η διεθνής ενότητα των εργαζομένων μπορεί να αποτρέψει μια περαιτέρω καταστροφή κι ως εκ τούτου μια ακόμη μεγαλύτερη αποθράσυνση των νοσταλγών των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η πορεία ξεκινώντας από τη πλατεία Ελευθερίας και ακολουθώντας Ιωλκού-Ιάσονος-Δημητριάδος κατέληξε τη πλ. Πανεπιστημίου όπου είχε προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση, ενώ πέρασε από το Ηρώο της παραλίας όπου το ΠΑΜΕ είχε προγραμματίσει αντίστοιχη εκδήλωση.

Χαρακτηριστική και λυπηρή ήταν η απουσία των εργαζομένων των εταιριών ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας δείχνοντας ότι η συνδικαλιστική δράση βρίσκεται στα στενά όρια της σύγκρουσης με την εργοδοσία παραμένοντας, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός της συνολικής πάλης της εργατικής τάξης. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι εμφανής ήταν και η απουσία αστυνομικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, πλην μερικών ασφαλιτών, ενώ το ίδιο δε συνέβη στο Κερατσίνι όπου το μπλογκ του ΕΕΚ χτυπήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τραυματισμούς, συλλήψεις και προσαγωγές ( Κάτω η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που συγκαλύπτει και συνεργάζεται με τους φασίστες // http://www.eek.gr/index.php/announcements/2839-kataggelia )

Βόλος 18/09/2014