Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ





Καταγγέλουμε την συμμορίτικου τύπου επίθεση σε σύντροφο, μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας, από μέλη της Αντεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής, το βράδυ της Παρασκευής 3 Απριλίου στο χώρο της ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια πάρτι.

Όταν πέντε τραμπούκοι της ΑΚ εντόπισαν τον σύντροφο, μόνο του στο χώρο, του επιτέθηκαν φραστικά και τον προπηλάκισαν για ένα επεισόδιο ηλεκτρονικής διαφωνίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (!) με τρίτο μέλος της ΑΚ Κομοτηνής τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι κανόνες των συμμοριών δεν επιτρέπουν φαίνεται έντονες διαφωνίες και ο σύντροφος θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για να τον αφήσουν. Αδιάφορο ίσως, αλλά θα σημειώσουμε πως στον ίδιο ηλεκτρονικό διάλογο ο “σύντροφος” της ΑΚ προειδοποιούσε πως “θα έχεις την ίδια κατάληξη με τον Τρότσκι με μια αξίνα στο κεφάλι”.

Αφού ένα εκ των μελών της ΑΚ του ζήτησε τον λόγο και τον έσπρωξε, ένας δεύτερος Ακίτης τον έριξε κάτω από τις σκάλες. Το επεισόδιο φάνηκε να σταματά με την παρέμβαση της περιφρούρησης του πάρτι.

Ωστόσο, όταν ένας εκ των ΑΚιτών ζήτησε από το σύντροφο να βγουν έξω για να συζητήσουν ήρεμα και πολιτισμένα για να λυθεί το ζήτημα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ίδιος επιτέθηκε απροειδοποίητα με γροθιές στο πρόσωπο του συντρόφου. Εκ νέου επενέβη η περιφρούρηση του πάρτι και η ομάδα των μελών της ΑΚ επιτέθηκε στο σύντροφο μαζί και στην περιφρούρηση για να τελειώσει το χτύπημα...

Οι ίδιοι άνθρωποι συνέχισαν τις απειλές τις επόμενες ημέρες.

Είναι σαφές πως τα συγκεκριμένα μέλη της ΑΚ έχουν συγχύσει την οργανωμένη πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση με τις πρακτικές συμμοριών για να τρομοκρατήσουν διαφωνούντες ή να επιβάλλουν σεβασμό, όπως οι ίδιοι τον αντιλαμβάνονται.

Οι τροτσκιστές δεν τρομοκρατούνται από θρασύδειλους κουτσαβακισμούς. Καλούμε την ίδια την Αντεξουσιαστική Κίνηση να απομονώσει αυτές τις συμπεριφορές και να θέσει εκτός των γραμμών της τους συγκεκριμένους τραμπούκους.

Δεν είμαστε συμμορία για να λύσουμε με αντίστοιχους όρους βεντέτας τη συγκεκριμένη διένεξη. Καλούμε ανοιχτά την Αντεξουσιαστική Κίνηση να αποδείξει στην πράξη πως οι συμμορίτικες λογικές δεν χωράνε στις γραμμές της.

EEK
Απρίλης 2015