Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Το ΕΕΚ κάλεσε και συμμετείχε στη πορεία για την παγκόσμια ημέρα μετανάστη, την Παρασκευή 18/12, δηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες.


Με μαζικές απελάσεις και στήσιμο στρατοπέδων συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες, με τη διατήρηση του φράχτη της ντροπής στον Έβρο που οδηγεί σε υγρό τάφο ανθρώπους που τρέχουν να ξεφύγουν από το θάνατο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει επάξια το έργο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. 

Τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης για την μετανάστευση, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα των ντόπιων κι αλλοδαπών εργαζομένων αλλά τα επιδεινώσουν προσθέτοντας σ’ αυτά και μια ανθρωπιστική καταστροφή. Κανενός εργαζόμενου η ζωή δεν θα βελτιωθεί ούτε θα γίνει πιο ασφαλής όταν τα κρατικά και παρακρατικά κυκλώματα καταστολής, τα δεμένα με χίλιους δεσμούς με τους δουλέμπορους, τους ναρκέμπορους και όλο τον υπόκοσμο, θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα στο όνομα «της ασφάλειας και της πάταξης της λαθρομετανάστευσης και του εγκλήματος».

Η παρέμβαση στο τοπικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ελάχιστη συμβολική πράξη εναντίωσης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που καταστρέφει τις ζωές της εργατικής τάξης, ντόπιων και μεταναστών, εφαρμόζοντας κατασταλτικά μέτρα, σε άρρηκτη σχέση με το κεφάλαιο. Το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά με σχετικό κατάπτυστο δελτίο τύπου, αποκαλεί τη συγκεκριμένη παρέμβαση επίθεση – εγκληματική ενέργεια με νεο-φασιστικό χαρακτήρα και καλεί να καταδικαστεί ως τέτοια επικαλούμενο τα «δημοκρατικά» αισθήματα των πολιτών ενάντια σε όσους αντιστέκονται και δηλώνουν, όχι μόνο διαδηλώνοντας αλλά και έμπρακτα, την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το συγκεκριμένο αποτελεί μια καταφανή υποστήριξη της θεωρίας των 2 άκρων, όπου η βία των από πάνω είναι η μόνη «νόμιμη» βία και ερχόμενη σε μια στάση υποστήριξης του λόγου του μαφιόζου και διαπλεκόμενου πρώην δημάρχου Βόλου Μπέο.

Στη λογική του ό, τι δε μπορούμε να ελέγξουμε και να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας, το κατηγορούμε, τα κροκοδείλια δάκρυα, ενός κυβερνόντος κόμματος που διαστρέβλωσε το όχι του λαού και μετέτρεψε την ελπίδα σε λεπίδα, δεν πείθουν το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Ενάντια στις επαπειλούμενες κοινωνικές εκρήξεις διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, ενάντια  στην απειλή που φανέρωσε ο Δεκέμβρης του 2008, η άρχουσα τάξη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος, την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία, το μίσος για τον Άλλο.

Σε μια κυβέρνηση που κλαίει για μερικές μπογιές και 2 σπασμένα τζάμια, ενώ την ίδια στιγμή υιοθετεί το λόγο και δίνει το χέρι στον κάθε υπόδικο, αποδεδειγμένα εγκληματία είμαστε απέναντι.

Μια κυβέρνηση που τολμάει να αυτοαποκαλείται αριστερή, στο ένα σκέλος της γιατί στο άλλο είναι ακροδεξιά και ρατσιστική και η οποία μας κατονομάζει και καταδικάζει παραπλανητικά ως τραμπούκους και φασίστες, ενώ κλείνει τα μάτια της στο λόγο και τα έργα των  φασιστών -ναζιστών της χρυσής αυγής, δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο.
Ενάντια στον αστικό - μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουμε τη πάλη για την ενότητα των εργατών ντόπιων και μεταναστών, η οποία πρέπει να ξεπεράσει όλα τα σύνορα, να απλωθεί σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το γκρέμισμα της Ευρώπης – Φρούριο και των νέων Γκουαντανάμο είναι υπόθεση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης για την δική της κοινωνική χειραφέτηση, για την οικοδόμηση μιας ενωμένης, σοσιαλιστικής Ευρώπης κι ενός κόσμου απελευθερωμένου από όλα τα δεσμά, χωρίς σύνορα, στρατούς και στρατόπεδα, χωρίς αφεντικά και γραφειοκράτες, ενός κόσμου αληθινά ανθρώπινου, κομμουνιστικού.


ΕΕΚ
ΚΟ Μαγνησίας

22/12/2015