Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ Να μην περάσει το νέο έγκλημα Κυβέρνησης-Κεφαλαίου Κανένας διάλογος, κανένας συμβιβασμός για το ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ




Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Η γενικευμένη κατακραυγή για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταργεί την Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να μας βρει όλους/ες στο δρόμου του ξεσηκωμού. Κανένας και καμία δεν πρόκειται να βρεθεί έξω από τη σφαγή, από τα νήπια μέχρι τους γέροντες. 

Η κυβέρνηση αφού πρώτα τα βρήκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις, λάνσαρε το μύθο της μη περικοπής κύριων κι επικουρικών συντάξεων, επιχειρεί να φτιάξει ένα ταμείο με έναν κουμπαρά για να πληρώνει ότι αυτός αντέχει. Τα ψέματα της δεν έχουν τέλος

Η ληστεία των αποθεματικών των ταμείων μας με τα PSI, η μαζική ανεργία, οι μειώσεις των μισθών, η ελαστική κι εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή τα Μνημόνια από το 2010 μέχρι σήμερα ενέχονται για ό,τι αποκαλείται ξανά σαν καραμέλα «μη βιωσιμότητα ασφαλιστικού». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να «σκίσει τα μνημόνια» ξεσκίζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) τη ζωή μας αλλά και όλων των επόμενων γενιών. Ξανασερβίρουν το μοτό ότι δεν θα μπορούν να πληρώνουν συντάξεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι αποθεματικά και συντάξεις χρειάζονται για να πληρωθούν οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι. 

Απορρίπτουμε κάθε διάλογο με τη κυβέρνηση με δήθεν διορθωτικές προτάσεις σε επί μέρους ζητήματα, επί ενός νομοσχεδίου ραμμένο και κομμένο στα μέτρα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.  Η κυβέρνηση να δώσει δουλειές για να ενοποιηθούν οι όροι ζωής της πληττόμενης πλειοψηφίας πριν αποφασίσει να ενοποιήσει συντάξεις και παροχές υγείας. Το νομοσχέδιο είτε αφορά τους αγρότες, είτε τους μπλοκάκηδες και τα μεσαία φτωχά στρώματα και πολύ περισσότερο τη μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης και των ανέργων είναι μια ελεύθερη πτώση στο γκρεμό της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.  

Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι ασφαλιστικό αλλά ασφαληστρικό!

Από τους συλλόγους μας, την Ομοσπονδία μας και την εργαζόμενη πλειοψηφία ζητάμε να μην προσέλθουν σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων. Να ενωθούμε τώρα με τα μπλόκα των αγροτών, τις διαμαρτυρίες των μεσαίων στρωμάτων και να δώσουμε εμείς τη διέξοδο για όλους. Για εμάς αλλά και για όλο το λαό, αν θέλει να ζήσει, δεν υπάρχει «έντιμος συμβιβασμός». Οι «έντιμοι συμβιβασμοί» των Τσίπρα-Καμμένου και η πολιτική της λευκής σημαίας, οδήγησαν στο 3ο Μνημόνιο. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπές λεβέντικες ποταμίσιες παραφυάδες ασκούν κριτική στη κυβέρνηση γιατί κατάφερε να φέρει ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι δεν θα τολμούσαν. Όμως ο λαός που έζησε το πρόσωπο του Ιανού δεν θέλει να ξεγελαστεί ξανά κι απαιτεί λύσεις στην ανεργία και τη φτώχεια. Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί  η οργή και η φωνή μας.

Το ερώτημα, τι κάνουμε, βρίσκεται ξανά στα χέρια μας με το αμείλικτο ερώτημα: Θα είμαστε η γενιά που θα καταργηθεί η κοινωνική ασφάλιση;  Απαντάμε ΟΧΙ.
Απαιτούμε

  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων από το κλάδο Υγείας.

Αυτό που δεν έγινε με το περσινό δημοψήφισμα, με κοινοβουλευτικό τρόπο, πρέπει να γίνει τώρα με το όπλο των μπλόκων των καταλήψεων, της απεργίας διαρκείας:  

  • Κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων. Τα μνημόνια θα τα σκίσει ο λαός στο δρόμο. Ο αγώνας πρέπει τώρα να επεκταθεί με πλήρες πρόγραμμα κινητοποιήσεων.
  • Μονομερής και πλήρης διαγραφή ολόκληρου του χρέους. Να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και όχι οι τοκογλύφοι.
  • Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο, κάτω από εργατικό έλεγχο για να διασφαλιστούν μισθοί, συντάξεις, αποθεματικά ταμείων και οι αποταμιεύσεις των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς καμιά αποζημίωση στο κεφάλαιο, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Για να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά που διασφαλίζει και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
  • Να πάρουμε τη ζωή, το πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.

1 Φλεβάρη 2016

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ)
εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας