Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΕΚ


για την επίθεση ναζιστών ενάντια σε μέλη της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ – Τροτσκιστές) καταγγέλλει, την επίθεση από μέλη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στον περιφερειακό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία Ντούρο Στάθη, καθώς και σε μέλη της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή». 


Με τη λήξη του περιφερειακού συμβουλίου της 29ης Φεβρουαρίου, ομάδα 15 περίπου μελών της Χρυσής Αυγής, που βρισκόταν από την αρχή της συνεδρίασης εντός της αίθουσας του συμβουλίου, προπηλάκισαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας κυρίως τον σύμβουλο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη.

Οι απειλές τύπου «θα σας λιώσουμε», «θα σας σβήσουμε» και «μην τολμήσετε να μιλήσετε», μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, δείχνουν, για άλλη μια φορά,  τη σύνδεση των ναζιστών με το κράτος ώστε από κοινού να επιτίθενται, οι φασίστες με το μαχαίρι και το κράτος με τα μνημόνια και τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε μετανάστες, πρόσφυγες, απεργούς, αγωνιστές του κινήματος, αριστερούς και κομμουνιστές, ενώ στέκονται προσοχή μπροστά στα αφεντικά και τους όποιους «θεσμούς».

Ο ναζισμός που προωθείται από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλες παρόμοιες οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δεν θα έχει σταματημό αν δεν τον σταματήσει ο ίδιος ο λαός με την οργανωμένη του πάλη ενάντια στο σκοταδισμό, την οπισθοχώρηση της κοινωνίας σε έναν σύγχρονο μεσαίωνα και τα δεσμά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Είναι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει το φασισμό.

Καμιά ανοχή στους κήρυκες του μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της φασιστικής ιδεολογίας.

Καμιά ανοχή στους δολοφόνους ναζιστές.

Οργανώνουμε την αντιφασιστική μας πάλη, από κοινού με τους συμμάχους μας και δηλώνουμε για άλλη μια φορά «δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν»


ΕΕΚ
ΚΟ Μαγνησίας
Βόλος 03/03/2016