Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΞΕΝΟΙ»


Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα – αριθμητικά το μεγαλύτερο στην ιστορία – αποτελεί αδιάψευστο σύμπτωμα της ιμπεριαλιστικής παρακμής σε συνθήκες της βαθύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία του καπιταλισμού. 


Το δράμα των εκατομμυρίων ξεριζωμένων ανθρώπων σηματοδοτεί την ιστορική καμπή στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος. Συγχρόνως, ένα χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος στην αγκαλιά της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης έχει δημιουργήσει κύματα ανεργίας, φτώχειας κι εξαθλίωσης  στον ντόπιο εργατικό πληθυσμό.

H άλλοτε κραταιά Ευρωπαϊκή Ένωση αποσυντίθεται τώρα, μαστιζόμενη, όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από τον αγριανθρωπικό εθνικισμό, τα φασιστικά ουρλιαχτά και τους φράκτες στο εσωτερικό της. Παραπαίουσα, παραμένει τυφλή και άτεγκτη στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων που έχει συμμετάσχει και προκαλέσει. Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, ήρθε να υπενθυμίσει πως μέσα στις χώρες της, έχει δημιουργηθεί μια  «εσωτερική» προσφυγιά, αποκλεισμένη από παροχές και δικαιώματα. 

Η απάντηση των κυβερνώντων και της αστικής εξουσίας είναι το κυνήγι των προσφύγων – μεταναστών, και ταυτόχρονα η τρομοκράτηση και η επίθεση σε όποιο δικαίωμα είχε απομείνει.

Το κράτος αναδιπλώνεται, αδύναμο να διαχειριστεί  ό,τι δημιούργησε, και όντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δείχνει τα δόντια του.

Ταυτόχρονα πέφτουν όλοι οι ρατσιστικοί και εθνικιστικοί μύθοι για δουλειές που θα χάσουμε από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όταν το 74% των ανέργων είναι αυτή τη στιγμή μακροχρόνια άνεργοι, ενώ γίνεται προφανής η γελοιότητα της τρομολαγνείας από το ότι στη συμφωνία της E.E. με την Tουρκία, αποφασίστηκε ότι χωράνε μόνο 72.000 πρόσφυγες,  μια σταγόνα στον ωκεανό της προσφυγιάς. Σε μια Ευρώπη 500 εκατομμυρίων ούτε το 3 τοις χιλίοις δεν χωράει!

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η πάλη να ανοίξουν τα σύνορα για να διευκολυνθούν να φύγουν όσοι το επιθυμούν, αλλά και η παροχή μόνιμης στέγης, τροφής, υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, σε όλους όσους θα παραμείνουν στην Ελλάδα, είναι όρος απελευθέρωσης όλων των εργαζομένων στη χώρα.

Η ανάθεση στον πολεμικό στόλο του NATO – βασικό εμπρηστή των πολέμων και υπεύθυνο για τα προσφυγικά κύματα – την αποτροπή των προσφύγων νομιμοποιεί την πολεμική παρουσία των NATOϊκών δυνάμεων στα σύνορα της εμπόλεμης Συρίας, με κίνδυνο μια ευρύτερη πολεμική ανάφλεξη, ενώ η χρεοκοπημένη Ελλάδα μετατρέπεται σε μια γιγάντια αποθήκη ψυχών, έγκλειστων, υπό κράτηση, φυλάκιση, προσφύγων και μεταναστών. Για πρώτη φορά από την πτώση της στρατιωτικής χούντας, η στρατιωτική διοίκηση αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο σε ένα κατ’ εξοχήν κοινωνικό ζήτημα και ίσως, υπό τη δική τους οπτική, ζήτημα δημόσιας τάξης, νομιμοποιώντας την στρατιωτικοποίηση ενός κοινωνικού και πολιτικού ζητήματος.

Το να δίνουμε το χέρι μας στους πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου, τον Πειραιά και την Ειδομένη μέχρι την περιοχή μας είναι η συνέχεια της αντίστασης στις συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Είναι το χέρι μιας καταπιεσμένης, προδομένης κι οργισμένης τάξης που δεν ηττήθηκε. Είναι το χέρι της αλληλεγγύης που προσφέρει στους πρόσφυγες,  στα ταξικά μας αδέρφια, που υποφέρουν αλλά μπορεί  και πρέπει να γίνεται γροθιά αγώνα και εξέγερσης μαζί, ενάντια στους καταπιεστές όλων μας.

Μόνο με ταξική διεθνιστική ενότητα και πάλη ενάντια σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, αστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους μπορούμε να δώσουμε μια επαναστατική λύση στο αδιέξοδο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Είναι η μόνη λύση για τη χειραφέτησή μας.

Απέναντι στο διεθνή συνασπισμό των τοκογλύφων δανειστών, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, η εργατική τάξη, μόνο ενωμένη μπορεί να πάρει πίσω ότι της ανήκει.

Απαιτούμε

Άσυλο και αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με δυνατότητα εγκατάστασης εντός των οικισμών σε πόλεις και χωριά

Να κλείσουν τώρα όλα τα κέντρα κράτησης – στρατόπεδα συγκέντρωσης

Να ανοίξουν όλα τα σύνορα

Κάτω το ΝΑΤΟ – ο εμπρηστής των πολέμων

Κάτω η ΕΕ του χρηματιστικού κεφαλαίου, των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας και των πολέμων

Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα μνημονιακά κόμματα, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες


EEK
Βόλος 10 Απριλίου 2016