Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΚΑΖΟΥΝ πάλι… ΤΟ ΝΕΡΟ!


Στις 31 Οκτώβρη 2016, δικάζεται στο Βόλο νεαρός αγρότης με τη κατηγορία ότι βιαιοπράγησε εναντίον αστυνομικού στις 13 Μαρτίου 2015, όταν εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Άρδευσης Βόλου και της ευρύτερης περιοχής), με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Βόλου Μπέος διεξήγαγε την κρισιμότατη συζήτηση για τον νέο κανονισμό άρδευσης με κλειστές τις θύρες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και η οποία διεξάγονταν σε δημοτικό κτίριο.


Η απαίτηση του κόσμου να παρευρεθεί σε μία δημόσια συζήτηση για ένα ζήτημα που τον αφορά άμεσα τον έφερε σε άμεση σύγκρουση με τους μπράβους (ιδιωτικούς και κρατικούς) του πρώην Δημάρχου Βόλου. Εταιρία security και ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδιζαν, εν πλήρει εξαρτήσει, τους ανθρώπους να παρευρεθούν σε δημοτικό  χώρο. Αποτέλεσμα ήταν η αναπόφευκτη σύγκρουση, όπου συμμετείχαν μεταξύ πολλών αγωνιστών της περιοχής και μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου και του ΕΕΚ. Στα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά μέλος της «Κίνησης Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό».

Η ίδια σύγκρουση, με έντονο και πάλι  πολιτικό χαρακτήρα, είχε προηγηθεί στις 10 Μαρτίου 2015 εντός της αίθουσας του συμβουλίου, όπου τελικά βρέθηκαν όσοι περισσότεροι χωρούσαν με αποτέλεσμα την αναβολή της διεξαγωγής της συζήτησης και την επανάληψή της στις 13 του ίδιου μήνα.

Ο κανονισμός άρδευσης συζητήθηκε και εγκρίθηκε στις 13 Μαρτίου υπό τη συνοδεία των ΜΑΤ και ανθρώπων του υποκόσμου τους οποίους ο βοναπάρτης του Βόλου Μπέος φρόντισε να φέρει για  να κλείσουν και πάλι την πρόσβαση στο δημοτικό κτίριο.

Η δίκη του νεαρού αγωνιστή αγρότη από το Πήλιο είναι ένα πρόσχημα και μια αφορμή για να συνεχιστούν  οι δίκες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όποιον αγωνίζεται για το δημοκρατικό του δικαίωμα να αποφασίζει για την ίδια του τη ζωή.

Η σημερινή δημοτική αρχή Βόλου, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας, είναι ευθυγραμμισμένη με τη πολιτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ιδιωτικοποιήσεων (ξεπούλημα ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Τραινοσέ, περιφερειακών αεροδρομίων κτλ.) που φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 55 σε αριθμό.

Το να στερείται ολόκληρη η κοινωνία την πρόσβαση στην ίδια την πηγή της ζωής σημαίνει ότι στερείται του δικαιώματος στην ίδια τη ζωή. Η ανεξέλεγκτη καπιταλιστική ανάπτυξη, που εδραιώθηκε πάνω στην καταστροφή του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην καταστροφή των υδροφόρων οριζόντων με τη διάχυση απίστευτων ποσοτήτων βιομηχανικών λυμάτων, φαίνεται πως τώρα που οι ίδιες της οι αντιφάσεις την έφεραν στα όριά της ζητά να κρατηθεί στη ζωή με το νερό καθαρών φυσικών πηγών, όπως των θαυμαστών πηγών του Πηλίου.

Απαιτείται να οργανωθεί η εργατική τάξη σε δύναμη εξουσίας ενάντια σε όσους έσπειραν και σπέρνουν τη μιζέρια.Όλες και όλοι στα δικαστήρια Βόλου, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 για να δηλώσουμε και πάλι ότι δεν μας τρομοκρατούν.

ΕΕΚ
ΚΟ Μαγνησίας

Βόλος 23/10/2016