Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση για τη δίκη αντιφασίστα συναγωνιστή


Τετάρτη, 14/6/2017, Δικαστήρια Βόλου, 9πμ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό του αντιφασίστα συναγωνιστή o οποίος δικάζεται την Τετάρτη στις 14/6/2017 στα Δικαστήρια Βόλου κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της αστυνομίας. 

Η δίωξη οφείλεται στην ύπαρξη στις 23/12/2012 οργανωμένης ομάδας χρυσαυγιτών έξω από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου (Θόλος), οι οποίοι συνεπλάκησαν με αντιφασίστες. To Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσε από το πρωί τις δραστηριότητες συναγωνιστών που έκαναν εκδηλώσεις για την υποστήριξη της κατάληψης VILA AMALIA. Η αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες έδωσαν όσα ονόματα θεωρούσαν αναγκαία για να στήσουν στο εδώλιο όσους θεωρούσαν χρήσιμο.


Η αστυνομία υποστηρίζοντας τους φασίστες, ουδέποτε προέβη σε αυτεπάγγελτες διώξεις κατά μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ουδέποτε παρακολούθησε, καταδίωξε ή συνέλαβε μέλη των Ταγμάτων Εφόδου που από το 2009 και μετά ανέλαβαν χρέη χωροφύλακα του καπιταλισμού χτυπώντας μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς, στέκια, καταλήψεις. Οι αστυνομικές αρχές της πόλης βρίσκονται πάντα σε πλήρη ετοιμότητα για να προσαγάγουν μαθητές, φοιτητές, διαδηλωτές, αριστερούς κι αντεξουσιαστές, πριν ή μετά από κάθε διαμαρτυρία για τα μνημόνια ή εξαιτίας αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζουν να «αγνοούν» τα μέλη των ναζιστικών συμμοριών.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 έγειρε τη πλάστιγγα  υπέρ της σύλληψης δεκάδων μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αν και τα εγκλήματά της δεν έχουν ακόμα βρει τιμωρία και η δίκη της εκτυλίσσεται επί μήνες. Όμως παρά τη γνωστοποίηση του ρόλου των Ταγμάτων Εφόδου και της ίδια της ναζιστικής οργάνωσης, μέλη του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να παραπέμπονται σε δίκες που θα έπρεπε να τεθούν αυτοδίκαια στο αρχείο. 

Ο αντιφασίστας συναγωνιστής έχει ήδη αθωωθεί από το Εφετείο της Λάρισας από τις μηνύσεις της ΧΑ και η απόρριψη των αυτεπάγγελτων κατηγοριών στο επικείμενο δικαστήριο είναι πλήρως αναγκαία και η ταξική μας αλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή αντιφασίστα αυτονόητη.

Ο λαός δε ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.

12 Ιουνίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)