Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο Δεκέμβρης δεν δικάζεται. Οι δολοφόνοι καταδικάζονται.


Ο Δεκέμβρης δεν δικάζεται. Οι δολοφόνοι καταδικάζονται.

Όταν ο Κάρολος Μαρξ έλεγε πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα» κανείς από το τότε ακροατήριό του αλλά και από τους τόσους αναλυτές του δεν είχε επίγνωση της διαχρονικής του αξίας.

Ποιός άλλωστε θα μπορούσε να φανταστεί πως στις μέρες μας, τον Δεκέμβρη του 2008 θα ζούσαμε μια αναβίωση των Δεκεμβριανών του 44 με αφορμή την τραγική και άνανδρη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πολύ περισσότερο, ποιος φανταζόταν ότι ένας πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ θα γινόταν υπουργός βίας τις ημέρες του Πολυτεχνείου.

Ο αστικός πολιτικός θίασος των ημερών μας καταδικάζει στρατιές ανέργων και οικονομικά εξαθλιωμένων στο βωμό της «εθνικής σωτηρίας», ρίχνει στον Καιάδα της μιζέριας γενιές νέων παιδιών και ετοιμάζει μια νέα επανάληψη Δεκεμβριανών αυτή τη φορά ως φάρσα.

Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επικείμενη δίκη 11 ανηλίκων παιδιών στη Λάρισα, με τις πιο βαριές κατηγορίες του τρομονόμου που το περασμένο καλοκαίρι τροποποιήθηκε προς το αυστηρότερο για να συμπεριλαμβάνει κάθε είδους κινητοποίηση ως ποινικό κολάσιμο αδίκημα;

Μια φάρσα που όμως κρύβει πολλές τραγικές πτυχές τόσο για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες τους αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία. Από τη μια πλευρά οι καταδίκες των δολοφόνων του Αλέξη κι απ’ την άλλη η ανεπιτυχής προσπάθεια μιας ρεβάνς στις νέες δίκες των ανηλίκων της Λάρισας. Η κρατική ασφάλεια και οι δικαστικές αρχές είναι συνυπεύθυνες για τις αποδιδόμενες κατηγορίες, που συνιστούν πολιτικές διώξεις σ΄ ολόκληρο το κίνημα του Δεκέμβρη.

Το νέο μοντέλο κοινωνίας, βασισμένο σε ένα χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα χαϊδεύει τα παιδιά του facebook και των telemarketing, τους κλείνει το μάτι όταν χρυσοπληρώνουν τα δίδακτρα των φροντιστηρίων τους, τα χτυπά στην πλάτη γεμάτη καμάρι όταν παρελαύνουν στις εθνικές γιορτές με υψηλό το εθνικό φρόνημα και τα καλεί να μην απέχουν από την εκλογική κάλπη. Όταν όμως αυτά τα παιδιά βγουν στο δρόμο μαζικά για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον που τους το έχουν υποθηκεύσει σε τραπεζικά ομόλογα και spreads ή όταν απορρίπτουν μαζικά το πολιτικό σύστημα όπως συνέβη στις πρόσφατες εκλογές, τότε αυτόματα μετατρέπονται σε εν δυνάμει τρομοκράτες και κοινούς παραβάτες του ποινικού δικαίου. Σ΄ αυτή τη κοινωνία, ο μόνος τρομοκράτης είναι το αστικό κράτος και η μεγαλύτερη φυλακή το ταξικό σύστημα εκμετάλλευσης.

Η «δημιουργικότητα» της κρατικής ασφάλειας Λάρισας δεν περιορίζεται στους 11 ανήλικους αλλά στις 4 αυθαίρετες συλλήψεις νεολαίων που κατηγορούνται για την υπόθεση του S/M ΓΑΛΑΞΙΑ, ακόμα και όταν οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους όσους κατηγορεί η ασφάλεια της Λάρισας.

Η οργάνωσή μας εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης μας στο Δεκέμβρη, αποτέλεσε στόχο βίαιης επίθεσης στο Σύνταγμα (6/12/09) με το «τροχαίο» ατύχημα της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού από σημερινούς δίτροχους γκοταζαμάνηδες, με αλλεπάλληλες δίκες συντρόφων που υπερασπίστηκαν τη συντρόφισσα και τις κομματικές μας σημαίες. Από το Δεκέμβρη 2008 μέχρι σήμερα το αστικό κράτος έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε πολιτικούς, κοινωνικούς χώρους και συλλογικότητες.

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί όλους τους αγωνιστές του κινήματος να δώσουν μαζικά το παρόν στις 27 Νοέμβρη στη Λάρισα, ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στο αστικό κράτος, τη χρεοκοπία του, την ανεργία του, την αστυνομική του βία και αυθαιρεσία.

* Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
* ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
* ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
* ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
* ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)


12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

(Ε.Ε.Κ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) http://eekmag.blogspot.com www.eek.gr