Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι στη Γενική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας

Αγώνας στα χέρια των εργατών

όχι των γραφειοκρατών

Κατάργηση του εξωτερικού χρέους & όχι των συλλογικών συμβάσεων

Kάτω η κυβέρνηση της τρόικα και του Σ.Ε.Β. – Οι εργάτες στην εξουσία!


Το ΕΕΚ καλεί τους εργαζομένους και ανέργους, εργάτες, νέους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 15ης Δεκέμβρη.

Έξι μήνες μετά την επιβολή του Μνημονίου του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΣΕΒ βρισκόμαστε μπροστά στην αποτυχία του να “διασώσει” τον ελληνικό καπιταλισμό από τη χρεοκοπία παρά τη δραματική επιδείνωση των όρων ζωής του λαού που έχει επιβάλλει.

Η κυβέρνηση της τρόικα ετοιμάζει τώρα ένα νέο, πολύ σκληρότερο γύρο αντιλαϊκών μέτρων. Βασικός στόχος τους είναι η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η ισοπέδωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κάθε κατάκτησης τους. Με πολιορκητικό κριό τη μαζική ανεργία για την οποία το ίδιο του σύστημα τους ευθύνεται, οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό θέλουν να επιβάλουν την απόλυτη κυριαρχία τους μέσα σε κάθε χώρο εργασίας με τον εκβιασμό της απόλυσης.

Αυτό είναι το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι εργάτες, οι υπάλληλοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα για την σχεδιαζόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου από την τρόικα που θα ανοίξει το δρόμο για την “ελεγχόμενη” χρεοκοπία της Ελλάδας και για νέα δεινά για εμάς.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί η μία μετά την άλλη χώρα-μέλος της ευρω-ζώνης η οποία αποσυντίθεται υπό το βάρος της ραγδαία κλιμακούμενης παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την τελική “διάσωση” της καπιταλιστικής Ελλάδας.

Η εργατική τάξη πρέπει να βάλει ένα αποφασιστικό τέλος σ' αυτήν την ατελείωτη καταστρεπτική διελκυστίνδα που την έχουν ωθήσει οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους με τη συνενοχή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κυβερνών ούτε από οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή σχηματισμό που πατά στο έδαφος αυτού του χρεοκοπημένου συστήματος που σπέρνει τη μιζέρια και χρησιμοποιεί τα μέσα αυτού του αντιδραστικού Κράτους που τσακίζει την οργή μας.

Πρέπει να αναπτύξουμε την πιο πλατιά, άμεση, μαζική δράση μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους και ανοιχτές επιτροπές δράσης και τον συντονισμό σε κάθε πόλη και σ' όλη τη χώρα πέρα και ενάντια από τους καρεκλοκένταυρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ.

Για να μην περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο του Μνημονίου, να απαγορευτούν οι απολύσεις και η ελαστική απασχόληση και να αποκτήσουμε μια πραγματικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία-παιδεία-ασφάλιση και αξιοπρεπείς όρους εργασίας και ζωής.

Όλα αυτά τα μέτρα λαϊκής σωτηρίας δεν μπορούν να υλοποιηθούν όσο πληρώνουμε τους τόκους, τα τοκοχρεολύσια και τις προμήθειες ενός γιγάντιου εξωτερικού χρέους και μας ξεζουμίζουν ταυτόχρονα οι τράπεζες.

Γι' αυτό να παλέψουμε για την μονομερή κατάργηση ολόκληρου του εξωτερικού χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση και την έξοδο από την Ε.Ε. Όσο αναγκαία είναι αυτή η πάλη άλλο τόσο αδύνατο είναι να ικανοποιηθούν πραγματικά τα αιτήματα της χωρίς την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου-Πάγκαλου- Χρυσοχοΐδη και κάθε άλλης που θα θελήσει έτσι ή αλλιώς να επιβάλει αυτήν την πολιτική, χωρίς την κατάκτηση της εξουσίας από τους ίδιους τους εργάτες.

Αυτός πρέπει να είναι ο άξονας δράσης του μαχόμενου εργατικού κινήματος ειδικά καθώς το πολιτικό σύστημα που αναλαμβάνει να διαχειριστεί αυτή τη ζοφερή κατάσταση γίνεται ολοένα και περισσότερο λαομίσητο, ανίκανο και γι' αυτό το λόγο, επικίνδυνο. Ένας ταξικά και πολιτικά ασυμβίβαστος πόλος των πιο μαχητικών δυνάμεων του κινήματος, του “λαού του Δεκέμβρη” και προπαντός νέων δυνάμεων που σπρώχνονται ολοένα και περισσότερο στο κοινωνικό αδιέξοδο, πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί και ένα επαναστατικό πολιτικό σχέδιο δράσης να διαμορφωθεί.

Πάνω απ' όλα πρέπει να οικοδομηθεί ένα εργατικό επαναστατικό Κόμμα που θα δώσει στρατηγική κατεύθυνση στην πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα, για την ανατροπή τους, την εργατική εξουσία και τον κοινό διεθνιστικό αγώνα ολόκληρου του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα χτυπήματα των κυβερνήσεων του, αλλά αγωνιζόμενο ευρωπαϊκό προλεταριάτο για την πανευρωπαϊκή σοσιαλιστική επανάσταση και τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης των κυρίαρχων εργατικών συμβουλίων!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Καπιταλιστική χρεοκοπία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα & επαναστατικές προοπτικές»

Ομιλητής: Σάββας Μιχαήλ

«ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ», Ιωλκού 33, Βόλος

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/12 στις 6.00μμ










ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ