Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11η ΜΑΗ,


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΗ
Αγώνας στα χέρια των εργατών
εμπρός για γενική πολιτική απεργία διαρκείας!
· Κάτω η κυβέρνηση της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων
· Έξω η τρόικα – Κατάργηση του χρέους
οργάνωση και πάλη για την εξουσία των εργατών


To ΕΕΚ καλεί τους εργαζομένους και ανέργους εργάτες, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους μετανάστες να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 11ης Μάη. H προσεχής απεργία δεν είναι “άλλη μια γενική απεργία”, αλλά μια γενική απεργία που γίνεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή:
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του επαίσχυντου Μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και λίγες μέρες πριν την κατάθεση ενός ακόμα πιο βάρβαρου και ακόμα πιο μακρόχρονου προγράμματος αντι-λαϊκών μέτρων από ο,τι ήταν το περσινό.
Όχι μόνο νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα και σε κοινωνικά επιδόματα, αλλά η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ένα μπαράζ λουκέτων σε νοσοκομεία, σχολεία και σχολές και ιδιωτικοποιήσεων με μαζικό ξεπούλημα-κλοπή δημόσιου πλούτου ύψους 50 δισ. ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα κυβέρνησης - τρόικα για την αμέσως επόμενη περίοδο.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μίνι στάση πληρωμών του κράτους προς τους δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και κάθε ένα που σχετίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το δημόσιο. Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχει η πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων στους διεθνείς τοκογλύφους έναντι οποιασδήποτε άλλης πληρωμής για κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Ο λαός καλείται ξανά κι επ’ αόριστον να πληρώσει την χρεoκοπία του καπιταλιστικού συστήματος, των κυβερνήσεών του, των κάθε είδους λαμογιών κι όλων των πολιτικών διαχειριστών της κρίσης του.

Ένα νέο κύμα της παγκόσμιας επανάστασης
“Αδύναμος” κρίκος της Ε.Ε., η Ελλάδα

Πίσω από τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού βρίσκεται η νέα φάση στην οποία έχει εισέλθει ο παγκόσμιας καπιταλισμός.
Οι ίδιες οι ΗΠΑ απειλούνται με κήρυξη χρεοστασίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ταχύτατα ένα Μηχανισμό “ελεγχόμενης πτώχευσης” για μια σειρά κρατών-μελών της, ενώ είναι έτοιμες να εκραγούν οι πληθωριστικές πιέσεις και οι κερδοσκοπικές “φούσκες” στις σημαντικότερες “αναδυόμενες” αγορές, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας, κατά το πρότυπο των χωρών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Μαζί επέρχεται και η άνοδος του νέου παγκόσμιου επαναστατικού κύματος που το σημερινό του επίκεντρο βρίσκεται στον αραβικό κόσμο. Η επέκταση των επαναστατικών εξεγέρσεων στη νότια Μεσόγειο που φοβούνται όλοι οι καπιταλιστές αφορά την ίδια την Ευρώπη της μαζικής ανεργίας, της ελαστικής δουλείας, της μεγάλης ακρίβειας και της παρακμασμένης αστικής κοινοβουλευτικής “δημοκρατίας” και προπαντός την Ελλάδα, τον “αδύναμο κρίκο” της Ε.Ε.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν το προανάκρουσμα όσων συμβαίνουν αυτό τον καιρό από το Κάιρο και την Τύνιδα ως το Ουισκόνσιν και το Λονδίνο. Η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πριν ενάμισι χρόνο δεν κατόρθωσε να ανατρέψει την επαναστατική πολιτική διαδικασία που εγκαινιάστηκε νωρίτερα σ' αυτή τη χώρα. Οι αλλεπάλληλες μαζικές γενικές απεργίες παρότι δεν κατόρθωσαν να αναχαιτίσουν την αντεργατική λαίλαπα του Μνημονίου, έχουν αδυνατίσει όμως τη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους εντολοδότες της στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μια οξύτατη καθεστωτική κρίση έχει ξεσπάσει με την απονομιμοποίηση όλου του αστικού πολιτικού συστήματος για την αντιμετώπιση της οποίας ετοιμάζουν οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι, διάφορα σενάρια για κυβερνήσεις “εθνικής ενότητας” ή “έκτακτης ανάγκης”.

Ανεξάρτητο κέντρο εργατικού αγώνα- επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος

Ενάντια στην προσχηματική “έκτακτη ανάγκη” των καπιταλιστών ενάντια στους εργάτες, είναι η ώρα να κηρύξουμε εμείς μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενάντια στους καπιταλιστές και τους υποστηριχτές τους. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, κάνοντας στην άκρη τους καρεκλοκένταυρους των σωματείων, των ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ, οργανώνοντας τη δική μας μαζική και αυτοργανωμένη επίθεση.
Γενικές εργατικές συνελεύσεις και ανοιχτές επιτροπές αγώνα πρέπει να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε συνοικία, γύρω από κάθε κοινωνικό πρόβλημα και προπαντός ενάντια στις απολύσεις και την “μαύρη” εργασία. Όλες οι πραγματικά μαχόμενες συνδικαλιστικές, διεκδικητικές και πολιτικές οργανώσεις του προλεταριάτου πρέπει να συντονιστούν μέσα από ένα αντιγραφειοκρατικό κέντρο αγώνα των εργαζομένων και ανέργων εργατών που θα οργανώσει τον ταξικό πόλεμο για να μην περάσουν οι απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα λουκέτα στο δημόσιο και οι αποκρατικοποιήσεις.
Απαιτείται ένα τολμηρό πρόγραμμα επαναστατικής εξόδου από το ίδιο το σύστημα που γεννά κρίσεις και την καταστροφή εκατομμυρίων ανθρωπίνων ζωών, ένα πρόγραμμα που θα εξοπλίσει πολιτικά το ανεξάρτητο κέντρο αγώνα και συνολικά το εργατικό κίνημα ενάντια σε κάθε “παγίδα” του ταξικού εχθρού.
Απαιτείται πάνω απ’ όλα, εδώ και τώρα, τα πιο μαχητικά, ταξικά συνειδητά, ασυμβίβαστα τμήματα των εργατών, των ανέργων, της νεολαίας, των καταπιεσμένων κι αποκλεισμένων να συσπειρωθούν σε ένα επαναστατικό, διεθνιστικό, αντιγραφειοκρατικό κόμμα που δεν ποδηγετεί τις μάζες αλλά γίνεται το ιδεολογικό εργαστήρι και προχωρημένο απόσπασμα της διαρκούς κοινωνικής επανάστασης μέχρι την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση, τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό. Για ένα τέτοιο κόμμα παλεύουν οι τροτσκιστές του ΕΕΚ με το παρακάτω πρόγραμμα.
· Ούτε “πληρωμή μέχρι τελευταίου ευρώ”, ούτε “αναδιάρθρωση” του χρέους! Δικό τους το σύστημα, δικά τους χρέη και όχι δικά μας! Να καταργηθεί, εδώ και τώρα και ολόκληρο το δημόσιο χρέος, να σβηστούν τα “ιδιωτικά” χρέη των εργαζομένων και ανέργων εργατών – Λεφτά για μισθούς και συντάξεις,για πραγματικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές και όχι για τους τοκογλύφους και τους μιζαδόρους.
· Ούτε ευρώ στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους , τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους! Η ιδιοκτησία τους είναι η κλοπή της ζωής μας! Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, οι μεγάλες βιομηχανίες, οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι μεταφορές χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση και να δημευθεί η περιουσία των μεγαλοκαπιταλιστών – Σοσιαλιστικός επανασχεδιασμός της οικονομίας, αναδιανομή των ωρών εργασίας σε όλο το εργατικό δυναμικό, ντόπιων και μεταναστών , με μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.
· Ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη κυβέρνηση στα πλαίσια αυτού συστήματος μπορεί να “σώσει” τους εργάτες από τις συνέπειες της κρίσης! Να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου και να διώξουμε με τις κλωτσιές την Τροϊκανούς πράκτορες του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου – Μόνο οι εργάτες μπορούν να δώσουν διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, ανατρέποντας τον καπιταλισμό, τσακίζοντας το αστικό κράτος, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο στην ευρωπαϊκή σοσιαλιστική επανάσταση, για την συντριβή της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ιμπεριαλιστών ληστών για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ