Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κατατέθηκε μήνυση Εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ (Τρικάλων) Χρήστου Μαγκούφη


Μήνυση κατέθεσε η συναγωνίστρια Αθανασία (Σούλα) Γαλάνη εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστου Μαγκούφη για την βιαιοπραγία εναντίον της στις 7 Απριλίου, ημέρα κινητοποίησης του κινήματός μας στα διόδια του Μώλου Λαμίας.

Η Σούλα Γαλάνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε κάταγμα του 10ου πλευρού, ενώ ο θρασύτατος πράσινος βουλευτής δήλωνε ότι η συναγωνίστρια «έπαιζε θέατρο».

Ο ίδιος μάλιστα, σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα της κεντρικής Ελλάδας δήλωνε ευθαρσώς ότι ήθελε να δώσει ……. ένα μάθημα.

Ο Χρήστος Μαγκούφης ήταν ο κεντρικό εισηγητής της τοπολογίας Ρέππα που μετέτρεψε την άρνηση καταβολής των ληστρικών χαρατσιών σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στην αιτιολογική εισηγητική έκθεση αναφερόταν ότι το συγκεκριμένο μέτρο κρινόταν αναγκαίο λόγω της «αποκλίνουσας συμπεριφοράς των πολιτών».

Της τροπολογίας Ρέππα είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη τύπου όπου οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοπρακτικών ιδιωτικών εταιρειών δήλωσαν ότι είχαν ζητήσει τη συγκεκριμένη τροπολογία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Η υπόθεση του ξεπουλήματος των δημοσίων δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, της απίθανης δήλωσης ότι μέσω των εσόδων που αναλογούν στο κράτος θα πληρωθεί το δημόσιο χρέος (!) και δεν θα φτιαχτούν δρόμοι, έχει κριθεί στη συνείδηση του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού και με τους αγώνες μας πάνω από είκοσι μήνες.

Θα κριθεί σύντομα και στα δικαστήρια εναντίον του βουλευτή Χρήστου Μαγκούφη.


Κανένας δεν είναι μόνος του.

Η αλληλεγγύη και οι αγώνες είναι το όπλο μας ενάντια στο κράτος των εργολάβων των τραπεζών και του πολιτικού τους προσωπικού.


5/5/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

www.oxidiodia.gr