Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κειμενο παρεμβασης της πρωτοβουλιας για Ανεξαρτητο Κεντρο Αγωνα Εργατων

Το παρακατω κειμενο μοιραστηκε στην πυλη της χαλυβουργιας Βολου, προπαγανδιζοντας την πορεια του Σαββατου 28.1.


Ποιος θα πει την αλήθεια στους εργάτες;

Εργάτες της χαλυβουργίας,
Τα ταξικά σας αδέλφια στον Ασπρόπυργο συμπληρώνουν 90 ημέρες ανυποχώρητου αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και την επιβίωση. Η απόφασή σας να δεχτείτε τους όρους του εργοδότη στο δίλημμα «500€ για 4 μήνες ή απολύσεις» δεν είναι μια νίκη αλλά μια παράταση ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η χρεοκοπία του καπιταλισμού είναι δεδομένη. Οι συνάδελφοί σας στον Ασπρόπυργο δεν αποδέχτηκαν τους όρους της εργοδοσίας και κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας εξαιτίας των απολύσεων, μέσα σε συνθήκες μαζικής ανεργίας, ύφεσης, φοροληστείας και χρεοκοπίας. Το ταξικό σας και όχι το κομματικό σας καθήκον ήταν και είναι να απεργήσετε κι εσείς μαζί τους.
Η απόφαση του ΔΣ του σωματείου σας να μην συμμετάσχει στην απεργία στις 17/1 που κήρυξαν εργατικά κέντρα στην Αθήνα (και όχι το ΠΑΜΕ) και η απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρο Βόλου να μην κηρύξει απεργία την ίδια μέρα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς του Ασπρόπυργου με τη λογική «έχουμε τα δικά μας προβλήματα στη περιοχή», είναι μια ανοικτή υπονόμευση για την κινητοποίηση των εργατών ενάντια στην καταστροφή που επιβάλλει όχι μόνο ο Μάνεσης αλλά οι καπιταλιστές ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Δεν πρόκειται για κάποιο «λάθος», είναι μια ανοικτή ταξική προδοσία.
Η ευθύνη που έχει αναληφθεί από το ΔΣ του σωματείου σας για να απαντηθεί η λαθεμένη τακτική του ΠΑΜΕ έχει τραγικά αποτελέσματα: Στο «πλευρό» σας στάθηκαν οι ανεκδιήγητοι βουλευτές (Νάκος, Καρτάλης, Μακρή) που δεν «ήξεραν» τι ψήφιζαν με τα μνημόνια κι ο απλός άνθρωπος τους φτύνει, η κόρη του δράκουλα Μητσοτάκη (Ντόρα Μπακογιάννη), ο ΣΕΒ Θεσσαλίας δηλ. οι υπεύθυνοι της λεηλασίας του εργατικού εισοδήματος και της καταπίεσης των εργατών, οι ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ με το μανδύα του σωτήρα των εργατών και της διαφύλαξης της εργατικής δημοκρατίας, οι φασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ευθύνονται για τα μαχαιρώματα αριστερών, μεταναστών και τα πογκρόμ εναντίον τους αλλά και τη διάλυση όλων των εργατικών οργανώσεων στο μαύρο παρελθόν τους, αλλά και μικροαστικά στρώματα (Ιδιοκτήτες φορτηγών) που καταστρέφονται επίσης από τη κρίση και σχεδόν τα 2/3 από αυτούς έχουν ήδη πτωχεύσει και που αντί να βλέπουν ως λύση τους εργάτες, «αγωνιούν» για την τύχη του Μάνεση . Το σωματείο σας που υποτίθεται δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση και βγάζει σωρηδόν ανακοινώσεις, γιατί δεν τους κατήγγειλε για ανάμιξη στις υποθέσεις του;
Οι συνάδελφοί σας χαλυβουργοί, αν ηττηθούν, δεν θα οφείλεται στη δικιά τους ανυποχώρητη στάση που έχει βρει υποστήριξη και αλληλεγγύη σε όλη την Ελλάδα και είναι το ΟΧΙ που θα ήθελε να πει ο κάθε εργάτης στα αφεντικά του. Οι συνάδελφοί σας αν ηττηθούν δεν θα οφείλεται γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν «έξυπνα» όπως εσείς αλλά γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει αρνηθεί να τους στηρίξει. Αν οι χαλυβουργοί ηττηθούν θα οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργάτες του Βόλου δεν μπήκαν στον αγώνα στο πλευρό τους. Και τότε θα έρθει και η δική σας ήττα. Η μόνη διασφάλισή σας είναι η ταξική και ενωτική συμπαράταξη με τους συναδέλφους σας εργάτες, το μαχόμενο εργατικό κίνημα και το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, έξω από κάθε λογική ιδιοκτησίας και περιχαράκωσης.
Καθώς η καπιταλιστική χρεοκοπία διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρεοκοπεί κράτη ολόκληρα με την πτώχευση των λαών. Κάθε βιομηχανία, μικρή ή μεγάλη, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, τραπεζικών εγγυήσεων και δανεισμού. Η ύφεση θα τις βουλιάξει και οποιαδήποτε «θυσία» των εργατών θα οδηγήσει στο κλείσιμο των εργοστασίων και σε δραματική επιδείνωση των όρων ζωής.
Μόνο οι εργάτες έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα εργοστάσια ανοικτά, απεργώντας, καταλαμβάνοντάς τα και διώχνοντας μια για πάντα τους χρεοκοπημένους καπιταλιστές, το πολιτικό προσωπικό που έφαγε κι έκλεψε μαζί και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που διαρκώς υπονομεύει τους αγώνες των εργατών την εποχή της θανάσιμης αγωνίας του καπιταλισμού. Το ταξικό σας καθήκον είναι να επανεξετάσετε άμεσα την στάση σας, να απορρίψετε κάθε υποχώρηση και συμβιβασμό, να σταθείτε τώρα αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργατών του Ασπρόπυργου και να απεργήσετε. Το προσωρινό μέτρο του 5ωρου, θα αποδειχτεί όχι τόσο προσωρινό, καθώς ο Μάνεσης θα σας εξηγήσει στο τέλος Φλεβάρη πόσο άσχημα είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011, πόσο έχει βαθύνει η ύφεση για να ζητήσει μια νέα 4μηνη διορία. Ότι δεν καταφέρει ο Μάνεσης, θα του το προσφέρει απλόχερα ο αρχιτραπεζίτης Παπαδήμ(ι)ος και η κυβέρνηση των ακροδεξιών βαστάζων τους με τα νομοθετικά τους τερατουργήματα.
Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΤΩΝ  στη Μαγνησία
http://kentroagona-ergaton.blogspot.com/