Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Καταγγγελία του ΕΕΚ για την επίθεση σε τηλεοπτική εκπομπή κατά της Pένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη από έναν κασιδιάρη ναζιστή

Αθλια, τραμπούκικη επίθεση σε τηλεοπτική εκπομπή
κατά της Pένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη
από έναν κασιδιάρη ναζιστή


ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές καταγγέλλει την άθλια τραμπούκικη επίθεση του ναζί «κασιδιάρη» κατά των (πρώην) βουλευτών Pένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντέννα το πρωΐ της Πέμπτης 7 Ιούνη. Το ναζιστικό απόβρασμα πέταξε ποτήρι με νερό στην Δούρου και όταν η Λιάνα Κανέλλη έβαλε τις φωνές την γρονθοκόπησε επανειλημμένα.
Αν μπροστά στις κάμερες, δημοσίως, χτυπάνε βουλευτές της αριστεράς μπορεί να φανταστεί κανείς τι βιώνουν οι μετανάστες τις νύχτες στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, ή στα σπίτια τους, όπου μπουκάρουν ανενόχλητες οι φασιστικές συμμορίες, με την ανοχή της αστυνομίας που συνήθως φθάνει πολύ αργά όταν οι δράστες έχουν διαφύγει, και αντ' αυτών συλλαμβάνουν τα θύματα της ναζιστικής βίας. Και δεν είναι πολλές οι μέρες που η κόρη του αρχιφύρερ Μιχαλολιάκου συνελήφθη -για να αφεθεί αργότερα  ελεύθερη- σε επίθεση στον Ταύρο κατά μετανάστη από φασίστες που μετείχαν σε πορεία με μηχανές. Ο ίδιος ο κασιδιάρης είναι υπόδικος για εγκληματική επίθεση κατά διδακτορικού φοιτητή.
Η αδυναμία της άρχουσας τάξης να ελέγξει την εκρηκτική κατάσταση με «δημοκρατικά μέσα» και η συντελούμενη μαζική στροφή προς τα αριστερά, είναι αντικειμενικά η πηγή τροφοδότησης των φασιστών και των φασιστικών μεθόδων ενάντια στην εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους. Oι φασίστες, όπως στη δεκαετία του 30 που χτυπούσαν τους εβραίους ως αποδιοπομπαίους τράγους, υπεύθυνους για όλα τα δεινά που προκαλούσε η κρίση, έτσι σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, για να χτυπήσουν στη συνέχεια όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. H επίθεση του «εκπροσώπου τύπου» της νεοναζιστικής οργάνωσης κατά υποψηφίων βουλευτών της αριστεράς δείχνει ότι δεν σταματούν στους μετανάστες. Στόχος τους είναι όλο το κίνημα της εργατικής τάξης, όχι μόνο οι μαχητικές οργανώσεις αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
Yπεύθυνο είναι όλο το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του σαν το Σαμαρά, το Λοβέρδο, Xρυσοχοΐδη και άλλους, που με τις υστερικές ρατσιστικές και εθνικιστικές κορώνες συναγωνίζονται σε αγριανθρωπισμό με τη Xρυσή Aυγή. Kι επίσης τα αστικά MME.
Εδώ και μερικές εβδομάδες οι φασίστες της Χ.Α. έχουν γίνει μαϊντανοί στις εκπομπές των αστικών καναλιών. Και πριν τις εκλογές της 6ης Μάη, όμως, τα ΜΜΕ έκαναν «σεμνά και ταπεινά» διαφήμιση των θέσεών τους.
Όσοι στην αριστερά νομίζουν ότι η αντιμετώπιση των φασιστών μπορεί να γίνει με όρους αστικής δημοκρατίας και «πολιτικής αντιπαράθεσης» είναι μακριά νυχτωμένοι. Η εισαγγελική δίωξη που ασκήθηκε στον κασιδιάρη δεν αντισταθμίζει ούτε στο ελάχιστο την ευνοϊκή μεταχείριση των φασιστών από τους αστικούς κρατικούς μηχανισμούς. Σήμερα πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν η παρουσία και οι επιθέσεις των φασιστών γίνονται όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την υποστήριξη του αστικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση, χρυσαυγίτες ναζί και άνδρες των MAT συναγελάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται στο έργο της καταστολής.
Kαμμιά ανοχή στους αντισημίτες ρατσιστές και αντικομμουνιστές ναζί. Καμμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας. «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», είναι το σύνθημα που ταιριάζει στους υμνητές του Χίτλερ.
Το ΕΕΚ καλεί σε κοινή πάλη του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, των αντιφαστικών  συλλογικοτήτων και κοινωνικών χώρων για το τσάκισμα των φασιστών, του κράτους και του συστήματος του κεφαλαίου που τους υποθάλπει.  

Aθήνα Πέμπτη 7 Iουνίου 2012