Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση από τις πορείες σε Λάρισα και Βόλο.



ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΛΑΡΙΣΑ: Στην χθεσινή(Σάββατο 26/1) πορεία της Λάρισας συμμετείχαν περίπου 100 διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικου χώρου και του ΕΕΚ. Η διαδήλωση καλέστηκε λόγω των εισβολών των ΜΑΤ στους κατειλλημένους χώρους αυτοδιαχείρισης της Αθήνας αλλά συνδέθηκε και με τις τελευταίες εξελιξεις άγριας καταστολής της απεργίας στο ΜΕΤΡΟ και της φασιστικής επίθεσης της τοπικής χρυσής αυγής κατα Πακιστανών εργατών το βράδυ της Πέμπτης 24/1.
Χαρακτηριστικό της πορείας ηταν το πέρασμά της απο γειτονιές της πόλης και η θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο.  Ελαμψαν δια της απουσίας τους ολες οι υπολοιπες δυνάμεις της αριστεράς αποφέυγοντας στην ουσία την πολιτική σύνδεση των φασιστικων πογκρόμ με τα εργατικά  πογκρόμ που η κοινή ρίζα τους βρίσκεται στο ίδιο το αστικό κράτος που καταρρέει.Ενα κράτος των καπιταλιστών που «χορηγει» σε ολες τις περιπτωσεις το ιδιο γενόσημο φάρμακο της καταστολης, εναλλάσσοντας την δραστική ουσία κατα περίπτωση: Μπάτσους στις απεργιες. Φασίστες στους μετανάστες.Σε εξαιρετικές περιπτώσες χορηγούνται και τα δυο μαζι για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Το ΕΕΚ κάλεσε και συμμετείχε στην σημερινή πορεία χωρις να διαχωρίζει το αντιφασιστικο απο το εργατικο κίνημα. Χωρις να υπερθεματίζει στην θεωρητική αντιμετωπιση του φασισμου σε βαρος του καθήκοντος της άμεσης αντιμετωπισης του στον δρόμο, με την φυσική μας παρουσία.
Είναι αναγκαία η αυτοοργανωση στους χώρους δουλειας για να απαλλαγουμε απο γραφειοκράτες παλαιού τύπου Παναγόπουλου και εκκολαπτόμενους τύπου Φωτόπουλου.
Καταλήψεις παντού μέχρι την κατάληψη της εξουσίας τους απο τα συμβούλια των εργατών και την τελικη κατάργηση κάθε τάξης και εξουσίας.

ΒΟΛΟΣ: Την ίδια ώρα και παρά την πραξικοματική επίταξη και τη δια της βίας λήξη της απεργίας στο ΜΕΤΡΟ, πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο, όπως και σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη  κλπ πορεία αλληλεγγύης στους απεργους εργάτες. Η πορεία στηρίχθηκε από τις δυνάμεις  της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, του ΕΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της  Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας και πολλούς ανένταχτους αγωνιστές.

Δε μας φοβίζουν οι φασίζουσες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης! Απεργοί, μετανάστες, άνεργοι, νεολαίοι, εξαθλιωμένοι είμαστε ο φόβος αυτής και όποιας αστικής κυβέρνησης.

Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών!
Εμπρός για γενική πολιτική απεργία διαρκείας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: