Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014



ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ! 


Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα του παγκόσμιου κραχ με την κατάρρευση της Λήμαν Μπράδερς, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την καπιταλιστική κρίση να μαίνεται. Όλοι οι ασκοί της κρίσης παραμένουν ανοιχτοί προκαλώντας θύελλες και κοινωνική καταστροφή.
Όμως η αντίσταση, η εξέγερση, η περηφάνια και η αξιοπρέπεια της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο είναι εδώ! Από τη Βοσνία της συντριβής του εθνικισμού και του θρησκευτικού μίσους, μέχρι την Ουκρανία, ζωντανό σύμβολο της αποτυχίας που αποτελεί για τον παγκόσμιο καπιταλισμό η προσπάθεια  ενσωμάτωσης σε αυτόν, των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης μετά τις καταρρεύσεις 1989-91, και από τη Νότια Ευρώπη και την Τουρκία, της αποτυχίας των success story και των πολύμορφων εργατικών αγώνων, μέχρι την Λατινική Αμερική των εξεγέρσεων των κολασμένων, η εργατική τάξη φωνάζει πως δε θέλει να πληρώσει άλλο με αίμα την παρακμή του καπιταλισμού, απονομιμοποιεί κυβερνήσεις και δημιουργεί συνθήκες ανατροπής του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Συντονισμένη με αυτό το διεθνή στρόβιλο αγώνων και εξεγέρσεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η εργατική τάξη στην Ελλάδα, ευρύτερα οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι,  επιχείρησαν ή και κατάφεραν να κάνουν στην άκρη τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τους. Πολιτικοποίησαν πολύ γρήγορα τους αγώνες, στρεφόμενοι συνολικά ενάντια στις κυβερνήσεις της τρόικας και του κεφαλαίου, Για αυτό και η λογική της πάλης για γενική πολιτική απεργία διαρκείας, έβρισκε και βρίσκει όλο και περισσότερο εύφορο έδαφος να ανθίσει, ως άμεση αναγκαιότητα των καιρών μας, ως διαδικασία-τομή στην ίδια την πορεία της επαναστατικής πάλης της ίδιας της εργατικής τάξης. Αυτές τις εμπειρίες της τάξης, τον επαναστατικό χαρακτήρα που έχει η ίδια η εποχή μας, είναι που προσπαθεί να ξεγελάσει η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, με τα πλεονάσματα και τις εξόδους στις αγορές. 

Το καπιταλιστικό τέρας τη στιγμή που είναι περισσότερο παρά ποτέ λαβωμένο, γίνεται και πολύ επικίνδυνο. Για αυτό επιστρατεύει από τους υπονόμους της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής, το φασιστικό και ναζιστικό δηλητήριο, σε όλη την Ευρώπη, για να ανασχέσει την επιστροφή του επαναστατικού στροβίλου στην ίδια την Ε.Ε., μετά το ξεκίνημα του από την Αθήνα εκείνο το Δεκέμβρη του 2008. Μάταια όμως.

Η Πρωτομαγιά του 2014, δίνει το μήνυμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε γωνιά του κόσμου, πως μόνο η εργατική τάξη, μπορεί να σώσει τον εαυτό της και την κοινωνία από την καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση. Πως μπορεί μέσα στην επαναστατική πράξη της να ενοποιεί το παρόν της με το τιμημένο παρελθόν της, με το Σικάγο της πάλης για μια άλλη κοινωνία, όπου ο εργάτης θα μπορεί να σκέφτεται και να δημιουργεί, ενάντια στην αλλοτρίωση της εργασίας, αλλάζοντας τελικά τη διάρκειά και το περιεχόμενό της, με τους εκτελεσμένους της Καισαριανής, που 70 χρόνια μετά ανοίγουν ορίζοντες για την αντιφασιστική πάλη και τη λευτεριά από την εκμετάλλευση.

Η Πρωτομαγιά του 2014, πρέπει να μετατραπεί σε παγκόσμια ημέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης στην εξεγερμένη εργατική τάξη της Ανατολικής Ουκρανίας που μάχεται ενάντια στους Ναζί του Κιέβου και στους Αμερικάνους κι Ευρωπαίους Ιμπεριαλιστές. Τον δρόμο της επαναστατικής πάλης πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι προλετάριοι, όπου γης, μακριά από τους δηλητηριώδεις εθνικισμούς, τον Ιμπεριαλισμό, τον φασισμό. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς.

 Μόνο η εργατική τάξη ξέρει, μέσα από τη δουλειά της, και γνωρίζοντας τις ανάγκες της, πως μπορεί να υπάρξει μια εργατική επαναστατική κυβέρνηση, στην πάλη για την εργατική εξουσία, που θα αναδιοργανώσει μαζί με τα αδέρφια της διεθνώς, την κοινωνία. Με τη στήριξη από όλα τα λαϊκά στρώματα και τα όργανα αυτοοργάνωσης και πάλης της τάξης, για την επαναστατική ρήξη των δεσμών με την Ε.Ε. Για την ανατροπή της κυβέρνησης, για τη συντριβή των φασιστών και την οργάνωση εργατικών πολιτοφυλακών. Για τη διαγραφή όλου του χρέους, και την απαλλοτρίωση των τραπεζών και όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο.

Με μια διεθνιστική κοινή πάλη με όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, και όλα τα θύματα της καπιταλιστικής σκλαβιάς, για την οικοδόμηση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της  Ευρώπης.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ - Τροτσκιστές συμμετέχει και καλεί σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία από τη πλ. Ελευθερίας, Βόλος 10:30,  με κεντρικό σύνθημα


US, NATO, EU, NAZIS: HANDS OFF  THE PEOPLE OF UKRAINE!
Power to the workers Councils!

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΝΑΖΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!