Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο αγώνας του Σινέ Νίκη είναι αγώνας για τη δική μας νίκη





Οι ‘’άρχοντες’’ αυτού του τόπου προσπαθούν πάση θυσία να διατηρήσουν το ετοιμοθάνατο καπιταλιστικό σύστημα στη ζωή χάριν της επιβίωσης μερικών παρασίτων που λυμαίνονται το παγκόσμιο πλούτο. Ολόκληροι λαοί σπρώχνονται ολοένα και περισσότερο σε μια ατελείωτη λιτότητα που απειλεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα δύο αιώνες πίσω. Μετά από 6 χρόνια παρουσίας στο Ιστορικό προσκήνιο της μέχρι τώρα πιο βαθιάς και επικίνδυνης κρίσης του παγκόσμιου κεφαλαίου και ενώ δε φαίνεται καμιά ελπίδα ανάκαμψης μιας χρηματοπιστωτικής δικτατορίας που βρίσκεται σε κώμα, μία και μοναδική βιομηχανία διατηρεί ακόμη υψηλά ποσοστά κερδών. Η βιομηχανία δικών αγωνιστών.

Τη Τετάρτη 2 Απρίλη τέσσερις συναγωνίστριες και συναγωνιστές μας, τέσσερις νέοι άνθρωποι, οδηγούνται και πάλι σε μια εξ αναβολής δίκη για τα γεγονότα του Σινέ Νίκη που απασχόλησαν τη τοπική κοινωνία το Μάρτη του 2012.
 
Στις 7 Μάρτη εκείνης της χρονιάς νέοι της πόλης μας αποφάσισαν να προσφέρουν στη τοπική κοινωνία έναν αυτό-οργανωμένο χώρο στον οποίο θα είχαν πρόσβαση όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και μέσω του οποίου θα γινόταν δυνατή η συνύπαρξη, η επικοινωνία, ο διάλογος κι ως εκ τούτου η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους. Πρόκειται για το Σινέ Νίκη που ήταν ήδη εγκαταλειμμένο 27 χρόνια τότε. Σήμερα, παρά τις υποσχέσεις του Δήμου Βόλου για άμεση χρήση του, έχουνε γίνει ήδη 29. Φυσικά στα σχέδια των καπιταλιστών και όλων των οργάνων του και διαχειριστών του τόσο στη κυβέρνηση της χώρας όσο και στο τιμόνι των περισσότερων δήμων, δεν υπάρχει η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας και της ανάπτυξης της κοινωνίας. Έτσι ο απογοητευμένος δήμαρχος Βόλου Σκοτεινιώτης αποφάσισε ότι η συλλογική δράση που θα ξεκινούσε σε εκείνο το χώρο θα έβλαπτε τα προσδοκώμενα κέρδη του Δήμου, άσχετα αν αυτά θα ήτανε εις βάρος της πλειοψηφίας της πόλης που δεν έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά μαζί κι αυτό της διασκέδασης και της πνευματικής του ανάπτυξης. Έτσι σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές απήχθησαν οι τέσσερις συναγωνιστές μας ως πρωτοστατούντες στο άνοιγμα του χώρου και δικάζονται ως ένοχοι για βανδαλισμούς αφού έσπασαν το πόμολο και τις βίδες της πόρτας του παλιού σινεμά.

Προφανώς το μεγάλο θέμα όλων όσων θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδια τους σε ολόκληρη τη κοινωνία είναι ότι δεν έχει μετατραπεί ο λαός της χώρας σε πειθήνια όντα και λάτρεις του καναπέ τους όπως θα θέλανε. Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουνε ακόμη πολλοί εκεί έξω που είναι διατεθειμένοι να τους χαλάνε τα σχέδια όσο αυτά δεν πρεσβεύουν τη πρόοδο της κοινωνίας και δεν βγαίνουν από τα σπλάχνα της με δημοκρατικές διαδικασίες. Το μεγάλο ερώτημα της εποχής είναι πως θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος όλων αυτών που ζητούν μια δίκαιη και ισότιμη για όλους κοινωνία χωρίς διαπλεκόμενους δημάρχους κι απονομιμοποιημένους εξουσιαστές στο κεφάλι τους να τους κατηγορούνε, σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης τους και τους ανθρωποφύλακες.

Σπασμένες βίδες και γρανάζια έχει η δική τους μηχανή και γι αυτό τρέμουν το ξεκίνημα της ατμομηχανής της προλεταριακής επανάστασης που θα ακουστεί πολύ σύντομα και σε αυτή τη μικρή αλλά εξαιρετικά σημαντική γωνιά της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Κανένας αγώνας δε πάει χαμένος. Δεν είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι ενάντια στην χειραγώγηση των συνειδήσεων και τον ατομικισμό. Έγκλημα είναι η καταπίεση κι η απομόνωση που μας επιβάλλονται από τα πάνω. Για αυτό θα το πούμε άλλη μια φορά :


Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές !