Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Να παραιτηθεί ο Στεφόπουλος





Ο Πέπε Γκρίλο ξεκίνησε τη πολιτική του καριέρα με μια απίστευτη δημαγωγία εναντίον του σάπιου ιταλικού πολιτικού συστήματος. Για να αντιληφθεί κανείς το ρόλο του, αρκούσε να κοιτάξει τις θέσεις του για τους μετανάστες και την άποψή του για το εργατικό κίνημα.


Οι Γκρίλο της περιοχής μας πήγαν πιο μακριά, μέχρι την Ουκρανία. Το πρόσφατο περιστατικό  της νέας δημοτικής αρχής, με τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Στεφόπουλο να χειροδικεί εναντίον του ταμία του δήμου Βόλου είναι το αποτέλεσμα ων επισκέψεων Μπέου σε όλους τους χώρους εργασίας και των διαρκών απειλών του εναντίον όλων. 

Εδώ και μήνες καταφέρεται, με ύφος μονάρχη του Μονακό, εναντίον όλων όσων δεν του γεμίζουν το μάτι με χαρακτηρισμούς όπως  «κοπρίτες», «διχασμένες προσωπικότητες», «είσαστε για κλωτσιές».Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής,  είναι η παραγωγή και προαγωγή του κοινωνικού κανιβαλισμού στη πόλη και οι τραμπουκισμοί από δημοτικούς του συμβούλους εναντίον όλων των εργαζομένων ανεξαιρέτως. Στο στόχαστρο μπήκαν και οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ. Άλλωστε γιατί να υπάρχουν συνδικάτα αφού L'Etat , c'est moi;  Πιθανόν να τους διαφεύγει της προσοχής ότι «εδώ είναι Βαλκάνια , δεν είναι παίξε γέλασε»


Ο Μπέος που προεκλογικά είχε δηλώσει, από ραδιοφώνου, ότι δεν έγινε και τίποτα που στο ψηφοδέλτιο του στις δημοτικές εκλογές είχε ως υποψήφιους μέλη της χρυσής αυγής (ενώ την ίδια στιγμή δήλωνε υπέρμαχος της δημοκρατίας) έλαβε ήδη τα εύσημα από τους εθνικιστές της περιοχής μας μετά την άρνησή του να υπογράψει ψήφισμα ενόψει της επετείου δολοφονίας του Π.Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου.


Η ανάλογη δήλωσή του ότι η παράταξή του δεν θα υπογράψει ποτέ ψήφισμα για τη γενική πολιτική κατάσταση αλλά μόνο για όσα αφορούν τη πόλη δείχνει ακριβώς με ποιον τρόπο αναρριχήθηκε στη διοίκηση αυτής της πόλης. Δεν πρέπει να αναζητά κανείς στη νέα δημοτική αρχή έναν ορθολογικό πυρήνα σκέψης.  Η ιδεολογία του πολιτικού ανορθολογισμού είναι το προοίμιο της εισόδου της στην άκρα δεξιά και μετά ίσως ακόμα πιο μακριά. 


Στο δήμο Βόλου, όσοι διοίκησαν δεκαετίες  μας άφησαν μια ανοικτή πληγή. Ο Μπέος ανέλαβε να την μετατρέψει σε γάγγραινα κι αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε.


Το ΕΕΚ καλούσε στο Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να μαυριστεί ο Μπέος κι η φουσκωτή παρέα του. Χωρίς να ξεχνάμε τις βαθιές πολιτικές μας  διαφορές με άλλα κόμματα της αριστεράς, δεν τηρήσαμε την πολιτική των ίσων αποστάσεων γνωρίζοντας εξ αρχής το τίμημα για τη πόλη μας και κυρίως για τους εργαζόμενους. Μάλιστα είχαμε εξηγήσει σε πολλούς γιατί η πολιτική Μπέου οδηγούσε αναγκαστικά, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους. Σε αυτό δε διαψευστήκαμε. 


Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου ΟΤΑ για τη Τρίτη 21/10 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να απαντήσουμε με  24ωρη πανβολιώτικη απεργία διαμαρτυρίας, με συγκέντρωση στο δημαρχείο Μόνο η δράση της εργατικής τάξης μπορεί να βάλει φρένο στους ακροδεξιούς και τους φασίστες. Τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι το φωτεινότερο παράδειγμα δύναμης ενός λαού που δεν σκοπεύει να χαρίσει την ύπαρξή του σε ολιγάρχες και τυχοδιώκτες.


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ - τροτσκιστές)
Βόλος 20/10/2014