Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11/02/2015, 5.30μμ στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ



ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ – ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Το ΕΕΚ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ με το αίτημα να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα με τους όρους που θέτουν οι εργαζόμενοι.



Η συγκέντρωση, παράλληλη με άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εξαιτίας του Eurogroup, είναι τμήμα της αναγκαίας πάλης για την πλήρη ακύρωση των μνημονίων που συμπεριλαμβάνει και το άνοιγμα της ΕΡΤ και κομβικό σημείο σε όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις, κομβικό παραμένει το ζήτημα του χρέους. Η διαφορά του δικού μας καλέσματος δεν είναι για να υποστηριχτεί η κυβερνητική πολιτική που σχετικά γρήγορα ξέχασε το αίτημα της διαγραφής του χρέους που πρόβαλλε το 2012, της βαθιάς διαγραφής του που πρόβαλλε στις ευρωεκλογές το 2014 για να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό με το χρηματιστικό κεφάλαιο με το όνομα «συμφωνία γέφυρα».

Το ΕΕΚ δεν δίνει σπιθαμή πολιτικής στήριξης στη νέα κυβέρνηση που προεκλογικά ντύθηκε με το μανδύα της «κυβέρνησης της αριστεράς» και κατέληξε σε μια «κυβέρνηση σωτηρίας» και ταξικής συνεργασίας με τους εθνικόφρονες ΑΝΕΛ.

Παλεύοντας ενάντια στα πραξικοπήματα των Βρυξελλών (όπως η απόφαση του Ντράγκι να περιορίσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών) που σπρώχνουν το λαό στη λιτότητα, άλλο τόσο πρέπει να παλέψουμε μια κυβέρνηση των ανέφικτων συμβιβασμών που δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας νέας Βάρκιζας.

Η στρατηγική της “εθνικής αντιμνημονιακής ενότητας”, σε μια Ευρώπη των  οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ανερχόμενων εθνικισμών, από την μια είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τους συνασπισμένους  στην ΕΕ  τυράννους των λαών,   κι από την άλλη έρχεται να αντιπαραταχθεί στην μόνη νικηφόρα στρατηγική: 

την κινητοποίηση του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας σε Ελλάδα και Ευρώπη  πάνω στις άμεσες οξύτατες  ανάγκες του για να  μετατρέψει τις προσδοκίες του σε διεκδικήσεις και αγώνα για κατάργηση του χρέους και τερματισμό της λιτότητας, για  ψωμί, δουλειά, ελευθερία. Με  κλιμάκωση της ταξικής πάλης σε εθνική και διεθνή κλίμακα μέχρι την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη  σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα και στηριγμένη σε  όργανα εργατικής -λαϊκής αυτοοργάνωσης  και μέχρι την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης πάνω στα ερείπια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.  


10-2-2015
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ Μαγνησίας)