Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.Η εταιρεία MIGATO υπαναχώρησε σχετικά με την εργαζόμενη που είχε απολυθεί με το κόλπο της ανανέωσης της σύμβασης εργασίας. 
 
Η παρέμβαση που είχε οργανωθεί στη MIGATO Βόλου, Ερμού 137, δεν αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο χαρακτήρας της παρέμβασης αλλάζει και σκοπός πλέον είναι να ενημερώσουμε ότι μόνο ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας μπορεί να νικήσει αλλά και για να ενθαρρύνουμε κυρίως τις εργαζόμενες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά γιατί είναι αναρίθμητα και δυστυχώς δεν δημοσιοποιούνται ποτέ.

Το ραντεβού μας είναι για Παρασκευή, 13/2, 5.45μμ στην πλ. Πανεπιστημίου επί της Ερμού.


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει τη νίκη της εργαζόμενης γυναίκας που η εταιρεία MIGATO είχε απολύσει παράνομα και καταχρηστικά, μόλις εκείνη ανακοίνωσε το ευχάριστο της εγκυμοσύνης της. Έπειτα από συνεχείς κινητοποιήσεις ταξικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης του σωματείου της(Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) και δεκάδων συμπαραστεκόμενων σωματείων και συλλογικοτήτων, η εταιρεία υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει την εξαρτημένη σχέση εργασίας και να καταβάλλει άμεσα αποζημίωση για το διάστημα προστασίας λόγω εγκυμοσύνης και λοχείας.
Το ΕΕΚ καταγγέλλει την εταιρεία που υπέβαλλε την εργαζόμενη σε αυτό το βασανιστήριο για το αυτονόητο. Γνωρίζουμε καλά πως οι αρχές και το ήθος των καπιταλιστών ξεκινάνε και τελειώνουν στην αρπαγή του μόχθου της εργατικής τάξης, στην εκμετάλλευση, εξάντληση και απόρριψή μας σαν σκουπίδια, όταν η υγεία ή οι επιλογές στην προσωπική μας ζωή δεν συμφέρουν τα αφεντικά. Όπως αποδείχθηκε, το μόνο που κόβει τις ορέξεις τους είναι η ενεργή κινητοποίηση της εργατικής τάξης.
Η περίπτωση της εταιρίας υποδημάτων ΜΙGATO δεν ήταν εξαίρεση: Η εργαζόμενη μισθωτή τεχνικός δούλευε υπό το εκβιαστικό καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Αμέσως μόλις δήλωσε την εγκυμοσύνη της, υποχρεώθηκε σε λύση της σύμβασής της με υποκριτικές υποσχέσεις της εταιρείας πως δήθεν θα προχωρήσει στην υπογραφή νέας. Με αυτή την άθλια τακτική του «στρίβειν δια της νέας σύμβασης», αναίσχυντα έπειτα της δήλωσαν πως πλέον… παραιτήθηκε οικειοθελώς(!).
Τα αντίστοιχα κρούσματα είναι αναρίθμητα και σπάνια καταγγέλλονται ή δημοσιοποιούνται. Νεαρές γυναίκες μόλις ανακοινώνουν ή μόλις γίνει αντιληπτό πως εγκυμονούν, δέχονται ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. Αν δεν υποκύψουν στον φόβο και στην ντροπή, επιβαρύνονται οι βάρδιες και τα καθήκοντά τους. Για να προστατέψουν τη ζωή του παιδιού τους και να γλιτώσουν από αυτόν τον βασανισμό, συνήθως εγκαταλείπουν σιωπηλά τη δουλειά τους, προτιμώντας μια στερημένη παρά μια εξευτελισμένη ζωή.
Το σύνολο των συνθηκών εργασίας και το διάχυτο καθεστώς ανεργίας, δεν είναι πια ανεκτά από την εργατική τάξη και το φτωχό λαό. Κάθε μας βασική ανάγκη και κάθε μας χαρά κι επιθυμία βρίσκονται πια σε ευθεία σύγκρουση με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.
Απαιτούμε όλες οι γυναίκες να έχουν δικαίωμα να χαρούν την εγκυμοσύνη τους, να μεγαλώνουν ήρεμα τα μωρά τους, να απολαμβάνουν κοινωνική ζωή ως μητέρες και να επιστρέφουν ομαλά στην δουλειά τους. Το κράτος και το σύστημα που δεν μπορεί να προστατεύει αυτό το δικαίωμα, είναι ένα κράτος κι ένα σύστημα για τα σκουπίδια. Κάθε γυναίκα δικαιούται να ζει και να εργάζεται σε μια κοινωνία που δεν αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη σαν προβληματική παρένθεση.
-Απαιτούμε την πλήρη οικονομική και ηθική υποκατάσταση όλων των γυναικών που υποβάλλονται σε αυτό το βασανιστήριο.
-Απαιτούμε να αυστηροποιηθούν οι ποινές για όποιο αφεντικό επιχειρεί να κανιβαλίσει τη ζωή μας.
-Απαιτούμε να προστατεύεται εντελώς και πλήρως η μητρότητα.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον συνδικαλισμό των γραφειοκρατών που είναι δεμένος με το κράτος και τα αφεντικά. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε και να προστατέψουμε τη ζωή μας, είναι αν οι εργάτες δράσουν σε πολιτική ανεξαρτησία και πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο σε κάθε χώρο δουλειάς. 
Δεν έχουμε κανένα κοινό σκοπό και συμφέρον με τα αφεντικά μας, γι’ αυτό οι ταξικές συνεργασίες είναι απέναντι κι ενάντια στην εργατική τάξη κι οδηγούν στην καταστροφή της ζωής της. Το ΕΕΚ παλεύει για ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο που θα αναπτύξει ένα τολμηρό και μαζικό πολιτικό-διεκδικητικό κίνημα της -εργαζόμενης ή άνεργης- εργατικής τάξης και θα επιτρέψει σε όλο τον λαό να πάρει πίσω την κλεμμένη ζωή του. Δεν θα αφήσουμε να εξαϋλωθούν οι ελπίδες μας σε κακοφτιαγμένα σενάρια διαχείρισης. Θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και θα ανοίξουμε τον δρόμο για να οργανώσουμε κομμουνιστική κοινωνική ζωή: αλληλεγγύης, ελευθερίας και συντροφικότητας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο όλο.
Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους να αγωνιστούμε ενωμένοι ενάντια στα αφεντικά και στο κράτος που μας καταστρέφουν τις ζωές. Καλούμε τις γυναίκες -κι ιδιαίτερα τις μέλλουσες μητέρες- κι όλους τους συντρόφους τους στη ζωή και στον αγώνα να πρωτοστατούν σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα ενάντια σε παρόμοιες επιχειρήσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

ΕΕΚ
13/02/2015