Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Για το βίαιο χτύπημα της σημερινής κινητοποίησης για το νερό



Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ για τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤατζήδων εναντίον πολιτών, κινήσεων, συλλογικοτήτων και πολιτικών κομμάτων που αντιστρατεύονται τον κανονισμό άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία διαγράφει τις αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων, απαγορεύει να εκφράσουν  την άποψή τους και ως μοναδικό όπλο επιβολής είναι οι δυνάμεις καταστολής και ουδείς άλλος.

Το γεγονός ότι ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε την περιφρούρηση της ΔΕΥΑΜΒ κατόπιν αιτήσεως Μπέου με το αιτιολογικό «καταστροφών από αναρχοκομμουνιστές» δείχνει ότι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα γίνεται αποδεκτό από τους «δημοκρατικούς» αλλά πάντοτε αστικούς θεσμούς.

Ο στοχευμένος βίαιος τραυματισμός του Βαγγέλη Γαλανόπουλου, μέλους της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, η απώθηση των συγκεντρωμένων από τα ΜΑΤ πριν καν αρχίσει η κινητοποίηση, η χρήση χημικών και ωμής βίας, η αντισυγκέντρωση 7-8 ατόμων με πανό υπέρ ΜΠΕΟΥ με φασιστικούς θύλακες συνδέσμου του Ολυμπιακού Βόλου, γνωστοί σεκιουριτάδες, μισθοφόροι, που αναλαμβάνουν την επιτήρηση ποδοσφαιρικών αγώνων στη Λάρισα, δείχνουν ότι ο βασιλιάς του Μονακό είναι γυμνός.

Όπως είχαμε ορθά εξηγήσει όταν ο Μπέος πήρε τη Δημαρχία, αρχικά θα στρεφόταν κατά των εργαζομένων και μετά κατά αντιστεκόμενων πολιτών. Στο τέλος θα κατέληγε εκεί που έφτασε ο Σκοτινιώτης, στο μόνο σοβαρό στήριγμα κάθε εξουσίας: το κράτος καταστολής.

Παρά τη παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προχθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία, σήμερα  στις 13 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του κανονισμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι δεν είναι ώρα να διακινδυνεύσουν τη  συμμαχία τους με τους ΑΝΕΛ και γι αυτό εγκατέλειψαν τη συμμαχία τους με τους κατοίκους. Δεν πρόκειται για δειλία αλλά για προδοσία.


http://e-thessalia.gr/sinantisi-chrisoveloni-mpeou/


Το ΕΕΚ στέκεται στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων και καλεί όλους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα τόσο για την ακροδεξιά δημαρχία Μπέου αλλά και για το ρόλο της κυβέρνησης σωτηρίας που παραμένει πλήρως εξοπλισμένη για να στηρίξει τα συμφέροντα όσων επιχειρούν να βάλουν χέρι στα κοινωνικά αγαθά.

Το ενιαίο ταξικό μέτωπο όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας μπορεί να συντρίψει όλους τους μηχανισμούς εξουσίας και καταστολής για την πλήρη εκπλήρωση όλων των δίκαιων αιτημάτων του λαού μας.



13-3-2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ Μαγνησίας)