Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Αλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή // Όχι στη βιομηχανία διώξεωνΔικαστήρια Βόλου: 9 Οκτώβρη 2017, 9πμ


 
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό νεαρού αγωνιστή που διώκεται εξαιτίας των μαζικών διαμαρτυριών στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ όταν στις 13 Μαϊου 2015 το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης κατέθεσε για ψήφιση το νέο κανονισμό άδρευσης τον οποίο ουδέποτε δέχτηκε να συζητήσει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. 

Οι πολίτες και συλλογικότητες της πόλης βρέθηκαν περικυκλωμένοι από ΜΑΤ, παρουσία φουσκωτών security, με face control για την είσοδο στο δημόσιο κτίριο, δέχτηκαν βάναυση επίθεση,  απωθούμενοι με τη βία για να μπορέσει το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ κι ο πρίγκηπας του Μονακό να ψηφίσουν τα απαράδεκτα μέτρα που αφορούσαν τον κανονισμό.

Η πρώτη εξ αναβολής δίκη στις 24 Μαϊου γινόταν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ ότι θα διακόπτει την υδροδότηση στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφού πρώτα επέβαλλε εξοντωτικά τιμολόγια στην κατανάλωση νερού αλλά και μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της να λειτουργήσει το βιολογικό καθαρισμό της πόλης απορρίπτοντας ανεπεξέργαστα λύμματα στον Παγασητικό. Τώρα, λίγο πριν τη  νέα δίκη, η ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι θα στέλνει τους μικροοφειλέτες στην εφορία έτσι ώστε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην υπερχρέωση ολόκληρου του λαού.

Η δίκη δεν γίνεται για τα γεγονότα έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή και η αστυνομία που επιτέθηκε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία για τις πολιτικές Μπέου που εξοντώνουν μαζί με τα μνημονιακά μέτρα το πληθυσμό.

Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχουν επιδοθεί σε ένα νέο γύρο μηνύσεων και επιθετικών παρεμβατικών ενεργειών στο δίκτυο ύδρευσης με την υπερχλωρίωση του νερού με σκοπό τη κάμψη της αγωνιστικής διάθεσης του πληθυσμού γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν απρόσκοπτα να εξελιχθούν τα σχέδια μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες όπως ακριβώς σε κεντρικό επίπεδο η εξουσία ξεπουλά τα πάντα στο κεφάλαιο.

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Καμιά διακοπή υδροδότησης σε κανένα νοικοκυριό, νερό για όλο το λαό.

Όχι στο ξεπούλημα του βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ και τις επικίνδυνες παρεμβάσεις στο δίκτυο του νερού.


7/10/2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ ΚΟΜΜΑ