Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η κρατική αδιαφορία σκοτώνει όπως οι σφαίρες

Η κρατική αδιαφορία σκοτώνει όπως οι σφαίρες

Ο Σπύρος 17 χρονών έφυγε για ταξίδι μακρινό

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Το απαράδεκτο καθεστώς λειτουργίας της Στέγης Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου, με την μη ύπαρξη μόνιμου προσωπικού σχεδόν μια δεκαετία, τη μη έγκαιρη επαναπροκήρυξη των 8μηνων συμβάσεων εργασίας, οδήγησε το περασμένο Νοέμβρη στην αναστολή της λειτουργίας της για σχεδόν τρεις μήνες, με αποτέλεσμα τα φιλοξενούμενα παιδιά είτε να σταλούν σε ανάδοχες οικογένειες, είτε να επιστρέψουν για ένα αβέβαιο διάστημα στις οικογένειές τους.

Ο θάνατος του 17χρονου Σπύρου Αδάμου που έφυγε για ταξίδι μακρινό, μη αντέχοντας την εγκατάλειψη, οφείλεται στην εγκληματική κρατική αδιαφορία και αμέλεια, μαζί με την έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας, με αποτέλεσμα η κοινωνική προστασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα να είναι πάρεργο άσχετων υπουργείων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Το γεγονός ότι η Στέγη υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει την απόλυτη έλλειψη κρατικής μέριμνας για τη φροντίδα και τη προστασία της οικογένειας και ιδιαίτερα των ανήλικων παιδιών.

Ενώ σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι κοινωνικές δομές αυξάνονται για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εδώ κλείνουν ή υπολειτουργούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ανηλίκων αλλά και όλες οι αρχές που το εποπτεύουν έχουν τεράστιες ευθύνες για το τρίμηνο λουκέτο και που έσπρωξε το Σπύρο στο θάνατο.

Οι ένοχοι πρέπει να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν.

* Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να αναζητήσει αυτεπάγγελτα ευθύνες για την επί τρίμηνο αναστολή λειτουργίας της Στέγης Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου. Να διερευνηθεί αν λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την παρακολούθηση και επιμέλεια των παιδιών που επί τρίμηνο απομακρύνθηκαν από τη Στέγη, αφού όπως δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό τύπο, ο Σπύρος απουσίαζε από το σχολείο του τις τελευταίες εβδομάδες και ουδείς ανησύχησε.
* Η Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου πρέπει άμεσα να λειτουργήσει με μόνιμο προσωπικό, να καταργηθεί το καθεστώς των συμβάσεων έργου και των επισφαλών σχέσεων εργασίας και να χρηματοδοτηθεί με πλήρεις πιστώσεις για την εύρυθμη λειτουργία της.
* Η Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων να ενταχθεί στο υπουργείο υγείας & πρόνοιας.Αδιαφορούμε πλήρως για την τύχη των αγορών και ενδιαφερόμαστε για την ανθρώπινη ζωή στην πιο ευαίσθητη στιγμή της.

Είμαστε εξοργισμένοι!

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Κινητοποίηση

Τετάρτη στις 10/2/2010, στις 11.30, πλ. Ελευθερίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Βόλου & στη Νομαρχία

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ 05/02/2010

(Συνεδρίαση με το τέλος της κινητοποίησης στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΙΩΛΚΟΥ 33-ΒΟΛΟΣ)