Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΤ αλλικά ΚΑ τεργα

Tο EEK Μαγνησίας καταγγέλλει τις απροκάλυπτες απολύσεις τριών εργατών της ΜΕΤΚΑ, αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής τους δράσης μέσα στο «δημοκρατικό» εργοστάσιο Μυτιληναίου που «φρόντισε» τόσα χρόνια την προλεταριακή Νέα Ιωνία κι αυτή του έδωσε το αίμα και τον ιδρώτα της.

Το «επαναστατικό» παρελθόν του γενικού διευθυντή της ΜΕΤΚΑ, Οικονόμου, πιστού υπηρέτη του Ομίλου Μυτιληναίου, δεν μας έκανε ποτέ να τον υποτιμήσουμε για τις προθέσεις του και το κλίμα που έχει δημιουργήσει στη ΜΕΤΚΑ με τους συνταξιούχους χαφιέδες του.

Αντίθετα έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα τους πρωτοπόρους εργάτες ότι η σημερινή ημέρα θα ερχόταν αργά ή γρήγορα κι ότι η αναβληθείσα μάχη του καλοκαιριού του 2008 θα δινόταν αργά ή γρήγορα.

Παρά τους συνεπείς υπολογισμούς του Οικονόμου, την ενεργοποίηση των εκφοβιστικών μηχανισμών του ενάντια στους εργάτες, πιστεύοντας ότι έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συναινέσεις ή ότι έχει σπείρει τον φόβο με τις απειλές των απολύσεων, υπέπεσε στο σφάλμα που όλοι ευχόμασταν: υποτίμησε τους αντιπάλους του, βλέποντας κοντά, μέσα στο εργοστάσιο ή λίγο παραέξω.

Σπέρνετε θύελλες, θερίζετε οργή από το Βόλο, την Αθήνα μέχρι τα Άσπρα Σπίτια.

Πάρτε πίσω τις απολύσεις όσο είναι καιρός για σας.

12-2-2010

Απόσπασμα από το site του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ περί κοινωνικής ευθύνης

Σε ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. μπορούμε συνεχώς να προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι, σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, προσφέρουμε στους πολίτες μας ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, καθώς και των συστημάτων και εργαλείων, καθώς και τις ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, την επίτευξη τους επιμέρους στόχους και την ομάδα στην επαγγελματική τους εξέλιξη, και να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής.

Ενθαρρύνουμε την καινοτομία, την πρωτοβουλία, τη μάθηση και τη δημιουργικότητα, και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δεξιότητες και τις ικανότητες των ανθρώπων μας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και της δημόσιας εικόνας του Ομίλου, καθώς και να τους προσφέρουν προσωπική ικανοποίηση και επαγγελματική ανάπτυξη μέσω σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίου οφέλους.

http://www.mytilineos.gr/site/en-US/home/csresponsibility/workingenviroment/Default.aspx