Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΚΛEΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΚΑ;

Tο EEK Μαγνησίας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΜΕΤΚΑ, η οποία απροκάλυπτα και με το κυνισμό που διέπει τους έλληνες καπιταλιστές και τα τσιράκια τους, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώνει ότι μεσοπρόθεσμα κλείνει το παραγωγικό τμήμα της εταιρείας, μετατρέποντας την ΜΕΤΚΑ σε μελετητικό γραφείο και σε εταιρεία εκτέλεσης έργων μέσω πολλαπλών εργολαβικών συμβάσεων.

Η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ ανακοινώνει ότι έχει σκοπό να μεταφέρει το σύνολο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στις χώρες εκτέλεσης των συμβολαίων που έχει συνάψει ή με καθεστώς εργολαβικών εργαζομένων και πολύ φθηνότερο κι εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό και δεν χρειάζεται οποιοδήποτε παραγωγικό τμήμα αλλά μόνο επιστημονικό προσωπικό με την ανάλογη τεχνογνωσία.

Η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ απέλυσε τους τρεις εργαζόμενους «επ’ ωφελεία του συνόλου των εργαζομένων, της Χώρας και των μετόχων της» για να μην μολυνθούν από τον ιό των εργατικών δικαιωμάτων και για να μπορεί να κλείσει το παραγωγικό τμήμα της εταιρείας αλά ΒΙΟΣΩΛ χωρίς καμιά αντίσταση.

Οι «εθνικοί ευεργέτες» έχουν ήδη λάβει την πρώτη τους απάντηση από την εργατική τάξη της Μαγνησίας, αυτούς που σκέφτονται και αγωνίζονται και όχι από τους προσκυνημένους και τους υποταγμένους, τους χαφιέδες και τους ρουφιάνους που συνεχίζουν να απειλούν τους εργάτες για τη δουλειά τους και τη ζωή τους.

Οι εργάτες της ΜΕΤΚΑ μπορούν να περιμένουν το χαρτί της απόλυσης μέχρι η εταιρεία «να ανοίξει τα χαρτιά της» ή να αγωνιστούν για τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους ενάντια στου μυτιληναίους, οικονόμους, τους προσκυνημένους του σωματείου τους που δουλεύουν αγκαζέ με τους χαφιέδες και τους ρουφιάνους που τους επιβλέπουν για το αν «αξιοποιείται το καταλληλότερο δυναμικό», δηλαδή αν ο ιδρώτας και το αίμα της εργατικής τάξης της Μαγνησίας γίνονται ελικόπτερα, βίλες, πισίνες και καταθέσεις για τους μετόχους της ΜΕΤΚΑ.

Οι εργάτες της ΜΕΤΚΑ έχουν σήμερα τη μοναδική ευκαιρία (και στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης είναι μονόδρομος) να αντιμετωπίσουν τους καπιταλιστές με ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης σε μια μετωπική σύγκρουση μαζί με τους εκατοντάδες απολυμένους της μεταλλοβιομηχανίας και τους χιλιάδες άνεργους της Μαγνησίας.

Η συνέλευση των εργατών πρέπει να αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα την ανακοίνωση της διοίκησης της ΜΕΤΚΑ η οποία «άνοιξε τα χαρτιά της» και ευθέως ανακοινώνει ότι κλείνει το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ στη Ν. Ιωνία του Βόλου.

Αυτό απαιτεί μια νέα επαναστατική ηγεσία μέσα στο σωματείο ξηλώνοντας κατ’ αρχήν τους προσκυνημένους, προχωρώντας σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, εκλέγοντας απεργιακές επιτροπές, απλώνοντας τη φωτιά της ανυπακοής και της εξέγερσης σε όλη την εργατική τάξη της Μαγνησίας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη: ή τα εργοστάσια θα περάσουν στους εργάτες απαλλοτριώνοντας το κεφάλαιο ή η «Χώρα» εξαιτίας των κάθε λογής μυτιληναίων θα γίνει μια χώρα συσσιτίων.

17-2-2010