Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Με συντονισμένες ενέργειες κράτους-παρακράτους επιχειρείται να φιμωθεί η ΕΡΑ Βόλου.

Στις 7 Μάη κι αμέσως μετά από παρουσίαση στο σταθμό της ΕΡΑ των θέσεων αριστερών πολιτικών οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις περιφερειακές εκλογές, ΕΕΚ για τις ευρωεκλογές),  ο πομπός του σταθμού από τη περιοχή του Σωρού (100.7) έπαψε να λειτουργεί για μερικά λεπτά. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 8 Μαΐου, έπαψε ολοκληρωτικά να λειτουργεί ο αντίστοιχος πομπός του Πηλίου (94.8). Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Σε κλειστό φάκελο, βρέθηκε από τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Βόλου, εθνικιστικό, ναζιστικό «ποίημα»  που κατηγορεί τους  εργαζόμενους, αλλά προφανώς και τους αριστερούς προσκεκλημένους ως πληρωμένους του Πούτιν, φιλορώσους και πουλημένους ενώ απαιτεί να εκδιωχθεί η αριστερά «από τη χώρα, εδώ και τώρα».

Οι όχι και τόσο ανώνυμοι ντόπιοι εθνικιστές και φασίστες, ενοχλημένοι από τις καταγγελίες για το φρικτό έγκλημα των ναζιστών στην Οδησσό αλλά και τη δυνατότητα, μεταξύ όλων των άλλων υποψηφίων όλων των κομμάτων, να μιλήσουν και εκπρόσωποι αριστερών πολιτικών οργανώσεων από την ελεύθερη ραδιοφωνία, νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα τρομοκρατηθούν, οι αριστεροί θα εγκαταλείψουν και το έγκλημα της Οδησσού μπορεί να επαναληφθεί και να μείνει ατιμώρητο.

Σήμερα, ημέρα εορτασμού της νίκης κατά του φασισμού, η μόνη απάντηση προς τους ανώνυμους «ποιητές» είναι ότι τα αισθήματά μας για το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας παραμένουν αμοιβαία.

Οποιαδήποτε απειλή εναντίον των εργαζομένων ή οργανώσεων της εργατικής τάξης  θα αντιμετωπιστεί συλλογικά και αποφασιστικά. 

Βόλος, 9/05/2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)


Το επίμαχο εθνικιστικό-ναζιστικό "ποίημα"