Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το κειμενο ΕΕΚ που μοιραστηκε στην αντιφασιστικη της Λαρισας 21/9



ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Οι θρασύδειλοι χρυσαυγίτες της Λάρισας αναζητούν θύματα μεταξύ των μεταναστών της πόλης μας. Όταν κατά τύχη συλλαμβάνονται, αποποιούνται την ευθύνη των πράξεών τους και δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ιστορικός ρόλος του φασισμού είναι να τσακίσει την εργατική τάξη, να καταστρέψει τις οργανώσεις της, να πνίξει τις πολιτικές ελευθερίες από τη στιγμή που οι καπιταλιστές αποδεικνύονται πια ανίκανοι να διευθύνουν και να κυριαρχούν με τη βοήθεια της δημοκρατικής μηχανής. Οι πολιτικές προσπάθειες του Δένδια να περιορίσει τη καλοθρεμμένη (από τους ίδιους) Χρυσή Αυγή δείχνει τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ δυο αντίπαλων ομάδων του αστικού κράτους που δουλεύουν για το ίδιο αφεντικό: τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές. Το ανθρώπινο υλικό του ο φασισμός το βρίσκει ιδιαίτερα στους κόλπους της μικροαστικής τάξης και σε τμήματα απελπισμένων ανέργων, που καταστρέφει το κεφάλαιο. Το μεγάλο κεφάλαιο καταστρέφει πρώτα τις μεσαίες τάξεις, και ύστερα με τη βοήθεια των πληρωμένων πρακτόρων του, των δημαγωγών φασιστών, στρέφει την απελπισμένη μικροαστική τάξη εναντίον του προλεταριάτου. Μόνο με τέτοιες αχρείες μεθόδους μπορεί ακόμα να διατηρηθεί το αστικό καθεστώς. Ως πότε; Έως ότου ανατραπεί από την προλεταριακή επανάσταση. Τα τάγματα εφόδου που προανήγγειλε ο ναζιστής Μιχαλολιάκος θα βρουν μπροστά τους τις κόκκινες εργατικές πολιτοφυλακές που θα τους τσακίσουν.
Η δημοκρατίζουσα αριστερά σε ύπνωση
Η οργάνωση, ο εξοπλισμός της εργατικής τάξης και το τσάκισμα των φασιστών είναι καθήκον απόλυτης προτεραιότητας. Μετανάστες  και έλληνες εργάτες  πρέπει να δράσουν από κοινού σα μια γροθιά. Απορρίπτουμε τη δημοκρατίζουσα στάση διαφόρων αριστερών οργανώσεων που καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται και που με τη φιλειρηνίζουσα αντίληψή τους εμποδίζουν τους έλληνες και μετανάστες εργάτες να απαντήσουν με τις ίδιες μεθόδους ενάντια στους φασίστες. Καταδικάζουμε την αδράνεια της αριστεράς που υιοθετεί την αντίληψη ότι το αστικό κράτος πρέπει να μας προστατέψει από τους ναζιστές. Η πολιτική και πρακτική στήριξη του κατασταλτικού μηχανισμού στους φασίστες δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ότι μπάτσοι και ναζί δουλεύουνε μαζί. Οι περικοπές των μισθών των μπάτσων θα σπρώξει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε μια μεγαλύτερη συνεργασία με τους φασίστες όπως αποδείχτηκε με το κουκούλωμα της υπόθεσης των χρυσαυγιτών βομβιστών της Σπάρτης. Η αριστερά αντί να ενώσει και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της ενάντια στους φασίστες, στη πόλη που το εργατικό κέντρο βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΜΕ, στη πραγματικότητα βρίσκεται σε ύπνωση μαζί με τους αριστερούς ρεφορμιστές νικητές των εκλογών (ΣΥΡΙΖΑ) που θέλουν να ταράξουν τη Χρυσή Αυγή στη νομιμότητα. Στο τέλος, όλοι μαζί (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) κατεβαίνουν σε πορείες αγκαζέ για να στηρίξουν τα αιτήματα της αστυνομίας του φακελώματος, των συλλήψεων, των δακρυγόνων και της απόλυτης βίας ενάντια σε διαδηλωτές, αγωνιζόμενους εργάτες, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαίους. Όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα.
Για ένα επαναστατικό πρόγραμμα μάχης

Η πάλη μας για τις κόκκινες εργατικές πολιτοφυλακές δεν καθορίζεται μόνο από την αγανάκτησή μας, την οργή μας και το μίσος μας για τους μισάνθρωπους φασίστες αλλά από τη χρεοκοπία του καπιταλισμού, τη μαζική εξαθλίωση και ανεργία. Όποιος δεν παλέψει για ένα επαναστατικό πρόγραμμα διεξόδου (διαγραφή όλου του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών-βιομηχανίας κάτω από εργατικό έλεγχο χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά, μείωση ωρών εργασίας, δωρεάν υγεία-παιδεία, αξιοπρεπείς μισθούς-συντάξεις, τσάκισμα του αστικού κράτους κλπ) από τη καπιταλιστική χρεοκοπία  για τη ταξική απελευθέρωση των καταπιεσμένων και την εξουσία των εργατών, σύντομα θα διαπιστώσει ότι οποιαδήποτε μαχητική οργάνωση της εργατικής τάξης με γενικό αντιφασιστικό πρόγραμμα πάλης θα είναι ανεπαρκής.
Χωρίς μια τολμηρή λύση, διαμέσου της προλεταριακής επανάστασης, τίποτα δεν μπορεί να κινητοποιήσει πραγματικά τις μάζες στο δρόμο της επίλυσης, με τις δικές της μεθόδους, των άλυτων κοινωνικών προβλημάτων μέσα στο καπιταλισμό. 
Εμπρός τώρα για τα μαχητικά κόκκινα αποσπάσματα της εργατικής τάξης!
Εμπρός για την αυτο-οργάνωση των μαζών και τη  συγκρότηση Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα των Εργατών στη Λάρισα!
Να συντρίψουμε φασίστες και αστικό κράτος με την προλεταριακή επανάσταση!
Όλοι/ες στις ανεξάρτητες εργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26 Σεπτέμβρη!

21/9/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)