Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 11.00πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ. ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΟ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αγανάκτηση των εργαζόμενων από την μια και η ανυποχώρητη στάση των εργοδοτών από την άλλη, ανάγκασαν τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, από τις πολυθρόνες του κοινωνικού διαλόγου, να σηκώσουν το χέρι τους και να  προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 26 Σεπτέμβρη. Προφανώς η γραφειοκρατία υπολογίζει με μια 24ωρη να εκτονώσει την πίεση των εργαζόμενων. Χρέος των μαχόμενων εργατών, του αγωνιζόμενου λαού και της πρωτοπορίας του είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Mέσα από συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, με επιτροπές δράσης, με καταλήψεις και απεργιακές φρουρές να παλέψουν για την μετατροπή  της 24ης απεργίας σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Να παλέψουν για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του Σαμαρά με τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία – εργατικές συνελεύσεις και επιτροπές δράσης παντού
Η σφαγή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και ιδίως των νέων που συνθλίβονται από την ανεργία, το κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να σταματήσουν από αυτούς που σκύβουν δουλικά μπροστά στην τρόικα και στους τραπεζίτες. Δεν θα σταματήσει από αυτούς που υπογράφουν τα δουλικά μνημόνια βάζοντας ενέχυρο την ζωή του λαού μας εκλιπαρώντας ένα επιπλέον δάνειο.

Εκβίασαν μια ψήφο με ψέματα χειρότερα από αυτά που έλεγαν όταν οδηγούσαν την χώρα στην χρεοκοπία. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο αγώνας των εργατών, των φτωχών βιοπαλαιστών, ντόπιων και μεταναστών, των ανέργων, της νεολαίας.

Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων.
Όχι στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Όχι στις απολύσεις.
Ο Σαμαράς και οι συγκάτοικοί του στην κυβέρνηση, υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, υποσχέθηκαν να ξανανοίξουν τα εργοστάσια και να προστατέψουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Αντί γι’ αυτό, ετοιμάζονται να περικόψουν 18 δις από μισθούς και συντάξεις, από κοινωνικά επιδόματα και δημόσιες δαπάνες. Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιβάλλουν ακόμη βαρύτερη φορολογία και χαράτσια. Ετοιμάζουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και βγάζουν στο σφυρί την δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Προωθούν ακόμη περισσότερο την διάλυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Η φτώχεια και η ανεργία διευρύνεται σε ολόκληρα κοινωνικά στρώματα. Αυτές είναι οι εγγυήσεις που δίνονται στην τρόικα προκειμένου να εισπραχθούν από τους τραπεζίτες τα 25 από τα 31 δις του δανείου. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κυβέρνηση των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Όμως ακόμη και αν καταφέρουν να εισπράξουν το πολυπόθητο δάνειο δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την χρεοκοπία. Οι όγκοι του πλασματικού κεφαλαίου, η απίστευτη συσσώρευση ομολόγων και τίτλων χωρίς πραγματική αξία, είναι που έχει μπλοκάρει την παραγωγική διαδικασία συσσωρεύοντας χρέη που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ. Δάνεια που δεν μπορούν να επενδυθούν στην παραγωγή απλώς ανακυκλώνουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης και χειροτερεύουν την κατάσταση αντί να δώσουν διέξοδο. Kαμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που βουλιάζει μέσα στην πιο βαθειά παγκόσμια κρίση στην ιστορία.
Είναι η σήψη και η παρακμή του συστήματος που μαζί με τον βόρβορο μιας κοινωνίας υπό διάλυση φέρνει στην επιφάνεια τις φασιστοσυμμορίες της Χρυσής Αυγής. Οι κατεστραμμένοι από την κρίση μικροαστοί εύκολα  παρασύρονται από τον λαϊκισμό των φασιστών και την υποτιθέμενη αντισυστημική δημαγωγία για να γίνουν μέλη των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Ιστορικός ρόλος του φασισμού είναι να υπηρετεί το σύστημα σαν το πιστό σκυλί. Είναι να οργανώσει την παράνομη δράση του κράτους και των καπιταλιστών και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή το εργατικό κίνημα με τους σουγιάδες και τα ρόπαλα. Η ανάπτυξη των συμμοριών των νεοναζί προδίδει τον βαθμό προετοιμασίας της άρχουσας τάξης  να λύσει στο δρόμο τις διαφορές της με τους εργάτες. Είναι άμεση ανάγκη η συγκρότηση ομάδων αυτοάμυνας στα εργοστάσια και στις γειτονιές για να αντιμετωπίσουν και να διαλύσουν την ανθρώπινη φασιστική σκόνη όπου χρειαστεί.

Σ' αυτή την κατάσταση η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης μέχρι την ανατροπή των μέτρων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει τεκμήριο αθωότητας για την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, μαζί και οι κομματικές γραφειοκρατίες το μόνο που πρόσφεραν μέχρι σήμερα στους εργάτες είναι ήττες και απογοητεύσεις. Δεν ξεχνάμε τον μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών που αναγκάστηκε σε υποχώρηση κάτω από την εχθρική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, την αποχή μεγάλων δυνάμεων της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και την πολιτική απομόνωσης του αγώνα που επέβαλλε το ΠΑΜΕ. Δεν ξεχνάμε την επίμονη άρνηση των ηγεσιών συνδικάτων και εργατικών κέντρων να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους με μια απεργία αλληλεγγύης. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει προ πολλού μετατραπεί σε ένα όργανο χειραγώγησης στα χέρια των αφεντικών.

Μόνη διέξοδος είναι η ανεξάρτητη πολιτικά και ιδεολογικά και αυτόνομη δράση της εργατικής τάξης. Η οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας μέχρι την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε καπιταλιστικής κυβέρνησης. Η οργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση της παραγωγής.
Είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά που θα συσπειρώνουν σωματεία, εργατικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και επιτροπές δράσης.

·   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
·   ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
·   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
·   Λιγότερες ώρες δουλειάς – δουλειά για όλους
·   ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·   ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαγραφή του χρέους – εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο – για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας – για την διασφάλιση των μικρομεσαίων καταθετών

Κάτω τα Μνημόνια – Εργατική σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού με εργατική κυβέρνηση και εργατική εξουσία    
     


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ  /  www.eek.gr  / eek@eek.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 11.00πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ