Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από τη σημερινή ανεξαρτητη εργατικη απεργιακη συγκεντρωση στο Βολο





Αναδημοσίευση ενημέρωσης απο τον ΕΡΓΑΤΗ


 Βόλος:   Μαζικότατη η Ανεξάρτητη Εργατική Απεργιακή Συγκέντρωση
Μαζικότατη η σημερινή ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση που οργανώθηκε στην πλ. Ελευθερίας, παρά τη δυσφορία που υπήρχε όλη τη προηγούμενη εβδομάδα για τη νέα 24ωρη απεργιακή τουφεκιά των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Η πορεία ήταν πυκνή και με πλήθος διαδηλωτών να ακολουθεί την πορεία ακόμα και από τα πεζοδρόμια, με περίπου 2000 άτομα να διαδηλώνουν από την πλ. Ελευθερίας διασχίζοντας την Ιωλκού, Δημητριάδος προς δημαρχείο, μπήκαν Ιάσωνος και κατέληξαν στην πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο κτίριο Παπαστράτου. Μικρή στάση πραγματοποιήθηκε στην οδό Σκενδεράνη όπου οι χρυσαυγίτες λειτουργούν άτυπα γραφεία.
Στην πορεία με πανό συμμετείχαν, η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας και η Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, οι απολυμένες καθαρίστριες από το ΙΚΑ Βόλου, καθηγητές και εργαζόμενοι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Κατάληψη Ματσάγγου και η συλλογικότητα Τερμίτα, το ΕΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ στο τέλος της πορείας παρέμεινε το εθνοπατριωτικό ΕΠΑΜ το οποίο επανεμφανίστηκε σε μαζικές κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού από τη φθίνουσα πορεία που ακολούθησε μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Η αστυνομία, εξαιτίας της μαζικότητας όλων των απεργιακών συγκεντρώσεων (ΕΚΒ & ΠΑΜΕ είχαν επίσης αντίστοιχες συγκεντρώσεις), παρέμεινε σε διακριτική απόσταση με μόνη εξαίρεση την πιο έντονη παρουσία της στα γραφεία των χρυσαυγιτών, ενώ, ως συνήθως, ασφαλίτες παρέμεναν ακροβολισμένοι παντού.
Οι οργανώσεις που και συλλογικότητες σε συναντήσεις που είχαν προηγηθεί, είχαν επιλέξει μια μικρότερη διαδρομή για την πορεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση στο τέλος αυτής, όπου οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήσεις πόλεις να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση, όσο και στη συνέλευση στο τέλος της πορείας τέθηκε το ζήτημα του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, ενώ πραγματοποιήθηκε και οικονομικός έρανος για να ενισχυθεί η προσπάθεια του «Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης» που θα γίνει στα μέσα Οκτώβρη κι έχει ως σημείο διανυκτέρευσης το Βόλο στις 13 Οκτώβρη.
Η συνέλευση που έγινε στο τέλος της πορείας, είχε οργανωθεί έτσι ώστε οργανώσεις και συλλογικότητες να παρουσιάσουν σύντομα την πολιτική τους δουλειά στην περιοχή και να ακολουθήσει συζήτηση και προτάσεις για τα επόμενα βήματα.
Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν η επιτυχία της ανεξάρτητης απεργιακής εργατικής συγκέντρωσης που απορρίπτει τα γνωστά σχήματα της γραφειοκρατίας κι αναζητά νέους δρόμους για να υπερασπίσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι τη ζωή τους. Επιβεβαιώθηκε ότι ο αγώνας πρέπει κλιμακωθεί και να μετατραπούν οι 24ωρες απεργιακές τουφεκιές σε γενική απεργία διαρκείας, ενώ πρέπει να αναπτυχθούν όλες οι επιμέρους δράσεις σε γειτονιές για να αντιμετωπιστούν οι φασίστες.
Αποφασίστηκε η επόμενη (πλην απροόπτων) μεγάλη δράση να είναι η ημέρα άφιξης στο Βόλο (13/10) των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ, ενώ θα γίνει νέα συνάντηση για να προετοιμαστεί με το καλύτερο τρόπο η κινητοποίηση.