Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ανακοινωση για τις απολυσεις και τρομοκρατικες απειλες σε δημοσιογραφους



Η ελευθερία δεν χτίζεται με τη σιωπή

Πολλοί λένε ότι πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό για τη δραματική οικονομική και κοινωνική κατάσταση που έχει φέρει η καπιταλιστική κρίση.
Όμως όταν η ελεύθερη διατύπωση και η αντικειμενική δημοσιογραφία έρχεται σε σύγκρουση με το αστικό κράτος και τους πολιτικούς υπηρέτες του, τότε όλοι σπεύδουν να επιβάλλουν τη σιωπή.

Ο δημοσιογράφος ΒαξεβάνΗς συνελήφθη γιατί δημοσίευσε την περιβόητη λίστα Λανγκάρτ, ένα χαμένο cd, ένα στικάκι ερμητικά κλειστό στα πρωθυπουργικά γραφεία, του Υπουργείου Οικονομικών, χαμένο στις τσέπες Βενιζέλου.

Οι δημοσιογράφοι Αρβανίτης, Κατσίμη απολύθηκαν από τη ΝΕΤ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» γιατί δημοσίευσαν τους βασανισμούς τύπου ΕΣΑ στη ΓΑΔΑ, δεκαπέντε συλληφθέντων που συμμετείχαν σε αντιφασιστική κινητοποίηση.

Το τοπικό ειδησεογραφικό blog  «e-volos» δέχτηκε τις «συστάσεις» της ναζιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τον τίτλο του δημοσιεύματός του «Ηχηρή αντιφασιστική πορεία» σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των δημοσιογράφων που κάλυψαν με αντικειμενικότητα την πολυπληθή αντιφασιστική πορεία της 27ης Οκτωβρίου.

Το ΕΕΚ στέκεται στο πλευρό όλων των διωκόμενων δημοσιογράφων και καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης τους από το αστικό κράτος και τους πράκτορές του.
Η ελευθερία δεν χτίζεται με τη σιωπή.
Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.

9/11/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)
www.eek.gr