Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Καταγγέλουμε την σταλινικού τύπου ‘διαγραφή’ μας από το σχήμα Camera Obscura ΕΑΑΚ.




Καταγγέλουμε την σταλινικού τύπου ‘διαγραφή’ μας από το σχήμα Camera Obscura ΕΑΑΚ. 

Τα σχήματα ΕΑΑΚ, στην εικοσάχρονη πορεία τους μέσα στο φοιτητικό κίνημα ούτε έχουν υιοθετήσει την πρακτική των ‘διαγραφών’ ,ούτε έχουν λειτουργήσει με  ένα οργανωτικό μοντέλο που να το επιτρέπει. Αντιθέτως  στις πανελλαδικές διαδικασίες τους κάθε χρόνο έχουν απορρίψει τέτοιες μεθόδους ξανα και ξανά.
Η Camera Obscura ζήτα μια "απομάκρυνσή" που δεν τολμά καν να πει το όνομά της(ΔΙΑΓΡΑΦΗ) από μια φοιτητική συλλογικότητα στην οποία δε γράφτηκαμε ποτέ. Με όρους που θα ζήλευε το χειρότερο αστικό κόμμα, η Camera Obscura μπήκε σε δύο διαδοχικές διαδικασίες σχήματος -στην πρώτη ανακοινωμένα θα λείπαμε ενώ η δεύτερη έγινε κρυφα(!)- κι έτσι αποφάσισε... ερήμην μας τη διαγραφή μας.
Ενώ και στο τελευταίο διήμερο των σχημάτων ΕΑΑΚ ,το οποίο ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του μόλις πριν μιάμιση βδομάδα, μπήκε ρητά από το μεγαλύτερο κομμάτι του αμφιθεάτρου ότι τα σχήματα ΕΑΑΚ δεν διέπονται από μια ενιαιότητα που να σημάνει την παραταξιοποίηση της ΕΑΑΚ, η  Camera Obscura, αποφάσισε να εξουδετερώσει τις πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό της  με οργανωτικούς όρους. Η πλεοψηφούσα μέσα στο σχήμα οργανωμένη αντίληψη της νΚΑ διατύπωσε πριν λίγες μέρες στο συντονιστικό της  πόλης του Βόλου την πρόταση διαγραφής  μας. Φέρει τεράστια ευθύνη για τις εξελίξεις καθώς και για τη μη συνδιαμορφωτική λογική, λογική συσχετισμών και άτυπης ψηφοφορίας που ακολουθείται μέσα στο σχήμα όλα τα προηγούμενα χρόνια και την οποία έχουμε αντιπαλέψει.
Μέσα στις γραμμές της ΕΑΑΚ επιλέγουν να  παλεύουν πληθώρα οργανωμένων πολιτικών αντιλήψεων, μέσα σε αυτές και η ΟΕΝ, χωρίς να αυτοδιαλύονται μέσα σ αυτή καθώς δεν αποτελεί παράταξη. Κανένα καταστατικό, αλλά και καμία διαδικασία της ΕΑΑΚ δεν ορίζουν ότι όποιος διαφωνεί διαγράφεται. Η πραξικοπηματική απόφαση της Camera Obscura δεν αντιτίθεται μόνο στην κομμουνιστική ηθική αλλά και στην ίδια τη λειτουργία που η ΕΑΑΚ έχει επιλέξει για τον εαυτό της.
Από αυτή την άποψη η ενέργεια  διαγραφών απο εκείνους που μιλούν στο όνομα του σχήματος Camera Obscura, θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το σχήμα, τα υπόλοιπα σχήματα ΕΑΑΚ στο Βόλο και πανελλαδικά. Κι αυτό σε μια στιγμή που απαιτείται συσπείρωση κι ενότητα στη δράση όλων των αγωνιστών που απορρίπτουν την επίθεση της τρόικας ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου αλλά απορρίπτουν και τα σχέδια ενσωμάτωσης της εκτός των τειχών Αριστεράς σε κυβερνητικά σενάρια ταξικής συνεργασίας με "αριστερό" πρόσημο, σενάρια που απαιτούν και την εκ των προτέρων εκκαθάριση των διαφωνούντων, απ’ότι φαίνεται και των μελών του ΕΕΚ.
Ό,τι μας έχει οδηγήσει να παλεύουμε μέσα από το σχήμα ΕΑΑΚ δεν έχει παραγραφεί, παρά τις προσπάθειες φίμωσης που επιχειρούνται στο εσωτερικό της. Η πεποίθηση μας ότι η ταξική πάλη κινείται έξω από μικροπολιτικές διαδικασίες τέτοιου τύπου μας φέρνει προ των ευθυνών μας για ένα κίνημα νεολαίας το οποίο θα απαντάει στην εποχή και θα βάζει σε αυτή, την επαναστατική προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και τάξεις.
Σε ένα πανεπιστήμιο που διαλύεται και με προδιαγεγραμμένο μπροστά μας το μέλλον της ανεργίας  ο χρόνος ο οποίος έχουμε για να προετοιμάσουμε τους όρους της νίκης είναι ήδη δανεικός για όλους μας.
Καλούμε άμεση σύγκληση του σχήματος κι ανάκληση της γραφειοκρατικής εκπαραθύρωσης.

Θ.Τ. - Α.Δ.
ΕΑΑΚίτισσες που συμμετέχουν στο σχήμα Camera Obscura και μέλη της ΟΕΝ και του ΕΕΚ.

http://www.eek.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1273:cameraobscura&catid=34:denouncement&Itemid=80