Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η οργή μας ποτάμι να τους πνίξει


Η οργή μας ποτάμι να τους πνίξει

To EEK- Τροτσκιστές χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που στις 5 και 6 Μάη κατέβηκαν στους δρόμους όλης της χώρας δίνοντας τη δική τους πρώτη ξεκάθαρη απάντηση στην Κυβέρνηση του ΔΝΤ-ΕΕ: Ως εδώ! Δε θα θυσιαστούμε εμείς για τη χωρίς πάτο χρεοκοπία των τραπεζών και του συστήματός τους, θα παλέψουμε για την ανατροπή τους!

Είναι σε αδιέξοδο και πανικό οι πολιτικοί υπάλληλοι της άρχουσας τάξης. Το όργιο καταστολής που εξαπόλυσε ο Χρυσο-χουντίδης, ο μισητός υπουργός της Κυβέρνησης των απατεώνων, ήταν ανάλογο του τρόμου που τους προκάλεσε το μέγεθος και ο παλμός της διαδήλωσης. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, χρησιμοποίησαν όλες τις κατασταλτικές μεθόδους: ρίχνοντας τόνους χημικά και αμολώντας τους δολοφόνους της ταγματασφαλίτικης Ομάδας Δ πάνω στους διαδηλωτές, επιχείρησαν να φράξουν το οργισμένο εργατικό και λαϊκό χείμαρρο, να χτυπήσουν τα πιο ανεξέλεγκτα και ατίθασα κομμάτια του, να τραυματίσουν, να συλλάβουν, να εκφοβίσουν όλους όσοι βρέθηκαν στους δρόμους. Στο ίδιο πλαίσιο κατάλυσης όλων των υπολειμμάτων «δημοκρατικής νομιμότητας», ήταν που εξαπολύθηκε και το αστυνομικό πογκρόμ αμέσως μετά την διαδήλωση, ενάντια στην κατάληψη της οδού Ζαΐμη, την γκανγκστερικού τύπου εισβολή στο Στέκι Μεταναστών της οδού Τσαμαδού, τις εκατοντάδες προσαγωγές και τους ξυλοδαρμούς πολιτών στα Εξάρχεια και το ευρύτερο κέντρο. Η κατασκευή ενόχων με τα μέσα βιο-τρομοκρατίας( ψευτο-ταυτοποίηση με DNA), όπως στην περίπτωση του αγωνιστή Άρη Σειρινίδη είναι μέρος αυτής της συνολικής επίθεσης εγκαθίδρυσης νομότυπου δικτατορικού καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» .

Βασική για την επιχείρηση ανάσχεσης της επαναστατικής δυναμικής των κινητοποιήσεων, αποτελεί η επιχείρηση κυνικής αξιοποίησης της δίκαιης κοινωνικής οργής που υπήρξε για την άνανδρη δολοφονία των 3 (στην πραγματικότητα 4) εργαζόμενων στην Μαρφίν. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, καταγγέλλει για τη δολοφονία των εργαζόμενων, πρώτα-πρώτα την Κυβέρνηση Παπανδρέου-Χρυσοχουντίδη και τον προστατευόμενό της μαφιόζο Βγενόπουλο, με τον τελευταίο να είναι ο υπεύθυνος για τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που καταδίκασαν στον θάνατο τους εγκλωβισμένους στην κλειδαμπαρωμένη και χωρίς εξόδους ασφαλείας τράπεζα εργαζόμενους. Ήταν εξαιτίας της εργοδοτικής απαγόρευσης να απεργήσουν (απαγόρευσης που με τα νέα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης γίνεται ουσιαστικά «νόμος του κράτους») που οι εργαζόμενοι έμειναν μέσα στο απροστάτευτο από πυρασφάλειες κτήριο, τη μόνη σε λειτουργία τράπεζα του αθηναϊκού κέντρου, πέφτοντας θύματα μιας ανεγκέφαλης και θρασύδειλης πράξης.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα θεωρεί τη δολοφονία των εργαζόμενων στην Μαρφίν, πράξη αντίθετη και εχθρική προς τον αγώνα του εργατικού κινήματος. Ταυτόχρονα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και εφιστά την πολιτική προσοχή. Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον των εργατικών κινητοποιήσεων. Η άρχουσα τάξη αναγνωρίζοντας την απειλή που υπάρχει για την ίδια την εξουσία της δεν διστάζει να τυμβωρυχίσει πάνω από το μνήμα των 4 νεκρών.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτήν την απάτη. Τιμάμε την μνήμη των 4 νεκρών χωρίς να πέφτουμε στην δημοκρατική παγίδα που με αφορμή τη δολοφονία τους στήνουν οι κοινοβουλευτικοί ταγοί της καταρρέουσας ψευδεπίγραφης «δημοκρατίας» και τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, χωρίς να αποδεχόμαστε την ενοχοποίηση του εργατικού ξεσηκωμού για τη δολοφονία, μη αναγνωρίζοντας στη Κυβέρνησης Παπανδρέου-Χρυσοχουντίδη το δικαίωμα της υποκριτικής «λύπης για τα αθώα θύματα».

Τώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη πολιτική απάντηση στο χρεοκοπημένο και επικίνδυνο κράτος-τρομοκράτη του κεφαλαίου που επιχειρεί να αξιοποιήσει το τυφλό και αδιέξοδο μίσος που το ίδιο σπέρνει ή και οργανώνει με τις πιο εγκληματικές προβοκάτσιες.
Αρνούμαστε να ταυτιστούμε με τους κυβερνώντες. Υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων στην αυτό-άμυνα από το αστικό κράτος και την μαζική επαναστατική εργατική επίθεση για τη συντριβή του. Θα το πετύχουμε με την μαζική οργάνωση του εργατικού και λαϊκού πολέμου ενάντια στην καπιταλιστική «δημοκρατία»-φάντασμα, με τη συσπείρωση όλων των δυνάμεών μας στην οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, για την αποτελεσματική ανατροπή του σαθρού και χρεοκοπημένου καπιταλιστικού καθεστώτος και την οριστική εκδίωξη από την εξουσία των απατεώνων του εσχάτως περικυκλωμένου από το λαό κοινοβουλευτικού στάβλου, για την εργατική εξουσία και τον κομμουνισμό.

Κάτω το καταρρέον αστικό πολιτικό σύστημα και το κράτος-τρομοκράτης! Να φύγει η Κυβέρνηση της τρόϊκας, της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ! Μαζικός εργατικός αγώνας για να περάσει όλη η εξουσία στους εργαζόμενους και να δοθεί μια σοσιαλιστική διέξοδος – η μόνη διέξοδος- από την καπιταλιστική χρεοκοπία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

11/5/2010