Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ


ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ
ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Σε πλήρη καθοδική τροχιά έχει ήδη μπει η παραγωγική δραστηριότητα με την ανεργία να τρέχει, ενώ όσοι εργάζονται βιώνουν τη καταστροφή της ζωής τους. Πλατιά μικροαστικά στρώματα χρεοκοπούν, ενώ φτώχεια και ανέχεια θα σημειώσει πρωτόγνωρες διαστάσεις.

Η φαινομενική μείωση του ελλείμματος οφείλεται αποκλειστικά στη στάση πληρωμών του δημοσίου προς τρίτους, στην παύση των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα για απροσδιόριστο χρόνο, γεγονός που οδηγεί και όλο το σύστημα της δημόσιας υγείας στην άμεση κατάρρευση. Το συνολικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά. Η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νομοσχέδια που κατατέθηκαν από τη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφαιρούν μέσα σε μια νύχτα ότι έχει κερδηθεί με αγώνες όλο το προηγούμενο αιώνα.

Στο μόνο που διαφωνούν, αστικές κυβερνήσεις, ΔΝΤ, ΕΕ είναι το πότε και με ποιο τρόπο το ελληνικό δημόσιο θα κάνει αναδιάρθρωση του χρέους ή επίσημη στάση πληρωμών στους δανειστές του. Και στις δυο περιπτώσεις, οι ενέργειες αυτές από μια οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, με ή χωρίς Μπακογιάννη και Κουβέλη, σημαίνει αναγνώριση του δημόσιου χρέους και αποπληρωμή του από τον εργαζόμενο πληθυσμό με αντάλλαγμα την ισοπέδωση της ζωής μας. Πτώχευση της Ελλάδας, βάζει μπουρλότο σε ολόκληρη την Ευρώπη και την ίδια την Αμερική.

Τι σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζουν το χρέος των καπιτα-ληστών; Σημαίνει τη μονομερή του κατάργηση! Δεν πληρώνουμε τους κλέφτες για τους κλέφτες και τα λαμόγια που χρεοκόπησαν τη χώρα πλουτίζοντας οι ίδιοι.

Μια τέτοια ενέργεια θέτει άμεσα το ποια κυβέρνηση θα το κάνει και ποιο σωστά ποια κοινωνική τάξη θα το επιβάλλει με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της παραγωγικής βάσης για να βγει η χώρα από την άβυσσο του καπιταλιστικού χρεοστασίου. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι άλλη από μια επαναστατική κυβέρνηση των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Πως θα γίνει αυτό ενώ η ζωή μας συνθλίβεται στις μυλόπετρες τους χρέους; Η πάλη μας για τη μονομερή διαγραφή του χρέους συνδέεται άμεσα με τα καθημερινά ζητήματα επιβίωσης που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, γι αυτό προωθούμε τις άμεσες διεκδικήσεις για δωρεάν στέγη, ρεύμα, νερό, μεταφορές, επισιτισμό. Την απαγόρευση των απολύσεων με καταλήψεις εργοστασίων, τη παύση πληρωμών ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργαζομένων προς τις τράπεζες ληστές.

Απέναντι στη διάλυση της ζωής προτάσσουμε την αναδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού επιβάλλοντας με τη μαζική οργανωμένη δράση, τη δικιά μας εξουσία στους εκμεταλλευτές και το κράτος τους που ξεπουλά τα δημόσια αγαθά και διαλύει παιδεία, υγεία, ασφάλιση για να σωθούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, και το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Η αυτοοργάνωση των λαϊκών μαζών ενάντια στη χρεοκοπία της ζωής μας είναι άμεσο ιστορικό καθήκον. Αυτό το καθήκον προωθούμε με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, με γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, με επιτροπές αγώνα ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ωθώντας τις μάζες σε διαρκή κινητοποίηση για τη κατάληψη της εξουσίας.

Το πολιτικό αδιέξοδο δεν επιλύεται πια με τις κλασσικές μεθόδους των εκλογών. Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση και θέτει το ζήτημα ποια κοινωνική τάξη θα βγάλει τη χώρα από το χάος. Το κράτος προετοιμάζεται για τη μεγάλη σύγκρουση, αγοράζοντας περισσότερα δακρυγόνα, ασπίδες και σφαίρες. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη κι αυτό το γνωρίζουν όλοι.
Αγωνιζόμαστε & προετοιμαζόμαστε: Οργανωθείτε στο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα.


15-6-2010