Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ


Δυόμισι χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, η ασφάλεια Βόλου «ανακάλυψε» τους υποκινητές της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 στα πρόσωπα έξι νεολαίων αγωνιστών, οι οποίοι καλούνται διαδοχικά σε απολογία στις 26/5, 1/6 & 15/6 στα δικαστήρια Βόλου πάνω σε, έτσι κι αλλιώς, προκατασκευασμένες κι ανυπόστατες κατηγορίες.


Οι κλήσεις σε απολογία από τον ανακριτή του Βόλου αφορά μη συλληφθέντες στα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, όπου χιλιάδες λαού κατέβηκαν στους δρόμους για τη στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενάντια στη κυβέρνηση των δολοφόνων.


Η καταδίκη των Κορκονέα, Σαραλιώτη και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή θα ήταν αδύνατη χωρίς την εξέγερση της νεολαίας και χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων.


Η αθώωση επίσης των συλληφθέντων ανηλίκων της Λάρισας, που κατηγορήθηκαν με τον τρομονόμο, θα ήταν επίσης αδύνατη χωρίς την ασυμβίβαστη στάση απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής και το ίδιο θα συμβεί και με τα νέα σενάρια της ασφάλειας Βόλου.


Η πολιτική μνήμη της ασφάλειας για αγωνιστές μετατρέπεται σε αμνησία για τα θύματά της όπως για την σ. Αγγελική Κουτσουμπού, θύμα των μηχανοφονιάδων ΔΙΑΣ της 6ης Δεκέμβρη 2009 στο Σύνταγμα, όπου η δολοφονική επίθεση έχει χαρακτηριστεί «τροχαίο»! Αναμφίβολα με τον ίδιο τρόπο θα επιχειρηθεί να θαφτεί και η περίπτωση του Γιάννη Καυκά που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση μετά από κτυπήματα μπάτσων στην τελευταία απεργία της 11ης Μάη και δεκάδων άλλων θυμάτων της αστυνομικής θηριωδίας.


Η επειγότητα του αστικού κράτους να κλείσει τους λογαριασμούς του με την εξέγερση του Δεκέμβρη δεν αφορά το παρελθόν αλλά το μέλλον: οι πραγματικοί υποκινητές της εξέγερσης, αστική τάξη και το υπηρετικό τους προσωπικό, οδηγούν αναπόφευκτα σε οξύτερες ταξικές μάχες από αυτές του Δεκέμβρη, σε καθεστώς απόλυτης χρεοκοπίας τους, γενικεύοντας την ανεργία και τη φτώχεια, σπρώχνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση.


Οι μηχανισμοί καταστολής με όση φαντασία κι αν διαθέτουν, μπορούν να αντιστρέψουν την ιστορική εξέλιξη; Όπως αποδείχτηκε και με την ωμή βία των αραβικών καθεστώτων, η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

Μπορούν να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες διαδηλωτών με την ανοικτή καταστολή όπως στην απεργία της 11ης Μάη ή με τη δράση των φασιστικών συμμοριών; Αναμφίβολα όχι.


Υπερασπιζόμαστε την εξέγερση του Δεκέμβρη και όλους τους διωκόμενους αγωνιστές.

Καλούμε την εργατική τάξη και τη νεολαία να εξοπλιστεί θεωρητικά, πολιτικά και οργανωτικά για τις επερχόμενες κοινωνικές θύελλες.

Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές. Ο Δεκέμβρη δεν δικάζεται.


24 Μάη 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

www.eek.gr