Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ…

8ο  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ  Βόλου

28 & 29 Ιουνίου 2014 (Παραλία Βόλου-Ηρώο)


‘’ Οι ξένοι είναι βρώμικοι, γεμάτοι αρρώστιες, κλέβουν, σκοτώνουν, βιάζουν και φταίνε για την ανεργία. Είναι υπαίτιοι για όλα τα δεινά που ζει ο ελληνικός λαός.’’


Η παραπάνω «επιχειρηματολογία», τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, της χρεοκοπίας, της ανεργίας, «ξέφυγε» από τα ιδεολογικά κιτάπια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κι από τις ακροδεξιές φυλλάδες. Έγινε κοινός τόπος σε mainstream ΜΜΕ, στον κυβερνητικό λόγο, στη «φιλελεύθερη» Δεξιά και στο «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, σε υπουργικές αποφάσεις. Βρήκε τη «δικαίωση» του στις εκστρατείες διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών, στα αστυνομικά πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και εξαρτημένους, στα «κέντρα κράτησης», στην έξαρση των φασιστικών επιθέσεων με τις πλάτες του κράτους. Στην πάταξη του «περιθωρίου» και στο κυνηγητό του Άλλου. 

Όσο η καπιταλιστική παρακμή βαθαίνει, τόσο η άρχουσα τάξη θα στρέφει τα βέλη της στους πιο αδύναμους, δείχνοντας τους με το δάχτυλο ως «ενόχους» για το δικό της ιστορικό αδιέξοδο.

Ο ρατσισμός δεν γεννιέται απλά από κάποια «αρρωστημένα μυαλά». Τα ρατσιστικά «αρρωστημένα μυαλά» είναι που γεννιούνται μέσα στις συνθήκες σήψης του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που φτάνει στο τέλος του, καταρρέοντας οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά, ηθικά. Οι δεκαετίες του «νεοφιλελευθερισμού», συνδέθηκαν με τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα από τις υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής, της Ασίας, του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, προς τις «χώρες υποδοχής» της Ευρώπης. Αυτές προσέφεραν το πλαίσιο υπαγωγής των «ξένων» στα Ευρωπαϊκά κράτη, ως τα αντικείμενα της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης μέσα στις Μανωλάδες ολόκληρης της ηπείρου. Όμως, η σημερινή παγκόσμια κρίση δεν επιδεινώνει απλά τις συνθήκες στα υπανάπτυκτα τμήματα του πλανήτη, γεννώντας κι άλλη φτώχεια, πολέμους κι επαναστάσεις, αιτίες μετανάστευσης.

Είναι η κατάρρευση του ίδιου του υποδοχέα της μετανάστευσης, του «πρώτου κόσμου», η διάλυση της Ε.Ε. και όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, που αλλάζουν ριζικά τους όρους του «παιχνιδιού»: Αφού οι μετανάστες επί δεκαετίες μετατράπηκαν σε «υποζύγια» που πάνω στις πλάτες τους φορτώσανε τις ονειρώξεις μιας κάλπικης καπιταλιστικής «ευημερίας», τώρα θεωρούνται περιττοί, το «ξένο σώμα» στον εθνικό κορμό. Πρέπει να εξαφανιστούν ως απορρίμματα δίχως αξία ζωής.

Το χτύπημα στους μετανάστες είναι μόνο η πρόβα τζενεράλε για το χτύπημα προς την υπόλοιπη εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, για τους συνδικαλιστές, τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, για κάθε μαχητικό προλετάριο.

Γι’ αυτή τη βρώμικη δουλειά ενισχύουν φασίστες όπως της Χρυσής Αυγής, που σκοτώνουν ανενόχλητοι με την «τρυφερή» προστασία της «αδελφής» ΕΛΑΣ. Αλλά ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζονται με περισσότερη «δημοκρατία». Η αστική «δημοκρατία» είναι αυτή που στήνει τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας-φυλακές κολαστήρια τύπου Γκουαντάναμο , που φυλακίζει και βασανίζει αντιφασίστες επειδή αντιστέκονται στις «Νύχτες των Κρυστάλλων» που στήνονται στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων, που στέλνει επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας -μιας νέας αντιδραστικής μνημονιακής κυβέρνησης, συρρικνωμένης, αποσαρθρωμένης, επιπλέον κλονισμένης από τη συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια  από το 2010 μέχρι σήμερα ένα πατενταρισμένο φασιστοειδές σαν τον Μάκη Βορίδη, που δίνει κοινοβουλευτικό βήμα και υλική στήριξη στα ανδρίκελα της Χρυσής Αυγής. Η αστική δημοκρατία αποτιμά ως έγκλημα προς διερεύνηση την «διέγερση σε βιαιοπραγίες» της αντιφασιστικής προπαγάνδας, και όχι τις ίδιες τις φασιστικές βιαιοπραγίες, τους εμπρησμούς τζαμιών, τις νυχτερινές εφόδους σε σπίτια, τους φόνους.

Όλη η Ευρώπη είναι «παγιδευμένη» με δυναμίτιδα: από την μια, το καταρρέον «Ευρωπαϊκό όραμα» δίνει τη θέση του στην άνοδο των εθνικισμών, του ρατσισμού και φασισμού, όπως αποδείχτηκε μέσα από τις πρόσφατες ευρωεκλογές σε Γαλλία, Αγγλία και φυσικά εδώ στην Ελλάδα. Από την άλλη, μια ιστορική περίοδος επαναστατικών ευκαιριών ανοίγεται μπροστά μας. Η πάλη ενάντια στον φασισμό και στο ρατσισμό, θα κριθεί από τη σύγκρουση Επανάστασης και Αντεπανάστασης.

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα που στις μέρες μας επανακτά όλη του τη σημασία κι επικαιρότητα.

Με την ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, χτίζοντας ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο πάλης για την Εργατική Εξουσία, με ανεξάρτητα όργανα μάχης και με εργατικές πολιτοφυλακές, ενάντια σε Κράτος και Παρακράτος, με μια Διεθνή εργατικών επαναστατικών Κομμάτων σε όλη την Ευρώπη: έτσι θα εξαλείψουμε τον φασισμό και ρατσισμό από προσώπου γης!
Δεν μας φταίνε τα ταξικά αδέλφια μας για τα δεινά του κόσμου, μας φταίνε το κεφάλαιο και το κράτος του, που έχουν φτάσει στο ιστορικό τους τέλος.

Ας τους συντρίψουμε κι ας βαδίσουμε προς τη πανανθρώπινη Κομμουνιστική κοινωνία!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει και καλεί στο 8ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Βόλου, 28 και 29 Ιουνίου 2014, παραλία Βόλου



ΕΕΚ    //    ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
www.eekmag.blogspot.gr    //    www.eek.gr    //    τηλ. 6970967338