Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ !


Φόρος τιμής στη μνήμη του Π. Φύσσα είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, πυροδότησε ένα πλατύ κύμα λαϊκής οργής ενάντια στους φασίστες δολοφόνους, ένα κίνημα που φόβισε τους κρατούντες ξυπνώντας μνήμες από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (11/10/2013).Όμως, οι συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν ισοδυναμούν με την εξαφάνιση του φασισμού.
Το δικαστικό σύστημα, που αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό-καπιταλιστή Βαγγελάτο και τους μπράβους του για τις “φράουλες και αίμα” της Νέας Μανωλάδας, όχι μόνο δεν μπορεί να καθαρίσει το φασισμό, αλλά τον αναπαράγει μέσω των αποφάσεων ενός κράτους σε μια –πλαστή- διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενός κράτους που αθωώνει ενόχους και τιμωρεί τους αδικημένους.
Ο κρατικός μηχανισμός, του οποίου αποκαλύφθηκε η στενή σύνδεση με το ναζιστικό κόμμα, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του και δεν φτιασιδώνεται με κάποιες διώξεις στελεχών της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ κλπ.
Τα μέτρα εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, τα μέτρα που γεννούν την κοινωνική απελπισία συνεχίζουν να θρέφουν το φασισμό, την πιο συνεπή πολιτική έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών υπευθύνων αυτής της κοινωνικής καταστροφής βρίσκεται στη θέση της.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να δίνει το χέρι στη χούντα των ολιγαρχών του Κιέβου σύμφωνα με τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Κιέβου φιλοξενεί φασίστες και νοσταλγούς του Χίτλερ σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, μαζί και στον κρατικό μηχανισμό και το στρατό. Η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει έναν απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο για την εξόντωση του λαού της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, και για τις ανάγκες αυτού του πολέμου έχει επιστρατεύσει τα τάγματα εφόδου των ναζί της Σβομπόντα και του Δεξιού Τομέα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και η Τρόικα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ χρησιμοποιούν τους ναζιστές, όπου τους χρειάζονται, σαν σιδερένια γροθιά ενάντια στη μαχόμενη εργατική τάξη. Η αδυναμία τους να επιλύσουν την κρίση του συστήματός τους που σοβεί από το 2007-2008 οδηγεί στην υιοθέτηση των πιο βάναυσων μεθόδων για την διατήρηση της κυριαρχίας τους.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι επικεφαλής καταρρέουν και από τα συντρίμμια  ξεπηδάνε τα τέρατα του φασισμού, οι απόγονοι των εμπνευστών του Άουσβιτς και του Νταχάου, της εκατόμβης του Β' παγκόσμιου πολεμικού μακελειού.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ζόφο να κυριαρχήσει ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά.
Είναι υπόθεση της παγκόσμιας εργατικής τάξης να τσακίσει το φασισμό και την άκρα δεξιά που πάει να σηκώσει κεφάλι. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα, μόνο η κοινή πράξη εκατομμυρίων εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων σε όλη την Ευρώπη μπορεί να βάλει τέρμα στα σχέδια των καπιταλιστικών διευθυντηρίων του Βερολίνου και των Βρυξελλών, και να σαρώσει μαζί τα φασιστικά μαντρόσκυλα, που υπερασπίζονται το σύστημα που τα γεννά και το κράτος που τα υποθάλπει.
Μόνο η ενότητα της μαχόμενης εργατικής τάξης μπορεί να σταματήσει το κατρακύλισμα της ανθρωπότητας σε μια παρατεταμένη περίοδο βαρβαρότητας. Οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ και της ΣΥΡΜΑ, στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, που ενώθηκαν σε κοινό μέτωπο απεργιακού αγώνα, ενάντια στις διαθέσεις των αφεντικών τους για εκ περιτροπής εργασία και εθελουσιών εξόδων, δηλαδή για ακόμη πιο στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης δίνουν το φωτεινό παράδειγμα.
Φόρος τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, φόρος τιμής στα θύματα του φασισμού στην Ελλάδα και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.


Το EEK συμμετέχει και καλεί στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, Πέμπτη 18/09, πλ. Ελευθερίας, 18:00, Βόλος 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ