Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΤΑΞΙΚΟΣ και ΔΙΕΘΝΗΣ πόλεμος κατά του φασισμού

мы уважим таких которие борились против фашизм
мы уважим их с международной войны против капитализм

ура Александр Борисович Мозговой


Οι ναζί της Χρυσής Αυγής, αν και δικάζονται (μετ΄εμποδίων) στις φυλακές Κορυδαλλού για ρατσιστικές επιθέσεις και εγκλήματα κατά της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών, κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει ότι οι ναζιστές θα καταδικαστούν από την αστική δικαιοσύνη.

Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι οι μαυραγορίτες της κατοχής, οι δοσίλογοι, οι συνεργάτες των κατοχικών κυβερνήσεων, οι γερμανοτσολιάδες και τα τάγματα ασφαλείας προστατεύτηκαν με την απελευθέρωση της Αθήνας στο Γουδί για να επανεξοπλιστούν αμέσως μετά και να συντρίψουν (με τη βούλα και των ιμπεριαλιστών) όσους αγωνίστηκαν για την ήττα των χιτλερικών. Η φυλακή, είναι αυτή τη στιγμή το πιο ασφαλές καταφύγιο για τους φασίστες. Τους νικάμε στο δρόμο, θα τους νικήσουμε και στα δικαστήρια.

Εξαιτίας του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, των αναγκαστικών συλλήψεων και της δίκης που έχει ξεκινήσει, οι «λύκοι» φόρεσαν την προβιά κι επικαλούνται την αθωότητά τους. Στήριγμά τους δεν είναι μόνο η άρχουσα τάξη που τους κρατά σε εφεδρεία για τις δύσκολες ώρες, για τις περιόδους της κοινωνικής αναταραχής όπως έγινε στην Ουκρανία.

Η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τη πολιτική τους ατζέντα ενισχύοντας το αδελφό φασιστικό κίνημα στην Ουκρανία και τη κυβέρνησή τους. Το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, ολιγάρχες και φασίστες, βαδίζουν αγκαζέ ενάντια στην επαναστατημένη ανατολική Ουκρανία. Τελευταίο θύμα τους ο σαραντάχρονος  καπετάνιος των ανταρτών του εξεγερμένου Ντονμπάς, διοικητής της μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας "Πρίζρακ", Αλεξάντρ Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι, που υποστήριξε ανοικτά στο Λουγκάνσκ το Διεθνές Αντιφασιστικό Φόρουμ το οποίο είχε απαγορευτεί από την τοπική κυβέρνηση. Η ταξιαρχία του είχε αναλάβει την ασφάλεια της διεθνούς συνάντησης.

Δεν είναι μόνο η δημοτική αρχή του Μπέου που εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια και δίνει βήμα στους φασίστες στο δημαρχείο του Διμηνίου. Είναι ο αντισιμητισμός της δημάρχου Καβάλας που ακύρωσε την αποκάλυψη του μνημείου για τους 1500 Εβραίους που εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι ο εθνικισμός των κυρίαρχων αστικών κομμάτων και των παρακλαδιών τους, με στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς που υπέθαλψαν σταθερά και συνειδητά τους ναζιστές αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνυπέγραψε τις κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία συνεχίζοντας τη πολιτική στήριξη της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Είναι οι αριστεροί εθνικιστές (Κοτζιάς) και δεξιοί εθνικιστές (Καμένος) που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες και φιλοξενία στα νοσοκομεία των τραυματιών του ναζιστικού Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας. Είναι ο Πανούσης με το εγκληματολογικό ύφος δέκα καρδιναλίων που διατηρεί τη «συνέχεια του κράτους» για την ασφάλεια της αστικής τάξης, διατηρώντας παράλληλα τα κέντρα κράτησης για χιλιάδες απελπισμένους μετανάστες. Είναι η πατριωτική αριστερά που πιστεύει στην επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, τα εθνικά σύνορα και τις διεθνείς διευθετήσεις των νικητών ιμπεριαλιστών, με τη θεωρία ότι χωρίς κράτος δεν υπάρχει έθνος.

Πάνω απ’ όλα είναι το πλήρες αδιέξοδο του καπιταλισμού να βρει μια λύση στην παγκόσμια κρίση του και σπέρνει θύματα από τη Μέση Ανατολή με το ISIS, τους ατέλειωτους πνιγμένους στο νεκροταφείο «Η Μεσόγειος», προωθεί νέες εθνικιστές εκρήξεις στα Βαλκάνια, κι έχει δημιουργήσει ατέλειωτους φτωχούς και απελπισμένους μέσα στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Το γόνιμο έδαφος του φασισμού είναι η κρίση του καπιταλισμού και η προετοιμασία της άρχουσας τάξης για την επίκαιρη στιγμή της εξέγερσης των φτωχών και της προλεταριακής επανάστασης.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Συνάντηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στις 21 Ιούνη στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Να οργανώσουμε το αγώνα μας σε διεθνή βάση για να νικηθεί ο εθνικισμός και ο φασισμός από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τον Ατλαντικό, ενώνοντας τις δυνάμεις με τα όλα τα επαναστατικά ρεύματα στην 3η Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη στις 18-20 Ιουλίου στην Αθήνα. Για να ενώσουμε την Ευρώπη από τα κάτω σε μια κοινωνία πλήρως απελευθερωμένη και χειραφετημένη από τους σκελετούς του παρελθόντος.

Τους νεκρούς κατά του φασισμού τους τιμάμε με διεθνή πόλεμο κατά του κεφαλαίου. 
   Ο Αλεξάντρ Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι ΖΕΙ!


Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Διμηνίου, Κυριακή 24 Μαΐου, 6.30 μμ